Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
100 år med BK Olympic!
2020-03-21 23:22
BK Olympic fyller 100 år!

Eftersom det inte kommer att publiceras någon jubileumsbok så kommer vi att på denna sida publicera olika artiklar från de gångna hundra åren.

Det kommer att hämtas reportage från äldre upplagor av jubileumsböcker men även nya artiklar skrivna av äldre medlemmar, våra stjärnspelare, bordtennisåren, medlemmar som lyckats i livet men inte blivit fotbollsspelare samt sist men inte minst reportage från dagens BK Olympic.

Artiklarna kommer att publicera lite då och då och kommer att arkiveras under fliken 100 år med BK Olympic.

Vi hoppas på trevlig läsning. 

 

Lars1) Starten - 1920
2020-03-21 23:15
Styrelsen 1920 - A-laget 1920
Föreningen stiftades den 21 mars detta år. Klubbens förste ordförande var Emil Andersson, men det var nog i första hand Ragnar Norlin, klubbens förste kassör, som var den egentlige stiftaren.
Till en början uppträdde de stolta fotbollsgrabbarna under namnet IF Olympia, ett namn som fick ändras två gånger vid senare år.
Men det första året var ett tungt år. IF Olympia hade dålig ekonomi och fick spela sina 15 A-lagsmatcher som lokaluppgörelser (vänskapsmatcher) mestadels på "hemmaplanen" -lekplatsen på Rörsjön.

Året efter så ljusnade det plötsligt för IF Olympia. Fyra gatuföreningar - Stenbockens IF, Andre-, Kornett- och Disponentsgatans IF - gick upp i Olympia. Medlemsantalet steg till över 100, material inköptes och klubbfärgen bestämdes till grön och vit.
Klubben sökte också provisoriskt medlemskap i Skånes Fotbollsförbund, och det godkändes under namnet BK Olympia.

Nästa inslag - Klubbnamnet & Klubbemblemet.

Grattis BK Olympic!
2020-03-21 14:42
Grattis BK Olympic som fyller 100 år idag.

Vi skänker en tanke till alla personer som under åren hjälpt till med forma föreningen till vad den är idag. 
I sydsvenskan finns idag en fin artikel av Max Wiman som går att läsa i deras tidning eller om man är prenumerant på deras sida på internet. Länken till sidan på internet är sydsvenskan.se och klicka därefter på sporten. 

Återigen ett stort grattis till hundraåringen. A-lag Herrar
Referat: Österlen - BK Olympic
Foto från BK Olympic - Österlens FF
2020-03-14 19:57, A-lag Herrar
Rassa Rahmani in action

BK Olympic - Österlens FF slutade 0-3  (0-2 i paus)


Foton från matchen finns i vårt bildgalleri.

http://www.bkolympic.se/galleri/?ID=145946  (tar en stund att öppna bildgalleriet, ha tålamod)


Idag (lördag) genomförde vi trots allt vår planerade match mot Österlen FF i Skurup där väldigt väl organiserade Skurups AIF stod för arrangemanget. Ett väldigt väl genomfört arrangemang. Vi tackar Skurups AIF.

Trots det underbara vädret och det väldigt goda motståndet så lyckas vi inte alls få till det vi vill under hela första halvlek. Vi kommer inte alls åt Österlen som lyckas kontrollera matchen både med och utan boll. Dock lyckas vi plocka bollen från Öff ett par gånger i kritiska lägen vilket bl.a. skapar matchens första målchans då Edriss och Sivan skapar där dock Sivans avslut går utanför. Istället är det Öff som gör 1-0 minuten senare då de slår en väldigt fin avvägd boll bakom vår backlinje från deras backläge som dessutom var deras melodi att skapa målchanser främst idag. Tvåan kom i slutet av halvleken på en halvomställning då vi inte lyckas vinna boll högt upp.
Hela halvleken var lite sisådär, även de saker vi gjorde bra kändes snarare som frukten av lite marginaler och slump snarare än individuella prestationer eller lagsamarbete.
Därav stort fokus på just dessa saker under halvleken för att rätta till och försöka genomföra i andra halvlek.

 

Oavsett hur grön jag är i mitt synsätt så måste jag erkänna att det var en mäktig scenförändring att skåda. Vi lyckades de allra flesta gångerna låsa Öff högt där vi antingen vann boll tidigt och kunde gå tidigt på avslut eller så tvingade vi de att slå långt vilket vi sedan enkelt kunde att ta hand om. I stort sätt så är vi precis lika dominanta under 40 minuter som Österlen var under hela första halvlek. Tyvärr med en stor skillnad, kvalitén i avsluten var inte på plats idag trots flera goda chanser samt en hel del fasta situationer. Vi tar dock med oss att vi lyfter oss så pass mycket individuellt samt lagmässigt, det visar på en fin karaktär bland spelarna. Tyvärr råkar vi ut för en skada med 5 minuter kvar där vi också tvingas spela med en man kort ett par minuter, på den fasta situation som vi får kontrar Öff och är endast en grym räddning från Jesper ifrån att göra 3-0 vilket man lyckas med dock bara ett par minuter senare i den 88 minuten då man fastställer slutresultatet.

Vi tar med oss den goda prestation som andra halvlek innebar samt den karaktär som krävs för att vända en matchbild som denna. Vi tar också med oss vetskapen samt lärdomen om att komma bättre in i matchen samt att jobba med vår effektivitet framför motståndarnas mål.

Återigen stort tack till Skurups AIF som stod för ett fint arrangemang. Nya tag framöver.

//MB

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U15, 29/03 17:40 
U16, 29/03 14:25 
P2011, 28/03 22:45 
 
SAMARBETSPARTNERS
HITTA TILL OSS