Rassa Rahmani in action

BK Olympic - Österlens FF slutade 0-3  (0-2 i paus)

Foton från matchen finns i vårt bildgalleri.

Idag (lördag) genomförde vi trots allt vår planerade match mot Österlen FF i Skurup där väldigt väl organiserade Skurups AIF stod för arrangemanget. Ett väldigt väl genomfört arrangemang. Vi tackar Skurups AIF.

Trots det underbara vädret och det väldigt goda motståndet så lyckas vi inte alls få till det vi vill under hela första halvlek. Vi kommer inte alls åt Österlen som lyckas kontrollera matchen både med och utan boll. Dock lyckas vi plocka bollen från Öff ett par gånger i kritiska lägen vilket bl.a. skapar matchens första målchans då Edriss och Sivan skapar där dock Sivans avslut går utanför. Istället är det Öff som gör 1-0 minuten senare då de slår en väldigt fin avvägd boll bakom vår backlinje från deras backläge som dessutom var deras melodi att skapa målchanser främst idag. Tvåan kom i slutet av halvleken på en halvomställning då vi inte lyckas vinna boll högt upp.
Hela halvleken var lite sisådär, även de saker vi gjorde bra kändes snarare som frukten av lite marginaler och slump snarare än individuella prestationer eller lagsamarbete.
Därav stort fokus på just dessa saker under halvleken för att rätta till och försöka genomföra i andra halvlek.

Oavsett hur grön jag är i mitt synsätt så måste jag erkänna att det var en mäktig scenförändring att skåda. Vi lyckades de allra flesta gångerna låsa Öff högt där vi antingen vann boll tidigt och kunde gå tidigt på avslut eller så tvingade vi de att slå långt vilket vi sedan enkelt kunde att ta hand om. I stort sätt så är vi precis lika dominanta under 40 minuter som Österlen var under hela första halvlek. Tyvärr med en stor skillnad, kvalitén i avsluten var inte på plats idag trots flera goda chanser samt en hel del fasta situationer. Vi tar dock med oss att vi lyfter oss så pass mycket individuellt samt lagmässigt, det visar på en fin karaktär bland spelarna. Tyvärr råkar vi ut för en skada med 5 minuter kvar där vi också tvingas spela med en man kort ett par minuter, på den fasta situation som vi får kontrar Öff och är endast en grym räddning från Jesper ifrån att göra 3-0 vilket man lyckas med dock bara ett par minuter senare i den 88 minuten då man fastställer slutresultatet.

Vi tar med oss den goda prestation som andra halvlek innebar samt den karaktär som krävs för att vända en matchbild som denna. Vi tar också med oss vetskapen samt lärdomen om att komma bättre in i matchen samt att jobba med vår effektivitet framför motståndarnas mål.

Återigen stort tack till Skurups AIF som stod för ett fint arrangemang. Nya tag framöver.