Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
A-lag Herrar
BK Olympics senaste nyförvärv - Almir Taletovic
2019-08-21 15:40, A-lag Herrar
Almir Taletovic och Anders Grimberg tackar varandra efter 3-2 segern mot Hittarps IK


Hemsidan träffar BK Olympics nyförvärv Almir Taletovic innan tisdagsträningen. 

Grattis till segermålet i förra omgången mot Hittarp, berätta om målet och matchen:

- Tack, innan mitt inhopp ger "Grimman" och Stefan mig en klar bild om hur de vill att jag ska spela, vilket är bra då jag mest spelat som anfallare och nu skulle jag spela på mittfältet. Jag kommer in i 70:e minuten och vårt lag är sugna på att gå framåt efter att vi nyss hade kvitterat till 2-2 i 67:e minuten. Aron hör när jag kallar och jag får bollen snett bakåt och drar till med vänstern direkt och bollen går in vid bortre stolpen.

Det var första gången jag rörde bollen överhuvudtaget och mål direkt!

Vilken debut!

Ja det var skönt!

Vad tycker du om Olympics spel så här långt i serien?

Jag har bara varit och tränat här 3 gånger hittills och blivit så bra mottagen och välkommen av tränare, ledare och spelarna på bästa möjliga sätt och jag tror det visar sig på planen också. 

Sen känner du väl en del spelare sedan tidigare, eller?

Jaja, jag känner Sadde, Rassa, Patchi med flera.

Sommaren hur har den varit, vad har du hittat på?

Som du ser här så har jag har en 4 årig son med mig  och såklart är jag mycket med honom, jag förlorade första 2 åren av hans liv på grund av fotbollen då jag spelade i Norge, så jag försöker ta igen den tiden nu.

 

Berätta om Almir, vilka vägar har fotbollen fört dig?

- Puuh, hur lång tid har vi….vi får ta den korta versionen. Började i Malmö FF och där var jag fram till juniortiden och jag gick samtidigt i MFF’s akademi, men jag kunde inte ta sista steget så jag hamnade i Trelleborgs FF.
Jag tycker att det gynnade mig, för när MFF spelarna var kvar i juniorlaget så blev jag uppflyttad i TFF’s A-lag och tränade där som lärling och tog stora steg i TFF. När jag skulle skriva A kontrakt med TFF så dök en möjlighet upp att spela i Brasilien i 2år. Det var i  klubbarna Sportclub Bahia och sedan i en av de bäst strukturerade klubbarna, Atlético Paranaense‎, tyvärr blev det strul med visumet och privata skäl här hemma gjorde att jag kom tillbaka till Sverige och jag slutade spela fotboll under 2 års tid för att hjälpa min mamma.

- Agim Sopi gav mig sen chansen i FC Rosengård där jag spelade ett tag tills det kom ett bud från Norge av en klubb som heter Kvik Halden FK. Jag spelade där i 4 års tid och jag sprutade in mål under alla 4 åren, vilket ledde till att jag blev skyttekung. Så det var en bra tid i Norge.

 

- Sedan fick jag den här lilla plutten(sonen) så jag ville vara nära hela familjen och landade därför i Ängeholm ett kort tag och sen blev det Kristianstad där jag fick ett bra kontrakt och en fin position av den turkiska tränaren, men med många nya spelare kunde vi inte skapa ett bra spel och därefter blev det IFK Malmö. Nisse (tränaren i IFK) känner mig sedan tidigare eftersom jag har vinter tränat med dem i flera år och nu har jag hamnat där jag vill, i BK Olympic.


Vad gör du privat?

Jag har jobbat som elevassistent och förmodligen blir jag snart kollega med Sadmir, annars är det lilla grabben som gäller!

Fråga från Sadde: Vilket jobb hade du valt, Juniors eller Johannes?

Haha jag hade valt Juniors…

Vem vill du ska bli intervjuad nästa vecka?

Hamid

Favorit lag: Real Madrid

Favoritspelare: Zidane

 

5 snabba

Vilken superhjälte skulle du vilja vara? Spiderman

Messi eller Ronaldo

Glass eller godis

Jeans eller mjukisvyxor

Nickmål eller skott i mål

 

 

Hur går det i matchen mellan BK Olympic & din gamla klubb IFK Malmö på Måndag?

- Jag är själv avstängd och kan inte spela, men vi har mycket att förbättra från förra matchen och vi måste höja tempot i passningspelet annars kommer IFK att straffa oss. Så vi har en hel veckas träning på oss och det är fullt fokus!

 

Vad tror du blir avgörande och är där någon spelare vi ska hålla ett extra öga på?

