Malmö 1920
A-lag Herrar

1-1 borta mot Grebbestad i div.1 kvalet
2019-10-20 09:00
Krister, Jesper, Henke, Kevin, Fadama och Junior kan efter matchen mot Grebbestads IF kämpa vidare mot Div 1

Första matchen i kvalet till div.1 borta mot Grebbestads IF.

Matchen spelades på konstgräs i ett ihållande ösregn matchen igenom vilket gjorde spelet både chansartat, svårspelat och nervöst.

Grebbestads IF spelade i Milan-liknande dräkter röd-svart randigt och BK Olympic ställde upp i sitt snygga helvita bortaställ.

BK ställde upp enligt följande:

Jesper A- Kevin (C) - Axel - Roos - Rassa - Henke - Stål - Aron - Jesper Ö - Sadmir - Filip

Bänken: Fadama, David, Almir, Simon R, Oskar, Chris

Matchen slutade 1-1 efter 0-0 i paus. Grebbestad tog ledningen i 59:e minuten och Olympic kvitterade i 88:e minuten efter mål av Aron.  BK Olympic vann sedan efterföljande straffläggning och står över matchen nästa helg då IFK Berga- Grebbestads IF spelar på lördag 26/10. BK Olympic tar sedan emot IFK Berga på hemmaplan den 2/11.

Sydsvenskans Helena Malmström intervjuade Olympics tränare Anders Grimberg efter matchen:

Grebbestad såg länge ut att ta hem segern i den jämna kvalmatchen mot Olympic, som när matchen blåstes av ändå varit nära att stjäla alla tre poängen med till Malmö. Efter att hemmalaget tagit ledningen i 59:e minuten avancerade Jesper Örnberg fram på vänsterkanten med bara två minuter kvar av ordinarie tid, fick in bollen framför mål och där stod Aron Nouicer på rätt ställe och kunde slå in kvitteringen. I 90:e minuten var samme Nouicer framme igen, men den gången slickade bollen utsidan av stolpen.

– Vi får ändå vara nöjda, inte minst med hur vi tog oss an andra halvlek. Grebbestad är ett riktigt bra lag, menade Olympics tränare Anders Grimberg, som framför allt var nöjd med lagets försvarsinsats.

– Vi var väldigt disciplinerade, inte minst i första halvlek där Grebbestad hade grepp. Det är en viktig grund att sätta försvarsspelet, vi vet att vi alltid skapar chanser framåt, menade han.

Oavgjort ger en poäng när kvaltabellen ska summeras, men att Olympic vann straffläggningen som följde efter bara en miss mot Grebbestads tre, ger ändå fördel inför fortsättningen. Nu blir det Grebbestad som får möta Berga kommande helg, medan Olympic dels får vila och dels kommer att veta exakt vilka förutsättningar som gäller inför avslutningen.

– Det är helt klart en fördel. Nu tar vi ett par dagars ledigt innan vi kör igen, konstaterade Anders Grimberg nöjt.

Grebbestad ledde mot slutet och hade ett par fina chanser till 2-0 när Olympic ställde om och kunde kvittera i 88:e minuten. Sedan vann Olympic den följande straffsparksläggningen med 2-3 sedan Grebbestad missat tre straffar.

Första halvlek

Första halvlek spelades under hårt regnfall emellanåt och det var, låt oss säga, inte speciellt inbjudande. Men vädret till trots kom ca 350 personer. En siffra som säkerligen varit det dubbla vid bra väder.

Grebbestad höll på att få en riktig smakstart på matchen då man redan efter 60 sekunder fick ett bra läge. Det var Christoffer Söderlund som drev in från höger och krossade över till Joakim Berggren som fick ett fritt läge från vänster men Olympics målvakt Jesper Andersson räddade med en fotparad.

Olympic svarade upp på detta läge med Filip Bohman som kom centralt och provade skott från ca 20 meter. Skottet var välplacerat men Jonatan Hårenberg var bra med och tippade till en hörna.

Efter detta turades lagen om med att vara bollförande och första halvlek var tämligen jämn spelmässigt.

Nästa chans i matchen dröjde till 33:e minuten. Grebbestad spelade upp en långboll och Olympic skulle rulla hem till egen målvakt men bollen blev kort och Joakim Berggren hann emellan och kom fri mot Jesper Andersson som lyckades klara till en hörna.

Olympics anfallsstjärna Sadmir Zekovic kom inte långt i denna match och han hade väl egentligen bara ett läge tror jag och det var efter 35 minuter då han i svår vinkel sköt klart utanför efter ett inspel från vänsterkanten.

Efter 39 minuter lyfte Grebbestad in en frispark genom Viktor Adebahr. Mathias Hegeland nickade. Jesper Andersson såg ut att ha fullständig kontroll men tappade bollen farligt framför Andrew Palumbo men Jesper han fånga upp bollen innan Andrew hann fram.

Andra halvlek

I andra minuten av den andra halvleken vill bortalaget ha en straff. - Klar straff som Olympics hemsideskribent. Grebbestad hade ett liknande i första så jämt skägg där i så fall. Hur som helst så friade domaren.

