Målskytt Chris Ajakpolho

Sisat Malmöderbyt för vårsäsongen på ett vindstilla och kokande Lindängen.

Även debut för vår nya tränare Anders Grimberg som varit igång endast en vecka. Anders valde en annorlunda uppställning än tidigare på säsongen.

Rosengård har bytt ut många spelare i sin trupp men behållit de spelare som bidrar till en hög kvalitet. Sedan har man värvat in bra spelare från Malmöfotbollen som kan prestera bra på denna nivå.

Så Rosengård tar tag i takpinnen och det är klart och tydligt att man vill komma runt på kanterna för att komma till avslut och göra mål. Vi ligger dock väldigt rätt och bra i våra utgångspositioner som gör att vi kan förhindra Rosengårds speluppbyggnad.

När vi vinner boll spelar vi rakt snabbt och försöker vara effektiva. Men inga enkla bollar våra forwardars får idag så svårt att vinna dessa.

Sadmir Zekovic får ett väldigt bra läge på ett inlägg efter ca 10 minuter, sätter dit pannan men får inte ner bollen riktigt. Synd för anfallet var snyggt och bra!

Efter en kvart kommer Rosengård till sitt första farliga läge där bollen ligger farligt till men den går till oss. Vi ställer om och på kontringen kan Chris med en sträckt vrist spräcka nollan för oss. Enorm glädje!

Trots ett större bollinnehav för Rosengård så skapar man ingen riktigt farlighet och vi spelar med ett bra mod vilket är kul.

I andra halvlek kommer Rosengård ut som ett nytt lag och vi sitter kvar i omklädningsrummet. Redan tidigt driver man upp bollen och har dragit isär vårt försvar och kan hitta in centralt med en boll som studsar lite flipper och över Yuta i målet. Kvitteringen var ett faktum och detta gav energi för våra motståndare.

Bara 10 minuter senare är vi inte organiserade ordentligt och blir sårade med en genomskärare och när vi skall bryta bollen hinner Rosengårdsanfallaren före och petar till bollen vilket gör att vi tar spelare i stället för boll och straffen är korrekt dömd inget att säga om det. Yuta går åt fel håll och Rosengård tar ledningen.

Lite huvudhäng nu i de gröna laget men det finns ett mod och inställning vilket är hoppfullt. Vassaste chansen får Chris när han återigen får på ett vasst skott som Rosengårds målvakt får upp en hand på och tippar till hörna.

I slutet när vi satsar framåt kan Rosengård ställa om och då vi inte hinner med skapas ytterligare en straff. 3-1 och spiken i kistan.

Förlust hemma men idag finns där flera positiva aktioner att ta med sig för framtiden! Nästa omgång är ett klassisk bollklubbsmöte då vi åker till Harlyckan för att möta Högaborg.