A-lag Herrar

Kulladals FF – BK Olympic 2-0 (0-0)
2017-08-07 08:44
Isak & Kevin - 2 av få Olympic spelare med vilja i denna Derbymatch enligt fotografen

Derby och tredje matchen på en vecka för oss. Vi börjar matchen piggt och följer vår matchplan. Vi har i första halvlek en bra medvind som ger råg i ryggen. På fasta är vi farliga och har några halvchanser men skärpan i sista tredjedelen saknas.

Vi kommer runt bra på kanterna och gör en bra första prestation men istället för att göra rätt så värderar vi fel och får inte till det riktigt. Inlägg avsaknades, löpningar i attraktiva ytor likaså. Spelvändningar också!

Vi maler på och man känner att snart kommer det, men det uteblir. Kulladal växer sakta men säkert in i matchen och skapar sin första riktigta målchans efter 35 minuter men trots öppet mål går bollen över.

Med den chansen förändrades matchbilden radikalt. Vi blev nu ängsliga och vårdar inte bollen på samma sätt som vi gjort tidigare. Besluten vi tar nu är inte bra och det är bra med halvtidsvila.

Spelarna är inte nöjda i halvlek med vad man presterat och vi försöker prata oss rätt i vårat agerande ute på banan.

Andra halvlek börjar vi helt ok och i 48:e minuten kopplar en Kulladalare ett tufft grepp på forward Johan Palmström. För mig anser jag att det är straff, för i situationen efter görs likadant på mittplan och domaren blåser då frispark.

Idag måste Kulladal vinna mer än oss för att hänga på toppen och Kulladal trummar på. Vi tappar matchplanen nu och följer inte givna instruktioner. Vårt försvarsspel är inte bra över hela banan och en del spelare klarar inte av detta och börjar tappa humöret. Vi hjälper inte varandra, spelar alltså inte som ett lag utan agerar oerhört nonchalant i uppspelsfasen och nu straffar det sig när detta sker där en Kulladalre gör 1-0.

Men ett par minuter efter kommer Steven fri och avslutar men målvakten i Kulladal gör en oerhört fin räddning.

Carlos replikerar med en superräddning som håller kvar oss i matchen!

Nu kommer en matchavgörande situation när Josh blir nersparkad för 4:e gången. Josh protesterar till domaren att motståndaren inte får gult. Detta gör att Josh får gult. Josh slutar inte snacka utan vänder sig om och går där ifrån. Han får då sitt andra gula kort och därmed utvisad.

En man mindre, tufft!

Strax därefter skapar vi en onödig frispark och i efterföljande dyning får en motståndare på ett hårt skott som Carlos inte kan stoppa.

Kulladal vinner matchen med 2-0 och vi viker ner oss idag av deras tuffa fysiska spel. Vi vinner inte mycket efter första 35 idag och vi får rannsaka oss själva på vad vi kan förbättra.

Efter matchen sker det väldigt tråkiga händelser. I frustation kastar Steven en dryckesflaska i staket som domaren ser. Detta renderar i rött kort efter matchens slutsignal. Där sker då en del incidenter vilket för mig och klubben är oklart. Men BK Olympic står inte bakom detta agerande och beklagar verkligen för alla inblandade att vara med om detta.

Klubbarbetet med Vision och syfte och vår värdegrund – Rötterna, Ambitionen, Gemenskapen, Respekten, Kärleken följs klart inte utan detta är något vi får arbeta på som klubb.

Foto från derbyt i bildgalleriet som vanligt!