Tre tunga poäng mot Hittarp
2019-08-18 12:00
Patchi var en jätte där bak och Man Of the match enligt fotografen!

BK Olympic - Hittarps IK 3-2 (1-1)

Det var en händelserik drabbning mellan Olympic och Hittarp under lördagen. Två lag vars formkurvor pekar åt helt olika håll. Olympic gick in i matchen med sex raka vinster medans Hittarp inte hade vunnit på deras sex senaste. Hittarp som började serien med tre raka segrar har bara tagit en vinst sedan på de tretton följande matcherna i serien. Olympic saknade Henke och Simon S inför dagens match in istället kom Oscar och Terry på mittfältet tillsammans bredvid Aron.

Laguppställning

Jesper

Kevin-Patchi-Axel

Chris-Oskar-Terry-Aron-Rassa

Filip-Sadde

Avbytare: Fadama, Jesper Ö, Roos, Hamid, Simon R, Almir

Matchen börjades ganska tillknäppt men efter ett tag så kom Hittarp på fler och fler kontringar som dock sällan resulterades med skott på mål. Olympic slarvade lite i passningsspelet och man fick inte tag på matchen som man nog hade velat på hemmaplan mot ett lag som har det tungt för stunden.

Men backlinjen hade bra koll på Hittarps attacker som ofta bestod av ganska få man när de gick framåt. Så även fast spelet inte var bländande kändes det relativt lugnt för det brukar trilla in en del mål snabbt när Olympic verkligen höjer tempot och får till spelet.

Men 1-0 av Olympic kommer lite från ingenstans när Chris sätter bollen på djupet bakom backlinjen till Filip som kommer först på bollen och dunkar in den i bortre hörnet precis innan halvlek. Femte matchen i rad som anfallaren gör mål på. Därefter så gör nog Hittarp årets mål då Jonathan Olsson direkt avlossar bössan från egen planhalva över målvakten Jesper som verkar tro att bolen ska gå utanför men den dimper ner rätt i krysset. Strax efter blåser domaren av halvleken, lite snöpligt att inte gå in i paus med en ledning men ett lika resultat speglade halvleken bättre om man ska va lite opartisk.

Tyvärr är det Hittarp som kommer ut piggast efter paus och kan göra mål på ett skott från höger i straffområdet som styrs av Kevin retligt förbi Jesper i målet redan efter fem minuters spel. Därefter är det ganska jämnt men sedan höjer Olympic tempot och hittar fina kombinationer på offensiv planhalva. Man radar upp några hörnor och trycker på. En av hörnorna som Hittarp skänker bort på grund av en felpass ut över sidlinjen slutar med att Chris får bollen utanför straffområdet och kan hitta en boll fint till Arons panna och in i mål via stolpen.

Målet sker i 66:e minuten och några minuter efter går Filip ner i straffområdet men domaren friar, Filip ger sig dock inte och reser sig up och får en touch på bollen och blir sedan fälld igen denna gången pekar domaren på straffpunkten. Men efter ett snack med linjemannen så blir det frispark till Hittarp istället då Filip rörde bollen med händerna efter han blev fälld första gången.

Olympic gör två byten direkt efter, in kommer Jesper Ö och nyförvärvet från IFK Malmö Almir Taletovic. Bollen går till Almir direkt som lägger ut den på vänsterkanten till Rassa som hittar Aron. Aron gör sin gubbe och lägger en pass snett bakåt till Almir som kallar på bollen precis utanför straffområdet. Han lägger upp bollen till vänsterfoten och placerar den i bortre burgaveln 3-2!

Olympic försvarar ledningen bra och inbytte Jesper Ö har några snabba ruscher på högerkanten. Olympic kunde vart lite mer cyniska i slutminuterna men man försökte gå för fyran vilket ledde till några halvkontringar för Hittarp som dock aldrig blev speciellt farligt. Klockan tickade up mot 95 minuter och de flesta skrek på domaren att blåsa av. Då får motståndarna en sista chans på hörna. Flera spelare i boxen och hörna studsar fram till en Hittarp spelare vid straffområdeslinjen som skjuter högt över och därefter blåser domaren för fulltid.

Tre sköna pinnar in på kontot som sätter lite press på Ängelholm inför deras match på söndagen. Värt att notera att 3:an Qviding och 4:an Onsala samt 5:an Rosengård alla tappade poäng vilket gör att gapet ner till tredjeplatsen växer lite. Näst på tur är IFK Malmö den 26 augusti klockan 19:00 på Malmö stadion.