Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920
A-lag Herrar

Referat: BK Olympic - FC Rosengård 1917
Fjärde raka 3an!
2019-07-07 11:42
Matchens lirare Filip Bohman firar sitt 2-0 mål!

Sista matchen innan uppehållet och det vankades Malmöderby på Lindängen. Inte bara ett derby utan även en viktig match i toppstriden av serien. I premiären slog Rosengård Olympic med 4-1 och det var inget snack om saken vilket det bästa laget var. Men för Olympics del har inte premiären speglat resten av säsongen och inför matchen så var man två poäng före Rosengård. 


Olympic gjorde två förändringar från Vinberg matchen. Avstängda Kevin ersattes av Jesper Ö och Simon S var tillbaka på mittfältet då Sadde inte kom till spel. Rosengård saknades även sin ledande målskytt Granit som gjort 12 mål  jämfört med Saddes 9 mål hittills i serien. Lagens avbräck drabbade nog Rosengård hårdare i denna matchen då Olympic har ett mer utspritt målskytte inom laget.


Matchen sparkades igång i ett duggregn som höll sig matchen igenom vilket påverkade matchen en del då bollen rullade snabbt på mattan och det bjöds på många fina glidtacklingar från bägge lagen i det blöta gräset. Det var en händelserik start på matchen då Rosengård kom i ett vasst anfall direkt efter avspark. Redan några minuter senare fick Olympic halvlekens bästa målchans då Filip kom fri mot målvakten. Anfallaren gick på kraft men målvakten stod för en fin räddning ut till hörna. Det dröjde inte alls så länge innan Filip fick sina andra heta chans i matchen. Denna gången ett halvt friläge och avslut med vänsterfoten som tätt styrdes ut till en hörna av en Rosengårds back.


Det var inte den bästa halvleken spelmässigt, bägge lagen slog en del felpass och fick inte till anfallsspelet till fullo. Olympic kom i en del lägen men slarvade lite i slutsekvenserna. Men man hotade iallafall Rosengårds backlinje som hade en del att göra.


Defensivt så kändes det som att man hade koll på motståndarlaget men man bjöd dock på ett konstigt läge då Patchi och Målvakten Jesper kolliderar på en djupledsboll och tappar bollen. Precis efter kan en Rosengårds spelare slå in bollen i öppet mål men domaren har redan blåst av för målvaktsskada. Beslutet upprörde en del Rosengårds spelare men domaren hade nog även kunnat blåsa för frispark då de gröna tyckte att Patchi blev tryck av en motståndare in i utrusande Jesper.


Första halvleken slutade 0-0 men i den andra så dominerar Olympic det mesta men Rosengård bjuder också på en del. 1-0 kommer bara efter några minuter då Filip snor en passning i deras backlinje och kommer fri mot målvakten som redan är långt ute i straffområdet. Filip utmanar målvakten och spelar bollen klokt till höger där Simon står vid straffområdeslinjen och kan skjuta in bollen i öppet mål. Det skulle bli ännu tyngre för Rosengård för innan man har kunnat släppa 1-0 målet så kommer tvåan också. Det blev tredje gången gillt för Filip när han snyggt kan placera in Jesper Ö långa inkast i burgaveln på två touch.


Olympic försvarar sig bra även denna halvleken och Rosengård kom aldrig på nån riktig forcering det bästa man hade var några skott på distans när det hade gått runt sjuttio minuter men inget som Jesper behövde ingripa på. Istället kunde Aron punktera matchen då han vann bollen i offensivt straffområde och kunde få fram ett skott med högerfoten på en Rosengård spelare som ställer målvakten och går in i mål. 


Därmed var matchen punkterad och Olympic har nu vunnit samtliga hemmamatcher i serien. Skönt med derbyvinst och speciellt att slå Rosengård vilket man inte har lyckats med på ett tag. Nu går man in i sommaruppehållet som delad serieledare med Ängelholm och fem poäng till godo ner till tredjeplatsen. För Olympics del drar serien igång igen den tredje Augusti hemma mot Ullared.


Matchreferat skrivet av Viktor HåkanssonFoton från Malmöderbyt och toppmatchen mellan BK Olympic - FC Rosengård finns i vårt bildgalleri.

http://www.bkolympic.se/galleri/?ID=145946  (tar en stund att öppna bildgalleriet, ha tålamod)


Vid kameran i regnet...

