Referat: Ängelholms FF - BK Olympic
Olympic vann seriefinalen - nu i ensam serieledning!
2019-08-12 07:00
Grimberg får en svalkande dusch!
Det var dags för seriefinal i div 2 Västra Götaland mellan Ängelholms FF som tog emot gästande BK Olympic på Ängelholms IP. Båda lagen stod på 36 poäng innan matchen och det var viktigt att hålla undan för den jagande trion där bakom som består av FC Rosengård, Onsala BK samt Qviding FF som var 2 poäng efter med en match mer spelad.
Så det var viktiga 3 poäng som stod på spel...

Ängelholm bjöd på klassiskt svensk sommarväder med växlande molnighet med risk för lite regn samt en kraftig medvind i planens riktning. Läktarna var välfyllda och publiksiffran uppgick till 431 personer inklusive en härlig liten hemmaklack.

BK Olympic ställde upp enligt följande i en 3-5-2 liknande uppställning.
Jesper A
Kevin - Patchi - Axel
Kofi - Henke- Simon - Aron - Alex R
Sadde - Fille
På bänken: Oskar, Jesper Ö, Hamid, Simon R, Terry, Fadama

Ängelholm inledde i den kraftiga medvinden som spelade hemmalaget ett spratt då många långbollar blev just det, helt för långa och ofarliga. Hemmalaget började dock bäst och hade inledningsvis ett koppel av farliga hörnor som med lite flyt hade kunnat resultera.

Men efter ca en kvart spelad så ebbade det lilla hemmatrycket ut och BK började äta sig in i matchen.
Filip var het i första halvlek och i mitten av densamma fick han till ett bra högerskott som målvakten fick göra en kvalificerad räddning på. Fille hade även ett farligt läge ett par minuter senare men avslutet vid straffområdeslinjen med vänstern gick rakt på hemmamålvakten som dock hade lite problem med skottet.
Vi tryckte på halvleken igenom och ägde matchen, i 44:e minuten får vi en frispark som Ståhl misslyckas med då den blir helt för kort men bollen kommer ut till Simon igen som med en volley drar in in en hög lyra som Fille kommer först på och snyggt sätter 1-0 i bortre hörnet! (Undrar om inte vinden gjorde att den höga bollen fick en konstig bollbana)

Vi går till pausvila med en skön 1-0 ledning i toppmötet, detta mycket tack vare uppoffrande spel och mycket vunna dueller, som vi kämpade över hela planen!

Andra halvlek börjar och nu får vi spela i medvinden, men jag tycker att vi hanterar det bättre än hemmalaget gjorde i första halvlek. Vi drar oss tillbaka lite mer i andra och Ängelholm har lite mer boll inledningsvis.
Det dröjer ca 20 min innan hemmalaget har en farlig chans, vi tappar en duell på mittplan och deras Filip Pivkopski får ett läge frän vänsterposition men bollen rullar strax utanför Jesper´s bortre stolpe.
Vi kommer tillbaka och har ett par hörnor och något långt inkast som vållar lite problem, men 0-1 står sig.

Fille har en chans i mitten av halvleken, denna gång med högerdojjan får han till ett skott som dock går mitt på målvakten, kanske borde varit 0-2 där. Även Simon Ståhl testar lyckan med ett fantastiskt distansskott som tvingar målvakten att sträcka ut ordentligt och bollen går precis utanför krysset(kolla gärna skottet i bildgalleriet).

Mitten av halvleken skickar Ängelholm en djupledsboll som det blir en duell mellan Jesper målvakt och anfallaren där Jesper kommer först och nickar bort bollen och därefter kolliderar dessa 2 spelare och Ängelholmaren får tyvärr utgå och ambulans fick efter matchen hämta honom enligt rykte( Även här kan ni i bildgalleriet se att Jesper är först på bollen).
Vi fortsätter att ge järnet och vinna dueller, Jesper är säker där bak och backlinjen gör det bra men framförallt Aron är överallt, han glidtacklar, skarvnickar, täcker bollen föredömligt, den bästa matchen Aron nånsin har gjort!

Men Ängelholm ger inte upp så lätt, de fortsätter att försöka utan att skapa någon riktigt kvalificerad chans vad jag kan minnas, i stället blir det enorma ytor för oss att kontra på.

Minuterna mellan 80 och 90 tycker jag går ganska snabbt, det känns ändå ganska säkert.
I 90:e minuten kommer Fille på vänsterkanten och nickar sig förbi den sista backen och får ett friläge men domaren blåser av precis då Fille slitet sig loss från försvararen och visar det röda kortet för den gulklädde och en promenad ut till duschen påbörjas...tycker inte domaren borde blåst utan låtit spelet gått vidare och inte visa ut hemmaspelaren.
Annars stod domarna för en helt felfri insats enligt mitt sett att se matchen.

På övertid får Sadde ett friläge från halva planen och det är säkert en 10 meter ner till sista försvararen och Sadde rundar målvakten till vänster i utkanten av straffområdet och har tomt mål, men nr 4 Josef Getachew gör en monsterlöpning och räddar ett givet mål...det blir 5 minuters övertid men vi lyckas att hålla undan och vinna med 1-0.

Tycker det är ett rättvist resultat sett till chanserna och närkampsspelet.
Speakern delar ut pris till matchens bästa spelare i de bägge lagen, Aron och deras nr 4