BK Olympic
Malmö
A-lag Herrar
BK Olympic – Nosaby IF 0-3 (0-1)
2017-08-12 17:10
Carlos Mendoza in action!

En del ändringar i startelvan sedan förregående match.


Men idag väntade en riktig seriefinal på Lindängen. 1:an mot 2:an.  Vi har hela veckan slickat såren sedan förra veckans förlust och arbetet metodiskt.


Jag kan skriva 1000 bortförklaringar om dagens match men det vore en lögn varför vi inte vann idag.

Bollen ville inte in, Det var fuktigt i gräset, nya spelare på nya positioner, vi saknade X, bla bla bla men sanningen den är att Nosaby var bättre idag. Dom var inte bara bättre än oss som lag utan även individuellt. 


Så efter matchen var det bara att lyfta på hatten och gratulera motståndarna.


Dock får vi rannsaka oss själva. Målen som Nosaby gör är rena rama bjudningar från oss! Varför vi tar dessa besluten är en gåta. Vi har inte gjort det direkt tidigare under säsongen men nu kommer dom och vi möter bra lag och blir straffade. Samtidigt gör våra motståndare idag en riktigt bra insats och bjuder inte på något!


När vi väl får en chans så rullar den längs mållinjen, tar i stolpen eller strax utanför.


Kvaliteten i anfallsspelt fanns inte idag. Måste få upp passningstempot, kvalitet i passningar. Bättre mottagningar i det felvända spelet.


Defensivt måst vi minimera misstagen, inte släppa till så många hörnor (Nosaby ruggigt starka på hörnor). Öka kommunikationen, disciplinen, aggressiviteten!


Vi måste trumma igång som ett lag, göra det jobbet vi kan göra för varandra. Inte titta och vara åskådare. Vi vet alla att vi kan bättre än vi prestera idag.


Nu har vi mött tre topplag i serien. Tyvärr bara 3 av 9 poäng. Dags för en trea mot Lunds SK nästa helg hoppas vi på. Ett Lunds SK som är ett starkt lag! Kommer bli en tuff drabbning!


Check out the new photos in the photogallery!!!

Seriefinal
2017-08-11 09:28
Seriefinal väntas på Lindängens IP mot laget från Kristianstad - Nosaby IF

Nosaby IF med en erfaren tränare och många spelare som spelat i högre upp bland annat i Kristianstads FC.

Nosaby är ett bra lag som har en klar och tydlighet i sitt spel. Senaste mötet slutade 1-1 på våren.

BK Olympic mönstar ett nytt lag efter förra veckans förlust mot Kulladal.
Avstängningar och skador sedan förra veckan innebär att det blir nya spelare på ett flertal positioner.
Vi är åter i våra rutiner och hoppas bjuda upp till dans.

Det kommer bli en härlig match på den gröna mattan.

Avspark är 13:00 och vi hälsar alla välkomna till Lindängen!
Kulladals FF – BK Olympic 2-0 (0-0)
2017-08-07 08:44
Isak & Kevin - 2 av få Olympic spelare med vilja i denna Derbymatch enligt fotografen

Kulladals FF – BK Olympic 2-0 (0-0)


Derby och tredje matchen på en vecka för oss. Vi börjar matchen piggt och följer vår matchplan. Vi har i första halvlek en bra medvind som ger råg i ryggen. På fasta är vi farliga och har några halvchanser men skärpan i sista tredjedelen saknas.


Vi kommer runt bra på kanterna och gör en bra första prestation men istället för att göra rätt så värderar vi fel och får inte till det riktigt. Inlägg avsaknades, löpningar i attraktiva ytor likaså. Spelvändningar också!


Vi maler på och man känner att snart kommer det, men det uteblir. Kulladal växer sakta men säkert in i matchen och skapar sin första riktigta målchans efter 35 minuter men trots öppet mål går bollen över.

Med den chansen förändrades matchbilden radikalt. Vi blev nu ängsliga och vårdar inte bollen på samma sätt som vi gjort tidigare. Besluten vi tar nu är inte bra och det är bra med halvtidsvila.

Spelarna är inte nöjda i halvlek med vad man presterat och vi försöker prata oss rätt i vårat agerande ute på banan.


Andra halvlek börjar vi helt ok och i 48:e minuten kopplar en Kulladalare ett tufft grepp på forward Johan Palmström. För mig anser jag att det är straff, för i situationen efter görs likadant på mittplan och domaren blåser då frispark.


Idag måste Kulladal vinna mer än oss för att hänga på toppen och Kulladal trummar på. Vi tappar matchplanen nu och följer inte givna instruktioner. Vårt försvarsspel är inte bra över hela banan och en del spelare klarar inte av detta och börjar tappa humöret. Vi hjälper inte varandra, spelar alltså inte som ett lag utan agerar oerhört nonchalant i uppspelsfasen och nu straffar det sig när detta sker där en Kulladalre gör 1-0.


Men ett par minuter efter kommer Steven fri och avslutar men målvakten i Kulladal gör en oerhört fin räddning.


