BK Olympic
Malmö
A-lag Herrar
Välkommen till vår nya hemsida!
Vi har nu bytt hemsida till sportadmin.se istället för laget.se. 
Vi hoppas att ni kommer hitta det ni söker, 
har ni några frågor så hör av er till er tränare.
BK Olympic – Eslövs BK 4-2 (2-0)
2017-05-28 12:07

BK Olympic – Eslövs BK 4-2 (2-0)

Målskyttar; Kristian Benkö 2, Simon Ståhl 1, Steven Gabriel 1


Varmt väder, riktigt varmt väder denna dag! Eslöv börjar extremt lågt med ngn forma av 4-5-1,  4-4-1-1. Tajta i sin lagdelar och kompakt försvarsspel. Dom gör det bra till en början samtidigt som vi har det mesta av bollinnehavet och rullar runt. Tappar vi bollen vinner vi den direkt. Därav redan så tidigt i matchen förstod vi att det skulle bli en tuff dag för Eslöv. Att spela det spelet man gör krävs en otrolig disciplin och ork. Det är få lag på denna nivån som klarar att ligga rätt i 90 minuter utan att göra ett misstag…


Det tar 11 minuter innan Eslöv ordentligt kommer in på vår planhalva och då via en frispark som går utanför. Bara minuter senare kommer vi runt på vår högerkant och ett inlägg som nickskarvas av Aron vidare till Kristian Benkö i för dagen nya blåa skor stänker in ledningsmålet otagbart bakom Eslövs målvakt. Skönt för Benkö att äntligen näta!


Vi har det mesta av bollinnehavet nu och Eslöv får inte riktigt tag om oss. Bra ifrån sig gör bland annat Jonathan Roos som blev hastigt inkastad i startelvan sedan Joshua inte kunnat medverka! Roligt att se att man tar chansen när man får den.


Vi skapar chanser nu och en hel del fasta situationer. En annan som också sliter hårt i värmen är Aron. Vi har justerat positionsspelet i Arons offensiva spel och han gör det väldigt väl och hela tiden ett orosmoment för motståndarna med sin ständiga rörelse!


Samtidigt måste vi bli effektivare i boxen och förvalta de chanser som vi skapar och lite mer kliniska i avsluten!


Sagt och gjort så tar Simon bollen och dribblar sig framåt i banan, bra rörelse av Samuel gör att det öppnar upp sig centralt och Simon drar på ett välplacerat skott som innebär utökad ledning till 2-0!

Eslövs farligaste chans kommer med knappt 5 minuter kvar på en omställning  och Fadama är lite ur position men skottet från Eslövs duktiga anfallare Kim Jeppsson är tamt och Fadama kan plocka skottet.

I andra halvleks början får vi ett inkast på sista tredjedelen. Isak kastar långt nickskarv av Axel och helt rätt dyker Benkö upp som gubben i lådan och trycker in trean! Ett tufft mål för Eslövs som flyttat fram sina positioner.


Men minuter senare är vi nonchalanta i våran uppbyggnad av anfallsspel och felvärderar. Detta gör att Eslöv och Kim Jeppsson får bollen och i ett bättre läge nu gör Kim inget misstag utan kan enkelt placera in reduceringsmålet.  Billigt från vår sida att släppa detta. Tilläggas är det första spelmålet som vi släpper in. Hoppas att vi lär oss något av detta och att det inte återupprepas!


Efter reduceringen får Eslöv lite luft under vingarna. Samtidigt blir vi lite ängsliga och frångår våran spelplan. Det kan absolut vara värmen som påverkar men vi måste värdera situationerna som sker bättre och kunna etablera anfallsspelet tydligare och hitta de attraktiva ytor på ett bättre sätt. Det blir lite för mycket ”one-man-show” och det är inte ok!


Men med Steven som kommit in istället för Omar så har vi ett hot i djupled. Steven rycker förbi sin motståndare i 67 minuten och är fri med målvakten när han blir kapad bakifrån. Förstår inte hur det inte kan vara frilägesutvisning där!!?? Enbart gult kort var lite billigt…


Frisparken nickas till hörna som sedan blir resultatlös.


I omställningen efter har vi en kommunikationsmiss. Dorcia hänger tvätt och Kevin nickar galet. Bara tur där att Eslöv inte får dit ytterligare ett mål…


Båda lagen gör en del byten och matchen börjar mattas av. Två minuter kvar så ställer vi om och Steven kan solo sätta spiken i kistan. 4-1.


Tyvärr slappnar vi av för mycket nu och Eslöv kan i matchens sista minut tillåtas reducera ytterligare en gång sedan vi olyckligt slagit in bollen själva i mål. Vårat försvarsspel i denna situation är inte godkänt och bedrövligt att avsluta på sådant sett.


Men vi tar tre poäng och är med i toppen. Närmast väntar Hörby borta. Ett Hörby som säkerligen är revanschsugna efter våran seger i DM. Hörby kommer att spetsa till det med Flera spelare som vilades i den matchen. Bland annat målfarligar kapten och forward, Fisnik Alaj! Även Admir Maletic är åter efter avstängning. Kommer bli en intressant match och vi laddar för en ”normal” träningsvecka utan helgdagar!