Men annars var det Olympic som startade bäst spelmässigt i den andra halvleken. Men trots en bra start av Olympic var det Grebbestad som stötte fram bra efter 49 minuter då Christoffer Söderlund lyfte in bollen bra till Joakim Berggren men Olympics försvar kunde få bort bollen i sista stund.

Olympic ställde om direkt på detta läge för Grebbestad och via en långboll kunde Filip Bohman komma fri mot Jonatan Hårenberg som halvklarade och Grebbestadsförsvaret kunde få bort andrabollen.

Två minuter senare, i 51:e minuten, tog Olympic ett snabbt inkast och Simon Ståhl fick fritt fram och klippte till. Kanonträff och en superräddning av Jonatan Hårenberg.

Grebbestad ställde om bra vi några tillfällen men fick inte till något farligt av det hela.

Men efter 59 minuter fick man en hörna. Hörnan slogs av Viktor Adebahr och Mathias Hegeland kom upp fint och nickade in 1-0 för Grebbestad.

Grebbestad skapade nu några riktigt bra lägen som efter 67 minuter då Oskar Lindberg fint håll bort si försvarare och spelade fram Joakim Berggren till ett fint läge men Olympics försvar jobbade bra hem och kunde blockera skottet.

Efter 77 minuter var Grebbestad nära igen. På en ny hörna kom Mathias Hegeland återigen upp bra och nickade men en försvarare kunde rädda på mållinjen.

Olympic då? En hel del boll i andra men man skapade egentligen inte så mycket målchanser. Man satsade mycket på fasta situationer som inkast, frisparkar och hörnor men Grebbestad tog hand om det mesta och där skapade man inga farligheter direkt.

När matchen tickade upp till minut 88 såg det ut som Grebbestad skulle kunna hålla undan till seger. Nyss inkomne Thomas Reinfjord gjorde det bra och serverade Andrew Palumbo ett skottläge centralt som Olympic kunde blockera skottet. Man ställde sedan om snabbt på vänsterkanten och fick till ett inspel som nådde Aron Nouicer som blev fri och satte 1-1.

och

Kanske rättvist efter spel men Grebbestad hade chanserna till att avgöra tillställningen tidigare så riktigt tungt.

Ännu tyngre kunde det blivit när Filip Bohman fick ett bra nickläge på tilläggstid men nicken smet ett par meter utanför.

Matchen slutade då 1-1.

Matchen skulle sedan avgöras på straffar utifall att man inte kan skilja på det tre kvallagen när alla matcherna är spelade. Och här gick det väl inget vidare för Grebbestad som brände tre straffar och Olympic tog en straffseger med 2-3

0-0 straffmiss Grebbestad, Andrew Palumbo, skott över

0-1 Almir Taletovic (Jonatan på bollen men kan ej styra ut)

1-1 Christoffer Söderlund

1-2 Filip Bohman

2-2 Mathias Hegeland

2-3 Kevin Robért

2-3 straffmiss Grebbestad, Sebastian Jaconelli (målvaktsräddning)

2-3 straffmiss Olympic, Rassa Rahmani (Chipp över)

2-3 straffmiss Grebbestad, Viktor Adebahr, skott över

Detta gör att Grebbestad nästa helg får bege sig till Kalmar för match mot IFK Berga. Och med dagens resultat så får man nog säga att Grebbestad måste vinna även om oavgjort och straffseger kan räcka.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mikael Mattsson

Mikael Mattsson, Det har nu gått några minuter sedan matchen var slut, 1-1. En snabb reflexion över detta

– Det känns ju som en förlust naturligtvis. Vi leder med 1-0 till 88:e minuten och vi har fina lägen till 2-0. Så det känns riktigt tungt.

En relativt jämn match annars, framför allt i första. Sedan hade dom lite mer boll i andra?

– Det är klart när vi har 1-0 så blir det lite så att dom har mer boll. Dom är stora och tunga men dom skapade väl inte speciellt mycket. Mycket inlägg och så men inga klara chanser för dom. Vi har väl några omställningslägen som vi kanske kunde förvaltat lite bättre?

Chansmässigt var det lite fördel oss

– Ja. Vi har några riktigt bra lägen i första och så hade vi några fina i andra med. Men man måste ju sätta dom

Sedan gick det så där på straffarna

– Ja, det kan man lugnt säga. Vi missade ju tre av fem...

Det gör att vi spela match nästa helg mot IFK Berga. Det blir lite mer kniven mot strupen och vi måste väl vinna matchen

– Ja och vinner vi matchen så har Berga inget att spela för i sista matchen så det blir tufft oavsett. Vi får åka dit och försöka vinna och så får vi se vad det blir i slutändan.

-----------------------------     Här slutar referatet från Grebbestads hemsida     ---------------------------------

Foton från matchen finns i vårt bildgalleri.

Kan även tipsa om foto på Grebbestad IFs hemsida.