Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920
U16

Premiärmatch mot IFK Hässlehom
2019-04-15 21:41
Premiärmatch BK Olympic - IFK Hässleholm
Då var det dags för vår premiärmatch mot IFK Hässleholm på hemma plan.
Lite tråkiga omständigheter gjorde att matchen fick skjutas fram 30 minuter och istället för att spela på gräs genomfördes matchen på konstgräsplanen.

Sammanfattning av matchen
Vi började med ett bra och högt tempo mot ett bra Hässleholm. Bägge lagen ville spela i ett högt tempo och med snabbt passningspel. På detta var det många bra och tuffa närkamper. Den tionde minuten fick vi en indirekt frispark i höjd med målområdet som vi förvaltade bra genom att Ahmed "Atto" Osman la en snygg och hård höger bredsida på den högra sidan av målet som var omöjlig för Hässleholm målvakt att rädda, 1-0 i 10:e minuten. Efter målet fortsätter vi att spela offensiv fotboll och skiftar kanter med krossbollar, skapar chans efter chans men har inte riktigt full fokus på att trycka in bollen i målet. Sista 10 minuterna sjunker tempot och vi tappar en del fokus men går ut i vila med 1-0 i ryggen.

Andra halvlek börjar vi lite travande och har inte samma fokus som i första halvlek. Vi höll inte bollen och hade fick inte riktigt igång passningsspelet. I den 82 minuten fick Hässleholm en hörna. Efter en del kalabalik i målområdet når bollen en Hässleholmsspelare som sätter bollen i mål, 1-1 i 83 minuten. Efter målet höjer vi avsevärt tempot , avancerar mycket på motståndarnas planhalva och skapar många chanser igen men som inte genererar något mål. i 87 minuten forcerar vi i motståndarnas målområde och får en straff med oss sedan bollen tagit på en motståndares arm. Leurat "Arti" Peci kliver fram och dundrar in bollen i målet med sin känsliga vänsterfot, 2-1i 88:e minuten.

En pluspoäng till Amin El Harrab  som agerade starkt i backlinjen med många bra brytningar samt Ali Naadem med ett par riktigt bra räddningar.

Nu har vi avverkat vår premiärmatch mot ett bra lag och nu lägger vi nerverna åt sidan och siktar in oss på nästa match mot Kristianstad FC.

Tränarna,
Sadiki & Skender

DM IFK Klagshamn - BK Olympic
2019-04-03 14:04
DM
DM matchen skulle egentligen spelas hemma men spelades på bortaplan för att inte Klagshamn skulle sakna flera spelare på matchen som skulle spelas på hemmaplan på Lindängens IP den 31 mars.

Sammanfattning av matchen
Tyvärr presterade inte vi den fotbollen som vi skall göra. Detta också på grund av överskattning av Klagshamn då vi mötte dem i träningsmatch veckan innan och vann med 12-2. Detta visar att vilket motstånd man än möter måste vi ligga på toppnivå och ha aldrig underskatta våra motståndare. detta är en läxa vi får ta med oss framöver.

Ljuspunkten i matchen var att när vi spelar den fotboll som vi skall så visade det på plan att vi vände matchen på 5 minuter från 1-0 till 1-3 genom "hattrick" av Ali R samt  utökade vi med ytterligare ett mål av Belmin genom en fin assist av Atto.

Killar nu hägrar serien om ca. 2 veckor. Det gäller att visa att vi ALDRIG mer underskattar ett lag och istället jobbar som ett lag och spelar som vi gör på träningarna!

Tränarna,
Sadiki & Skender
IFK Klagshamn - BK Olympic
2019-03-24 18:28
Dagens biltur gick till fina Klagshamn idag för att möta IFK Klagshamn i en träningsmatch.

 1:a halvlek

Spelet började med en hög och offensiv press men tyvärr sjönk vi snabbt ner i tempo, dåligt passningsspel, lite rörelse, mycket stillastående och passivitet. Det positiva är att vi gör fyra snabba mål men tappar därefter fokus och tycker matchen är avgjord istället för att fortsätta framåt och skapa fler chanser samt att köra på tills domaren blåser i pipan att första halvlek är slut.

 

2:a halvlek

Denna halvlek börjar vi med ett högt tempo men plötsligt börjar vi spelar defensiv fotboll när vi inte behöver det. Intensiteten sänks i laget och vi spelar inte snabb fotboll. Vi gör det svårt för oss i stället för att spela med få tillslag och på så sätt hitta fram till våra innermittfältare. Vi får heller inte till våra krossbollar till våra ytterspelare. Likaså fungerar samarbetet dåligt mellan våra anfallare där vi saknar löpningar för att vi ska komma bakom motståndarnas backlinje.

 

Killar, visst vi vann matchen med 12 - 2 mot IFK Klagshamn men idag saknades tempot och vi tyvärr höll vi inte kvar i vår spelidé. Jag vet att ni kan prestera mycket bättre och spela på en mycket högre nivå! 

 

Nya tag framöver…

 

Tränaren,

Sadiki

BK Olympic - Husie IF
2019-03-16 20:55
Perfekt väderförhållande för en perfekt träningsmatch
1:a halvlek
Två lag på planen som ville vinna dagens match. Halvleken började med hög press från Husie IF som spelade snabb och offensiv fotboll. De rullade boll inom laget och skapade en del chanser som vi lyckades att avväpna på ett bra sätt. Husie hade mycket bollinnehav och vi fick jaga boll rätt mycket. Stundtals kom vi upp i bra press i motståndarlaget och kunde rulla runt bollen för att sedan försöka komma till avslut. I 43 minuten fick vi en hörna från vänster sida som Mohammed knorrade in i bortre delen av målet. 1-0 till Olympic.

2:a halvlek
I andra halvlek började Husie med en hög press igen men nu började vi spela mer fokuserat och hade mer bollinnehav inom laget. Vi höll i bollen och hittade varandra bättre. En märkbart höjning av både spel och kvalité bland samtliga spelare. Kort in i halvleken får motståndarna till ett skott som Ali N räddar intill hans högra stolpe där motståndarna är mer vakna än oss och gör 1-1 på returen. I 51 minuten får Ali R bollen driver in i målområdet och i samband med en pass tar bollen på handen på motståndaren och domaren blåser straff. Säkerheten själv Leurat "Arti" tar hand om straffen och sätter den distinkt i mål. 2 minuter senare ökar Ali R resultatet med en snyggt mål till 3-1. 10 minuter senare gör motståndarna mål på en hörna om inte vi kan rensa bort. 68 minuten får en spelare i varje lag rött kort och bägge lagen får fortsätta matchen med 10 spelare. Spelet böljar sedan fram och tillbaka mellan bägge lagen utan att någon av lagen kan göra mål, matchen slutar 3-2 till oss.

Beröm till samtliga spelare som kämpade tappert under hela matchen. Mycket hjärta för laget! En för alla alla för en!
Ett lite plus för Amar "Rocky "som agerade stabilt i backlinjen och Hassan K som slet för två i mitten! Men ALLA ni killar skall ha stort beröm för er instats idag! Nu fortsätter vi i samma positiva anda vidare och laddar inför nästa träningsmatch!

Tränarna
Sadiki & Skender
Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 24/4 19:00
Lör 20/4 14:00
4 - 0  
Lör 13/4 13:00
2 - 1  
Lör 30/3 14:00
2 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 20/04 00:28 
Hem, 10/04 20:34 
 
SAMARBETSPARTNERS