Carlos replikerar med en superräddning som håller kvar oss i matchen!

Nu kommer en matchavgörande situation när Josh blir nersparkad för 4:e gången. Josh protesterar till domaren att motståndaren inte får gult. Detta gör att Josh får gult. Josh slutar inte snacka utan vänder sig om och går där ifrån. Han får då sitt andra gula kort och därmed utvisad.


En man mindre, tufft!


Strax därefter skapar vi en onödig frispark och i efterföljande dyning får en motståndare på ett hårt skott som Carlos inte kan stoppa.


Kulladal vinner matchen med 2-0 och vi viker ner oss idag av deras tuffa fysiska spel. Vi vinner inte mycket efter första 35 idag och vi får rannsaka oss själva på vad vi kan förbättra.

 

Efter matchen sker det väldigt tråkiga händelser. I frustation kastar Steven en dryckesflaska i staket som domaren ser. Detta renderar i rött kort efter matchens slutsignal. Där sker då en del incidenter vilket för mig och klubben är oklart. Men BK Olympic står inte bakom detta agerande och beklagar verkligen för alla inblandade att vara med om detta.


Klubbarbetet med Vision och syfte och vår värdegrund – Rötterna, Ambitionen, Gemenskapen, Respekten, Kärleken följs klart inte utan detta är något vi får arbeta på som klubb. 


Foto från derbyt i bildgalleriet som vanligt!


CUPDRAMATIK PÅ LINDÄNGENS IP
2017-08-02 22:33

Dags för möte med DIV 2 laget Lunds BK i Svenska cupen.


97-97-99-99-97-97-97-98-99-99-98


Vad är det för sifferkombination? Slutresultatet? Nej det är årtalet när starelvan är födda! Väldigt imponerande och snittåldern är betydligt högre i Lund!


Vi får en jättechans direkt när Arnes vinner en duell och serverar Dimi snett inåt bakåt och får öppet mål men bollen studsar konstigt precis i skottögonblicket och bollen går högt över. Vi har bollinnehavet och lund spelar 4-2-3-1 och täcker ytor. Screenar av oss och har respekt för oss sedan vi slog dom i en träningsmatch på försäsongen.


Men Lund äter sig in och skillnaden mellan div 2 och div 3 visar sig lite tydligare. Vinner fler dueller och är bättre i mottagningar, felvända spelet samt även sätta bollen på ett tillslag.


När vi väl får bollen är vi lite tunna och tappar den ofta väldigt fort. Får helt enkelt inte tag i läderkulan! Vi blir tillbakapressade och får dåliga utgångspositioner i vårat anfallsspel.


Fasta situationer får man inte heller så ofta mot ett lag i högre division och våra är idag utav den sämre kvaliteten. Måste också bli bättre både offensivt som defensivt.


Lund driver som sagt upp bolltempot och i minut 38 kommer Gustav Hillstedt runt på kanten och serverar ett inlägg som på just ett tillslags sätts otagbart bakom Carlos i målet.


Vi avslutar halvleken med en bra chans och spel via Samuel till Dimi som sätter den på ett till Addade som inte får en riktigt bra träff. Detta tar vi med oss!


0-1  i halvlek. Vi gör ett dubbelbyte för att få lite tyngd framåt. Vi tar över lite mer spelmässigt men är stundtals slarviga. Sakta men säkert jobbar vi och Lund skapar inte något i offensiv väg.


Men vi ger inte upp och på tilläggstid får Steven en klassboll i djupled av Henrik och sätter bollen i nätet! Kvitterat 1-1!

Förlängning och rafflande dramatik! Publik fick verkligen valuta för sin entre idag!


Redan i 5;e övertidsminuten vänder Steven upp i boxen och skjuter i ”fel” hörn och nu leder vi med 2-1! Cupskräll på gång. Vi går på knäna och är slitna!


Men Lund är tunga, rutinerade och i min 108 får man en dubbelhörna där man sätter bollen i nättaket efter lite flipperspel. Tungt tungt…


Trots detta visar vi ett enormt mod och skapar två väldigt bra läge där Aron nästan kommer till avslut. Så nära 3-2. Istället kommer det 3-2 till Lund när vi plåstrar om en spelare som blivit väldigt bryskt nersparkad. Så en man mindre på banan krävdes för att Lund skulle sätta segermålet.


Vi visar en enorm lagmoral och vilja idag! Imponerande att stå upp mot Lunds BK, visserligen bara NR 2 i Lunds Kommun (Torn nr1) men vi gör det bra! Lunds BK är ett lag som har som målsättning att gå upp i Div 1 och vi tvingar dom till förlängning! Trist att vi inte gick vidare såklart för då hade vi fått ytterligare en match på Lindängens IP mot kvalificerat motstånd.


Nu slickar vi såren och laddar om inför derbyt mot Kulladals FF på söndag!

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 12/8 13:00
0 - 3  
Sön 6/8 14:00
2 - 0  
Ons 2/8 19:00
2 - 3  
Mån 31/7 19:00
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 13/08 21:27 
 
SAMARBETSPARTNERS