Stefan Robèrt

Hemsidan träffar Patchi
2019-07-04 09:00
Patchicco "Patchinho" Diallo
Vi måste börja med ditt otroliga mål sist mot Vinberg, hur gick det till?
- Ja det var skönt. Det var i slutet av matchen, jag hade gjort en offensiv löpning tidigare men fick inte bollen då.
Så i 90. e minuten tänkte jag, det är nu eller aldrig så jag löpte på djupet och Sadde hittade mig perfekt precis innan jag hade varit offside. Vinberg trodde nog det var offside för ingen hängde med mig, så jag var helt ensam med målvakten. Gick  ut till höger och rundade målvakten och tänkte nu får jag lägga in den då det kommer en försvarare i full fart som jag skottfintar bort och han glider ut och jag tar ett par extra tillslag och lägger in den i tomt mål med vänstern!  Vilken känsla!!!

Sällan att jag har sett någon bli så glad efter ett mål
- Ah det var så kul att göra ett sånt mål som mittback, så man blir extra glad såklart!
och det smittade av sig på resten av laget som firade mig ordentligt.

Vinbergsmatchen i övrigt då, kommentarer?
- Vi gjorde en bra match i stort sett och jag tycker vi har kontroll på matchen under alla 90 minuterna.
Stundtals får de ett par lägen, men jag tycker vi har bra koll på det och det har vi även visat i andra matcher i år.

Säsongen överlag hittills då när vi har spelar halva säsongen plus en match?
- Jag tycker vi har ett bra lag över hela planen och det är stor skillnad sedan förra året.
Inte laget på pappret utan mer att vi har blivit ett år äldre och smartare, tycker även att alla jobbar för varandra bättre i år än tidigare. Så det är skönt.

Din fotbollsbakgrund då?
- Jag är 95:a och spelade i IFK Malmö under ungdomsåren.
När jag var 16år gick jag till Lilla Torgs A-lag och spelade där tills jag var 17 år.
Sen blev det 2 säsonger i Divsion 3 med Hyllie IK innan jag kom hit till BK Olympic.
Har du alltid varit back?
- Nej jag har spelat mer offensivt upp i planen tidigare, det var inte förrän jag hade Ola Moberg och Esbjörn Berghult i Hyllie, det var de som skolade om mig till mittback.

Vad gör du privat då?
- Ja jag jobbar på Espresso House men ska försöka börja att plugga snart igen.
Sen är det tjejen och sen hinner man inte mycket mer !

Måste ju nämna ditt namn Patchicco Diallo, riktigt fotbollsnamn...var kommer det ifrån?
- Det är från Senegal !
Efter ditt dribblingsmål då du blev så glad tycker jag att vi kallar dig Patchinho istället, ok?
- Det är helt OK...haha!

Favoritlag:
- Arsenal, inget annat!
Favoritspelare: 
Thierry Henry

5 snabba
Iphone eller Android
Hund eller Katt
Pool eller Stranden
Defensiv hörna Inåtskruvad eller Utåtskruvad
Offensiv hörna Inåtskruvad eller Utåtskruvad


Sen en fråga från Oscar:
Var har du dolt dina dribblingstalanger?
- Jag vet inte, det  händer när det händer! Tillfället som gör det!
Allt gick rätt denna gången, hade jag fått chansen en gång till tror jag inte det gått så bra...

Vem vill du nicka bollen vidare till?
- Det får bli Henke!

Seriefinal och derby mot FC Rosengård nu på lördag, vad tror du?
- Det blir säsongens tuffaste match. Vi var inte redo i premiären mot Rosengård. Men det är vi nu! Det kommer blir en riktigt bra match!

Resultatet då?
Patchi svarar utan att blinka: Vi vinner med 2-0!

Vid mikrofonen och skrivbordet - Stefan Robèrt


Vi hälsar alla välkomna Lördag 6/7 kl 14:00
Derby i Div 2 BK Olympic - FC Rosengård


Referat: Vinbergs IF - BK Olympic
Skön Olympicseger på Vinåvallen
2019-06-30 16:57
Mr Hattrick - Terry Adadevoh Svensson

Olympic gick in i helgens match med en tung seger förra veckan mot Qviding i bagaget och frågan var om man kunde hålla fokuset uppe när "en på pappret"enklare match mot Vinberg stod på tur. 


Vinberg kämpar för att hålla sig kvar på rätt sida av nedflyttningsstrecket och har två segrar följt av två förluster på dom fyra senaste matcherna. Viktigt för Vinberg att ta poäng för att utesluta risken att behöva ligga på degraderingsplats när uppehållet börjar.


