Referat: Vinbergs IF - BK Olympic
Skön Olympicseger på Vinåvallen
2019-06-30 16:57
Mr Hattrick - Terry Adadevoh Svensson

Olympic gick in i helgens match med en tung seger förra veckan mot Qviding i bagaget och frågan var om man kunde hålla fokuset uppe när "en på pappret"enklare match mot Vinberg stod på tur.

Vinberg kämpar för att hålla sig kvar på rätt sida av nedflyttningsstrecket och har två segrar följt av två förluster på dom fyra senaste matcherna. Viktigt för Vinberg att ta poäng för att utesluta risken att behöva ligga på degraderingsplats när uppehållet börjar.

Olympic gör två förändringar i startelvan inför matchen, bägge på mittfältet. Anfallaren Sadde får lira på mitten och ersätter avstängda Simon Ståhl och Aron som har varit sjuk i veckan får starta på bänken och in kommer Oscar. Olympic får en kanonstart i matchen när Filip får en crossboll från Terry över backlinjen och kyligt i friläge lugnt placerar in 1-0 i åttonde minuten.

Skönt med en bra Inledning då man har släppt in det första målet i fyra av dom fem senaste matcherna. Olympic hotade matchen igenom med djupledsbollar till sina två snabba anfallare Filip och Terry och Vinbergs försvar hade svårt att hänga med.

Vinberg kommer ganska snabbt tillbaka med sin bästa chans för halvleken då man slår in en fin hörna som Axel nickar rakt ner men även själv rensar ut en bit över ribban. Vinberg kommer inte till några riktiga farliga lägen fast man har en del boll inom laget. Istället är det Terry som skjuter in 2-0 i 26:e minuten. Detta efter att Filip arbetat på kanten och spelat fram Terry som gör en dragning i straffområdet och sedan placerar in bollen till höger.

Terry satte även 3-0 i slutet av halvleken och Olympic gick till pausvila med en komfortabel ledning. En halvlek som inte var helt ojämn spelmässigt men Olympic är mer rejäla och har mer spets i den sista tredjedelen.

Vinberg får den starten som de verkligen behövde i andra halvleken då man tidigt tar vara på ett bolltapp i Olympics backlinje och reducerar in 3-1. De fortsätter trycka på och nosar lite på en ny reducering men Istället kunde Terry fullborda sitt hattrick i femtiosjunde minuten med ett snyggt mål, då han dribblade sig fri i straffområdet och satte dit 4-1. Ett väldigt viktigt mål som i princip dödade matchen.

Motståndarna gör ett trippelbyte strax efter målet, men det får ingen större effekt. Bägge lagen kommer till några lägen, men inget som resulterar i något mål. Olympic byter in Aron, Hamid, Simon R och Jesper Ö. Alla inhoppare kändes pigga och var sugna på att göra mål i slutet när ytorna blev större, men istället klev en ovan målskytt fram på tilläggstid. Mittbacken Patchi tar en rivande löpning och får en bra boll som leder till ett friläge från nästan halva plan och sedan var det Patchi show. Han börjar med att runda målvakten till höger bara att peta in bollen nu men istället väntar han in försvaren drar bollen till vänster och skickar upp motståndaren på läktaren och tar några retsamma extra touch på bollen fri framför mål och petar in sista målet för dagen. Alla lagkamrater springer vilt fram och firar solomålet. Strax därefter blåser domaren av och slutresultatet blir 5-1. Skönt för nerverna med en säker vinst efter dramat förra helgen i Göteborg.

Nästa helg väntar en riktig toppmatch på Lindängen mot FC Rosengård, sista matchen innan uppehållet. Rosengård som Olympic inte kunde rå på i premiären då man förlorade med 4-1. Mycket har hänt sen dess och Rosengård tappade även poäng i slutminuterna mot Ullared i denna omgången, vilket gör att Olympic går in i matchen på en andraplats två poäng före motståndarna.

Läget är klart inför matchen: vid vinst går man upp i delad serieledning med Ängelholm inför uppehållet.