Stabil BK vinst i en het tillställning
2019-06-16 17:19
Tränare Grimberg & lagkapten Robèrt firar efter segern!

Matchrapport skriven av Viktor H

Efter den tunga förlusten förra helgen mot Halmia stod Assyriska BK som motståndare på tur. Assyriska som har haft det kämpigt under dom senaste senaste matcherna kom till Lindängen med fyra raka serieförluster och ett uttåg i svenska cupen tidigare i veckan. Det var något som märktes under matchens gång då många av deras spelare kändes frustrerade.

Matchen sparkades igång 14:00 och det åskade samt regnade matchen igenom. En del matcher runtom i Skåne blev uppskjutna och grannen Kulladals match som också började 14:00 blev avbruten redan efter en minut. Men domarna valde att köra på i våran match.

Olympic var laget som började bäst och skapade en del chanser och runt trettio minutstrecket slog Jesper Ö ett fint inlägg som Filip nickade i stolpen och på returen kom Aron framrusande och petade in 1-0. Resten av halvleken var det Olympic som fortsatte att komma till lägen och Assyriska skapade inte något mer än någon halvchans.

Andra halvlek började mitt i ösregnet och planen blev mer och mer svårspelad under matchens gång. Det var en bråkig andra halvlek och det eskalerade tidigt när Filip löpte mot en djupledsboll som målvakten precis hann först på. Målvakten reagerade på att Filip sparkade mot bollen lite sent när han hade den i grepp och då svarade målvakten med ett antal knuffar, vilket ledde till att flera spelare kom springande och tjafsades. Domaren valde att varna Sadde och Assyriskas målvakt, sen var spelet igång igen.

Olympic kom på flera anfall på högerkanten och efter runt en kvart spelad av halvleken lägger Rassa en perfekt frispark från höger som Jesper Ö snyggt kommer först på och nickar in 2-0.

Efter 2-0 målet kändes segern säker, det var inte förrän dom sista 10 minuterna som Assyriska började forcera framåt och skapa chanser. Olympic bjöd motståndarna på en del kontringar när man gick för 3-0 målet och Jesper A fick bjuda publiken på ett par bra räddningar i slutet av matchen vilket kunde säkra andra nollan för säsongen.

Tyvärr åker Olympic på ett rött kort i slutminuterna när målskytten Jesper Ö får sitt andra gula kort i en situation iväg från bollen. Men segern var redan ett faktum och Olympic fortsätter att hänga på i toppen och ligger nu på en delad andra plats med Ängelholms FF och FC Rosengård på 24 poäng efter 12 omgångar. Ett fint snitt på 2 poäng per match. I nästa omgång väntar en toppmatch mot serieledaren Qviding på bortaplan som kommer från en dundrande 5-0 vinst mot Halmia i helgen!

Hemsidan tackar för Viktors matchreferat!