Olympic gör två förändringar i startelvan inför matchen, bägge på mittfältet. Anfallaren Sadde får lira på mitten och ersätter avstängda Simon Ståhl och Aron som har varit sjuk i veckan får starta på bänken och in kommer Oscar. Olympic får en kanonstart i matchen när Filip får en crossboll från Terry över backlinjen och kyligt i friläge lugnt placerar in 1-0 i åttonde minuten. 


Skönt med en bra Inledning då man har släppt in det första målet i fyra av dom fem senaste matcherna. Olympic hotade matchen igenom med djupledsbollar till sina två snabba anfallare Filip och Terry och Vinbergs försvar hade svårt att hänga med. 


Vinberg kommer ganska snabbt tillbaka med sin bästa chans för halvleken då man slår in en fin hörna som Axel nickar rakt ner men även själv rensar ut en bit över ribban. Vinberg kommer inte till några riktiga farliga lägen fast man har en del boll inom laget. Istället är det Terry som skjuter in 2-0 i 26:e minuten. Detta efter att Filip arbetat på kanten och spelat fram Terry som gör en dragning i straffområdet och sedan placerar in bollen till höger. 


Terry satte även 3-0 i slutet av halvleken och Olympic gick till pausvila med en komfortabel ledning. En halvlek som inte var helt ojämn spelmässigt men Olympic är mer rejäla och har mer spets i den sista tredjedelen. 


Vinberg får den starten som de verkligen behövde i andra halvleken då man tidigt tar vara på ett bolltapp i Olympics backlinje och reducerar in 3-1. De fortsätter trycka på och nosar lite på en ny reducering men Istället kunde Terry fullborda sitt hattrick i femtiosjunde minuten med ett snyggt mål, då han dribblade sig fri i straffområdet och satte dit 4-1. Ett väldigt viktigt mål som i princip dödade matchen. 


Motståndarna gör ett trippelbyte strax efter målet, men det får ingen större effekt. Bägge lagen kommer till några lägen, men inget som resulterar i något mål. Olympic byter in Aron, Hamid, Simon R och Jesper Ö. Alla inhoppare kändes pigga och var sugna på att göra mål i slutet när ytorna blev större, men istället klev en ovan målskytt fram på tilläggstid. Mittbacken Patchi tar en rivande löpning och får en bra boll som leder till ett friläge från nästan halva plan och sedan var det Patchi show. Han börjar med att runda målvakten till höger bara att peta in bollen nu men istället väntar han in försvaren drar bollen till vänster och skickar upp motståndaren på läktaren och tar några retsamma extra touch på bollen fri framför mål och petar in sista målet för dagen. Alla lagkamrater springer vilt fram och firar solomålet. Strax därefter blåser domaren av och slutresultatet blir 5-1. Skönt för nerverna med en säker vinst efter dramat förra helgen i Göteborg. 


Nästa helg väntar en riktig toppmatch på Lindängen mot FC Rosengård, sista matchen innan uppehållet. Rosengård som Olympic inte kunde rå på i premiären då man förlorade med 4-1. Mycket har hänt sen dess och Rosengård tappade även poäng i slutminuterna mot Ullared i denna omgången, vilket gör att Olympic går in i matchen på en andraplats två poäng före motståndarna. 


Läget är klart inför matchen: vid vinst går man upp i delad serieledning med Ängelholm inför uppehållet.


Matchreferat skrivet av Viktor Håkansson


Foton finns från matchen BK Olympic - Vinbergs IF finns i vårt bildgalleri.

http://www.bkolympic.se/galleri/?ID=145946 (tar en stund att öppna sidan, så ha tålamod...)

När en påg talar skånska
2019-06-27 10:05
Oscar Erlandsson - en riktig fighter på planen!

Hemsidan träffar Oskar Erlandsson!


Härlig vändning i Göteborg förra helgen mot dåvarande serieledarna Qviding FIF, kommentar?

- Verkligen, återigen visar vi en härlig moral och vänder ett 2-0 underläge till seger!

Men det är ju precis som tidigare, det är ju inte bra att vi hamnar i dessa underläge hela tiden.

Vad beror det på?

- Ja du, hade vi vetat det så hade vi ju såklart inte hamnat i dessa underlägen...

Det är ju oerhört starkt att vi gör dessa vändningar gång på gång!

Till slut så tycker jag ändå att vi vinner klart rättvist, tyckte vi var det bättre laget matchen igenom.


