Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920
A-lag Herrar

Förlust mot seriesegrarna
2018-10-14 19:02
BK Olympic hedrade Labinot Harbuzi med en tyst minut innan matchen
Lindome säkrade seriesegern på 20 minuter mot Olympic. Gästerna satte högsta fart från start, Olympic stod lite på hälarna – och hux flux hade resultatet gått från 0–0 till 0–4.
– Vi hängde inte med. Lindome är ett väldigt duktigt division 2-lag och det visste vi om på förhand, men vi hängde helt enkelt inte med, konstaterade Olympics tränare Anders Grimberg.
Hemmalaget fick in en reduceringsboll innan halvtid efter att Sadmir Zekovic slagit in ett hårt inlägg som touchade på en Lindome-axel och ändrade riktning – men behövde göra något inför andra halvlek.
– Vi bytte från 4-3-3 till 5-3-2, vi behövde stärka defensiven. Det var viktigt att komma ifrån matchen med hedern i behåll och göra en bra andra halvlek, menade Anders Grimberg.
Olympic lyckades också få 0-0 sista 45 minuterna och dessutom skapa en del chanser inte minst genom Sadmir Zekovic, men Lindome slog också av på takten.
– Så var det säkert. Men vi tar ändå med oss andra halvlek, då såg det mycket bättre ut, tyckte Anders Grimberg.

Källa Sydsvenskan
Olympic förlorade trots ledning i halvtid
2018-10-07 09:39
Det var en nöjd Anders Grimberg, tränare i Olympic, som gick till halvtidsvila mot Assyriska. Hans lag ledde med 2–1 efter att Rassa Rahmani gett gästerna ledningen och Nabil Hadrous sedan fått en tå på en frispark strax efter att Assyriska kvitterat, det var dessutom rättvist. Olympic hade gjort en riktigt bra halvlek i Göteborg, satt presspelet, fått igång passningsspelet.
Men i andra halvlek vände allt.
– Första halvlek var en av våra bästa för i år, vi spelade aggressivt och vann boll. På det viset är det faktiskt en gåta att det kunde se ut som det gjorde i andra, menade Anders Grimberg.
Matchbilden svängde helt i andra halvlek. Assyriska tog över och med hjälp av ett par avgörande misstag och ett betydligt passivare Olympic kunde hemmalaget inte bara kvittera och vända utan också vinna ganska säkert.
– Misstag straffar sig på den här nivån, det är duktiga fotbollsspelare i division 2. Och vi tappade helt vår aggressivitet. Men, vi får ta med oss det här och lära oss inför framtiden, suckade Anders Grimberg.

Källa; Sydsvenskan
Kontraktet klart för Olympic trots förlust i derbyt
2018-10-01 21:38
Trots förlust i derbyt mot FC Rosengård var det glada miner i Olympic, som tack vare att både Kvarnby och Ullared tappade poäng i helgen säkrade sitt kontrakt med fyra omgångar kvar.
– Det är en prestation, vi har ändå tappat en del spelare. Det har varit lite svajigt ibland, men så har vi också en medelålder på under 21 år. Vi har gjort det riktigt bra, tyckte Olympics tränare Anders Grimberg.
Mot Rosengård öppnade Olympic bra, kanske i ren glädjeyra. Via ett långskott av Henrik Norrby tog man också ledningen, men innan halvtid var nådd hade Rosengård vänt.
– Vi ändrade lite positioner i uppspelsfasen och tvingade ner dem i plan. Men det var framför allt i andra halvlek vi fick ordentlig fart, menade Rosengårds tränare David Roufpanah.
Sista 45 minuterna var helt hemmalagets. Rosengård spelade med fin rörelse och bra passningsspel – och var numret för stort för Olympic. 2–1 blev 4–1 innan Olympic fick ett tröstmål.
– Det var en avslappnad match, inget av lagen hade något egentligt att spela för. Men Rosengård var klassen bättre, det är bara till att erkänna, konstaterade Anders Grimberg.

Källa
https://www.sydsvenskan.se/2018-10-01/kontraktet-klart-for-olympic-trots-forlust-i-derbyt
3:e gången gillt - Not
2018-09-22 16:20
Aron & Axel försöker, men bollen ville inte in idag...

BK Olympic – Högaborgs BK (0-1) 0-1


I skuggan av stormen Knud så var det match på Lindänges IP idag igen. Vädret var väldigt växlande med ömsom sol och ömsom regn.


BK inleder i sin vanliga ordning med bolltapp, felpass.


Första farligheten kommer i min 8 där Rassa gör en bra krysslöpning, rundar backen som drar ner honom. Straff – domaren tvekar inte.


Straffen är otroligt svagt slagen och för målvakten rätt höjd och mitt på. Ingen drömöppning för oss.


Planen är svårbemästrad och bollen far enkelt iväg.


I 18 minuten så kommer misstag som straffar sig. Kevin nickar ner bollen rakt ner i baken i banan. Simon Ståhl förlorar duellen där Högaborgaren sedan drar till med en sträckt vrist otagbart för Jesper i målet.


Juniormisstag vilket är under all kritik!


Vi pressar på och försöker och piggast av alla är Rassa. Men för lågt tempo på bollen och individuella gärningar så kommer det ingen kvittering.


Det blir ännu tuffare för oss i slutet av första då Chris får sitt andra gula för dagen och därmed är vi reducerade till 10 man. Har man ett gult sedan tidigare får man tänka på hur man agerar och inte ha huvudet under armen. Väldigt oprofessionellt!


I andra kommer Steven in för att förstärka anfallet. Vi har ett bra läge när han får ett halvt friläge men istället för att placera in bollen i burgaveln så drar han på för kung och fosterland och bollen har inte landat än!


Spelet är krampaktig och inte bra. De spelarna med rutin som man tror skall kunna styra lite mer och vara dominanta viker ner sig och formkurvan hos dessa är dalande måste jag säga.

Felpassen är många och bolltappen lika så!


I 62 minuten kommer Simon fri får på ett bra skott men Mv räddar till hörna. En hörna som blir resultatlös. Vi får dåligt med utdelning på våra fasta och kvaliteten är inte bra vilket exempelvis avspeglas i en frispark rakt i muren när läget gavs.


10 minuter senare kommer nästa chans. Steven fri efter en lobbpass, åker på ett krysstag i skottögonblicket så får inte riktig träff utan målvakten kommer ner och räddar.


Trippelbyte i min 76 för oss. In kommer Aron, Nabil & Dimi och ut går Sadmir, Simon S & Simon N.

Men vi gör inget mål idag trots vi dominerar spelmässigt.


Inställning är A & O. Det fanns idag flera stycken som inte hade rätt inställning. Viljan att vinna, hata att förlora – Visa känslor, engagemang, hjärta!

Bara att bryta ihop, glömma och gå vidare.


Nu väntar en rafflande avslutning där vi möter FC Rosengård, Assyriska, Lindome och Halmia. Inga enkla matcher. 10 poäng ner till kvalstrecket med 12 poäng kvar att spela om. Kvarnby har Hittarp och Ullared Vinberg. Spänning in i det sista!


Foto från andra halvlek finns i bildgalleriet!


Men vi vill ha hjälp och hoppas alla kan komma till Rosengård för derby kl 19:00 1 oktober!

Kommande matcher
Sön 21/10 14:00
Spelade matcher
Lör 13/10 14:00
1 - 4  
Lör 6/10 13:00
4 - 2  
Mån 1/10 19:00
4 - 2  
Lör 22/9 14:00
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 05/10 12:56 
 
SAMARBETSPARTNERS