Referat: KSF Prespa Birlik - BK Olympic
Derbyseger!
2019-09-08 18:45
Jesper Andersson- matchens bästa spelare enligt fotografen!

Efter två raka förluster så var det nytt malmöderby på schemat mot Prespa Birlik. Prespa som krigar för överlevnad men har haft en rätt fin form på den senaste tiden, vilket man visade genom att besegra Ängelholm i sin senaste hemmamatch.

Olympic gjorde två förändringar i startelvan, Simon fick gå ut och spela på kanten och in på mitten kom Almir samt Sadde som var tillbaka i anfallet. Det var Prespa som började matchen piggast och Jesper stod för ett par fina räddningar de första tio minuterna.

I den tolfte minuten så skulle matchen få en drastisk förändring då Filip löper efter en djupledsboll och kolliderar med Prespa målvakt strax innan straffområdet. Själva kollisionen var inte så farlig men domaren drar upp det röda kortet till Prespas målvakt. Som jag förstår det så snackade målvakten till sig ett direkt rött kort. Strax efter får Chris ett svepande inlägg från högerkanten till sig på bortre stolpen som han snyggt placerar in till 1-0!

Efter målet så kommer Prespa till några bra lägen men det är Olympic genom Sadde på ett friläge som gör 2-0. Sedan utökar Simon S till 3-0 med ett fint skott med höger yttersida efter att Sadde spelat fram honom i straffområdet. Precis innan halvtidsvilan kommer även 4-0 målet då Henke väggspelar sig fri och placerar in bollen utanför straffområdet vid stolproten. Halvlek och 4-0 på tavlan kanske inte är helt rättvist men effektiviteten mellan lagen och det röda kortet gjorde skillnaden.

I andra halvlek har Prespa de bästa möjligheterna. Olympic slarvar en del och borde kunna kontrollera matchen bättre med hjälp av det numerära överläget. Motståndarna får in en reducering i mitten av andra halvlek efter dåligt hemjobb av Olympic.

Efter det gör Olympic ganska snabbt 5 byten in kommer Oscar, Terry, Jesper Ö, Rassa, och David Abaya som gjorde sin debut. Terry kunde kröna sitt inhop med ett mål i slutet av matchen då han snor bollen i straffområdet och skjuter från dålig vinkel snyggt upp i nättaket. Strax efter blåser domaren i pipan och slutresultatet skrivs till 5-1 till Olympic.

Ett resultat som inte speglade matchbilden fullt rättvist men väldigt viktiga poäng för Olympics del. Även viktigt att man kunde resultatmässigt komma ur formsvackan.

I seriens toppstrid så fortsätter Qviding att vinna och Ängelholm förlorade vilket innebär att Olympic återtar serieledningen med en poäng före Qviding. Nästa vecka på lördag spelar Olympic en tuff bortamatch i Göteborg mot tabellfyran Onsala BK.