Du gjorde äntligen ett litet längre inhopp, hur gick det?

- Fan vad det kändes bra tycker jag, det blev ju ett läge där vi fick Ståhl utvisad men trots det så gör vi 3-2 direkt efter. Sen var det ju mest att försöka försvara vår ledning, men jag tycker inte det kom någon riktig forcering från deras sida, kan inte minnas att de hade någon riktig farlig målchans. Vi försvarade oss bra!


Berätta lite om din fotbollsbakgrund Oscar?

- Började med knattefotboll i Furulund och stannade i samma klubb tills jag var 16år, fick känna på lite A-lagsfotboll där då. Sen blev det U17 allsvenskan med Bjärreds IF och jag hängde kvar där ett par säsonger & etablerade mig i deras A-lag. Sedan blev GIF Nike i 2 säsonger följt av Lödde IF i 2 säsonger och nu är jag i BK Olympic.


Du gjorde många mål i Lödde förra året såg jag, berätta mer?

- Det blev rätt många mål förra säsongen, framförallt på våren då jag hade en mer offensiv roll. Jag får passa på att tacka Simon Råstedt som ofta tog sig fram på kanten och serverade mig bra lägen. Sen på hösten spelade jag ofta längre bak i banan och var både ytterback och mittback pga att vi behövde rotera lite i laget.

Jag lägger in detta som tips till tränare Grimberg, haha

- Ja jag har nog spelat på alla positioner förutom målvakt under de senaste 2 åren...så det är inga konstigheter...haha!


På tal om Lödde, de går ju starkt nu i "trean" och ligger just nu 2:a i serien, tror du de går upp?

- Som det ser ut nu så ser ju storfavoriterna LB07 starka ut, så Lödde får slåss om kvalplatsen ihop med GIF Nike tror jag. 

Vem hoppas du går upp av dina gamla lag Lödde och Nike?

- Haha, den var svår den, men eftersom jag var senast i Lödde, så får jag säga dem.


Vad gör du när du inte spelar fotboll då?

- Jag dömer fotboll! 

Upp till divison 4 där jag går som linjedomare, huvuddomare är jag än så länge i division 6, men förhoppningsvis är jag även huvuddomare i div 5 till hösten.


Ah, då måste jag komma med en följdfrågan, vad tycker du om VAR?

- Från början tyckte jag det var en god idé, men som det har varit nu när man tittat på dam-VM så tycker jag det har urartat lite, tycker som sagt att idén är bra, men det måste förbättras, kanske som i tennisen att man har möjlighet att se repris en gång per halvlek på en situation.


- Annars så har jag studerat ekonomi uppe i Halmstad under 3 års tid och är färdig tilll sommaren.

Jobbar parallellt med skolan på mathem.se på deras lager och söker jobb samtidigt.

Så är det någon som behöver anställa inom ekonomi, så är det bara att höra av sig!


Något som ingen visste om Oskar?

- Jag är en jäkel på racketsporter, har bland annat ett par korpenmatcher i pingis i bagaget!


Favorit lag: 

- Sedan barnsben är det Landskrona BOIS, men de går tungt för dem just nu.

Internationellt är det Manchester United och där går det inte så bra heller, men man kan ju inte byta lag!


Fråga från Axel, hur är det att växa upp på Tolvans IP?

- HAHAHA, nu har jag ju inte växt upp på Tolvans IP utan på Ljungvalla IP i Furulund. 

Det har varit bra, de har ett fin filosofi att alla ska vara med och få spela så länge som möjligt.

När man var yngre så kom tävlingen i andra hand och för mig så kunde man ibland irritera sig på det då man ville tävla. Vi hade härligt kompisgäng, så det var bra!


5 snabba

Biljard eller Shuffleboard

Vilken superhjälte skulle du vilja vara? Stålmannen

Messi eller Ronaldo 

Skräckfilm eller komedi 

Hiphop eller hårdrock? (lika illa båda två...)


Hur går det i returmötet mellan BK Olympic-Vinberg. 3-1 till oss sist på hemmaplan. Resultat?

 - Då säger vi samma sak, fast omvänt 1-3 till oss!


Hemsidan tackar Oskar för den trevliga pratstunden och önskar lycka till framöver!


Vid mikrofonen och skrivbordet

Stefan Robèrt

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/7 14:00
3 - 0  
Lör 29/6 13:30
1 - 5  
Sön 23/6 12:00
2 - 3  
Lör 15/6 14:00
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SAMARBETSPARTNERS