A-lag Herrar

Härlig seger uppe i Varberg!
2018-09-08 23:12
Sköna 3 poäng!
I Olas frånvaro så får jag beskriva matchen, missade tyvärr de första 20 minuterna.

Matchen mot Varbergs GIF spelades på den fina Påskbergsvallen på en fin grön gräsmatta.
16-17 grader i luften och en kraftig sidvind som påverkade spelet en hel del.

BK Olympic ställde upp i en 3-5-2 uppställning enligt följande:
Jesper
Kevin - Patchi - Axel
Linus - Kris - Henke - Ståhl - Nabil
Sadde - Steven
På bänken: Rassa, Aron, Dimi, Roos, Hamid och Kevin S

När jag dyker upp till arenan får jag snabbt reda på att Malmö laget leder med 2-0 av en bollkalle, härliga nyheter.
Inga direkta målchanser från några av lagen under resterande del av första halvlek, ganska jämnt spelmässigt och matchen känns lite avslagen faktiskt, vi har en del djupledsbollar men vinden drar iväg dom antingen till inspark eller till inkast på den bortre kanten. 0-2  i paus till de idag vitklädda BK Olympic.

Får berättat för mig hur våra mål gick till:
1-0 genom Sadde efter lite kortpassningsspel i straffområdet där han till slut trycker in bollen mellan benen på målvakten, detta i matchminut 11.
2-0 i 20:e matchminuten genom Sadmir igen som vid straffområdeslinjen har dålig balans och får till ett löst men välriktat skott som går in vid stolpen.

Jag brukar hävda att den sämsta ledning att ha är en 2-0 ledning, oftast  känns det klart och man går ner i tempo, detta tycker jag är det som hände i slutet av första halvlek. Vi börjar andra halvlek ganska bra och har någon halvchans utan utdelning. Men Varberg spelar upp sig och reducerar genom en fin individuell prestation av nr 8 i hemmalaget som lurar Patchi & Kevin och har lite flyt med att bollen studsar rätt och kan till slut fri med Jesper i målet reducera till 1-2.
Nu är det match igen och Varberg får luft under vingarna och har några halvchanser samt en del djupledsbollar som vi ibland får lite svårt med och det känns nervöst ett tag, men sakta tar vi tag i det och reder ut den värsta stormen.

1-3 kommer i 68:e minuten och detta genom 01:an Nabil "Bilo" Hadrous som i vänsterytterläge i straffområdet ganska fri drar till ett vänsterskott som touchar första försvararen och detta ställer målvakten och 3-1 är ett faktum.
Lite flyt där, men tur och otur brukar jämna ut sig under en hel serie.

Varberg har strax efter detta ett läge där Linus drar lite i en hemmaspelare i defensivt straffområde, men domaren friar, kunde mycket väl blivit straff där.
Hemmalaget har även en dubbelchans där först Kevin räddar på mållinjen och därefter Axel som räddar nere vid ena stolpen på mållinjen.

Klockan rullar på, upp till 80 min, Sadde har en farlig frispark som är hård och välriktad, men tar tyvärr i utkanten av muren. Varberg har ytterligare en straffsituation med 6-7 min kvar, där Bilo fäller en Varbergare, men domaren bedömer att det är utanför straffområdet, frisparken går som tur är högt över.

Vi byter in Rassa mot Linus och Bilo växlar kant från vänster till höger.
4-1 kommer i 89:e minuten genom att Ståhl hittar Rassa med en djuplledsboll på vänsterkanten och kommer ner till kortlinjen och med en perfekt bananskruv hittar han en fristående Sadde som nickar in sitt Hattrick!

Vi har chans att göra 5-1 genom Steven och har även en stenhård frispark av Kris i kryssribban.
Domaren blåser av och slutresultatet skrivs till 1-4.
Inte den där jätteglädjen från BKs sida, mest en skön känsla spreds efter slutsignalen.

Man kunde se på tränare Grimberg att det var en skön seger och han gav spelarna bamsekramar efter matchen.

Tycker centrallinjen är bra med bra mittbackar, en stabil Kris som vann många närkamper, Sadde gör Hattrick och 17 årige Bilo är totalt orädd trots sin ringa ålder. Men jag tycker det är riktigt stabil laginsats där alla jobbar för varandra i 90 minuter och segern är rättvis!

En skön bussresa hem till Malmö och sen en veckas träning innan vi ska ta revansch mot Ullared på lördag!