Lägesrapport BK Olympic
2017-05-25 22:53

Lägesrapport BK Olympic


BK Olympic går in i nästa omgång som ett jagat lag. Alla lag vill slå serieledarna. Personligen tycker jag det är bättre att jaga än jagas! Men men det finns INGA serier som avgjorts på våren mig veterligen utan det är när hösten kommer det avgörs. Avstängningar, skador, moral grus i dojan etc.


Stämningen i truppen inför Eslöv är god. Rassa & Steven är åter uttagningsbara efter avstängningar. Patchis långa ljumskproblem ser ut att vara ok och Alex Roos knä även det bra. Tilläggas bör även att Dimi är 100% återställd från sin knäskada och gjorde 90 minuter i U19. Snart är även en ”spiller” tillbaka på planen! Efter 1,5 år skadefrånvaro kommer Arnes snart återigen kunna dra på sig den gräsgröna tröjan!


Oroande dock är att vår målvakt Fadama skadade sig under onsdagsträningen.  Huvudtränare Charre agerade blixtsnabbt och redan under dagens träning kunde man se en ny målvakt mellan stolparna. En lugn och trygg målvakt med massor av rutin. Bra på fötterna och säker i luftrummet. Så under dagens lir dominerades av spektakulära räddningar som sällan skådats på Lindängens IP!! En säker ”nolla” i målet som även har smeknamn som muren, pantern samt andra superlativ!


Annars var det en perfekt fotbollsdag. Träning på förmiddag (proffskänsla deluxe). Hyllie – Hörby kl 14:00 (slutresultat 2-7) samt kvällsmatchen mellan Bjärred-Lödde(1-0). En riktigt fin fotbolls dag. Roligast var nog när huvuddomaren blev skadad i kvällsmatchen!!


Nu laddar vi batterierna och fyller vätskedepåerna inför lördagens match mot Eslöv. Tänk på den tidigarelagda starten 13:00. Polisen bedömer detta som en högriskmatch därav avspark 13. Detta är något som upprört fansen i Eslöv, ”La Familia” och ryktas om en bojkott av denna resa till Malmö.


Välkomna till Lindängen

BK Olympic – IF Lödde 2-0 (0-0)
2017-05-20 20:20
Matchens punkteras genom vårt 2-0 mål av Ahmed Dini!

BK Olympic – IF Lödde 2-0 (0-0)


Målskyttar Isak Jönsson & Ahmed Dini


Andra matchen för denna vecka. Dock nu i serien mot IF Lödde. Ett motståndarlag som vi inte riktigt visste hur dom stod sig. Har inlett seriespelet med två vinster och två förluster. Ny tränare vid rodret i år. Rossi har stor erfarenhet både som tränare och spelare och vet vad som krävs för att lyckas.


Vi har dragit på oss ett par onödiga kort under inledningen av säsongen vilket innebar att vi idag saknade ett par pjäser.


Vi inleder matchen lite darrigt och gör ett misstag men Axel som är snabb reder ut det ! I min 8 crossar Simon bollen vackert till Alex Roos som sätter in den till Benkö men skottet går en bit över. Dock ett vackert anfall!


Sedan går spelet i lite stå. Vårt anfallsspel låser sig och vi står fel. Vi måste arbeta tydligare med vårat anfallsspel. Mer spelvändningar, stå mer halvvänt i passningsmottagningen så vi kan ta med den i ytan. Vinna andra bollar och skapa fler 2 mot 1 läge samt att våra forwards måste arbeta mer tillsammans och mera centralt.


Men en som bryter mönstret är Aron som dominerat det gröna laget!


Omar får en gratischans men målvakten räddar till en hörna som är blir resultatlös.


Lödde som idag startade 4-2-3-1 flyttar upp laget och försöker sätta press på oss. Dock gör man inte det så värst bra men vi utnyttjar inte att dom är långa och de ytor som blir.


Mot slutet av halvleken får Benkö en bra chans som går till hörna. Hörnan leder till en omställning för Lödde som kommer till avslut men Fadama gör en bra räddning! 0-0 i halvtid.


Vi snackar rätt oss i omklädningsrummet och vi ser att det blir bättre direkt i andra. Vi trycker ner vår motståndare och får längre anfall. Efter en kvart får vi ett bra frisparksläge. Simon slår den och där dyker Isak Jönsson upp och trycker dit ledningsmålet med panna.  Lite förlösande känns det som.


Vi fortsätter och rullar på och Lödde är väldigt tama och har en hög felpassningsprocent och gör för många individuella misstag idag.


Med 25 kvar går Lödde över till 4-4-2 och fem minuter senare får man sin bästa chans för dagen på en hörna men Fadama gör en bra räddning återigen.


Tiden rinner iväg och det känns relativt tryggt. Lödde gör en del försök och lyfter upp sin målvakt på fasta situationer men vi kan konstatera att nollan blir intakt.


På övertid ställer vi om och visar ett uppoffrande hjärta och Ahmed Dini kan enkelt lägga in 2:an och punktera matchen.


Årgång 99 levererar idag med 2 mål!


En gedigen laginsats där Aron Nouicer  sticker ut lite med ett hårt arbete!


Här näst väntar nykomligen Eslövs BK hemma nästa lördag. En härlig fotbollsvecka med mycket matcher i serien med avsparkstider som gör en fotbollsälskare glad!!


Foto ser ni som vanligt i vårt bildgalleri!

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 27/5 13:00
4 - 2  
Lör 20/5 15:00
2 - 0  
Tis 16/5 19:00
1 - 2  
Lör 13/5 13:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SAMARBETSPARTNERS