Nej, det finns inga haha, nej jag bara skoja.

Resultat?

Vi vinner med 3-1 om Sadde här bredvid håller sig på hugget!

 


Med detta hälsar vi Almir välkommen i BK Olympic och påminner om malmöderbyt mellan IFK Malmö - BK Olympic den 26/8 kl 19:00Malmö Stadion.


Vid mikrofonen och skrivbordet

Stefan Robèrt

A-lag Herrar
Referat: BK Olympic - Hittarps IK
Tre tunga poäng mot Hittarp
2019-08-18 12:00, A-lag Herrar
Patchi var en jätte där bak och Man Of the match enligt fotografen!

BK Olympic - Hittarps IK 3-2 (1-1)


Det var en händelserik drabbning mellan Olympic och Hittarp under lördagen. Två lag vars formkurvor pekar åt helt olika håll. Olympic gick in i matchen med sex raka vinster medans Hittarp inte hade vunnit på deras sex senaste. Hittarp som började serien med tre raka segrar har bara tagit en vinst sedan på de tretton följande matcherna i serien. Olympic saknade Henke och Simon S inför dagens match in istället kom Oscar och Terry på mittfältet tillsammans bredvid Aron.


Laguppställning

Jesper

Kevin-Patchi-Axel

Chris-Oskar-Terry-Aron-Rassa

Filip-Sadde


Avbytare: Fadama, Jesper Ö, Roos, Hamid, Simon R, Almir


Matchen börjades ganska tillknäppt men efter ett tag så kom Hittarp på fler och fler kontringar som dock sällan resulterades med skott på mål. Olympic slarvade lite i passningsspelet och man fick inte tag på matchen som man nog hade velat på hemmaplan mot ett lag som har det tungt för stunden. 


Men backlinjen hade bra koll på Hittarps attacker som ofta bestod av ganska få man när de gick framåt. Så även fast spelet inte var bländande kändes det relativt lugnt för det brukar trilla in en del mål snabbt när Olympic verkligen höjer tempot och får till spelet.


Men 1-0 av Olympic kommer lite från ingenstans när Chris sätter bollen på djupet bakom backlinjen till Filip som kommer först på bollen och dunkar in den i bortre hörnet precis innan halvlek. Femte matchen i rad som anfallaren gör mål på. Därefter så gör nog Hittarp årets mål då Jonathan Olsson direkt avlossar bössan från egen planhalva över målvakten Jesper som verkar tro att bolen ska gå utanför men den dimper ner rätt i krysset. Strax efter blåser domaren av halvleken, lite snöpligt att inte gå in i paus med en ledning men ett lika resultat speglade halvleken bättre om man ska va lite opartisk.


Tyvärr är det Hittarp som kommer ut piggast efter paus och kan göra mål på ett skott från höger i straffområdet som styrs av Kevin retligt förbi Jesper i målet redan efter fem minuters spel. Därefter är det ganska jämnt men sedan höjer Olympic tempot och hittar fina kombinationer på offensiv planhalva. Man radar upp några hörnor och trycker på. En av hörnorna som Hittarp skänker bort på grund av en felpass ut över sidlinjen slutar med att Chris får bollen utanför straffområdet och kan hitta en boll fint till Arons panna och in i mål via stolpen.


Målet sker i 66:e minuten och några minuter efter går Filip ner i straffområdet men domaren friar, Filip ger sig dock inte och reser sig up och får en touch på bollen och blir sedan fälld igen denna gången pekar domaren på straffpunkten. Men efter ett snack med linjemannen så blir det frispark till Hittarp istället då Filip rörde bollen med händerna efter han blev fälld första gången. 


Olympic gör två byten direkt efter, in kommer Jesper Ö och nyförvärvet från IFK Malmö Almir Taletovic. Bollen går till Almir direkt som lägger ut den på vänsterkanten till Rassa som hittar Aron. Aron gör sin gubbe och lägger en pass snett bakåt till Almir som kallar på bollen precis utanför straffområdet. Han lägger upp bollen till vänsterfoten och placerar den i bortre burgaveln 3-2! 


Olympic försvarar ledningen bra och inbytte Jesper Ö har några snabba ruscher på högerkanten. Olympic kunde vart lite mer cyniska i slutminuterna men man försökte gå för fyran vilket ledde till några halvkontringar för Hittarp som dock aldrig blev speciellt farligt. Klockan tickade up mot 95 minuter och de flesta skrek på domaren att blåsa av. Då får motståndarna en sista chans på hörna. Flera spelare i boxen och hörna studsar fram till en Hittarp spelare vid straffområdeslinjen som skjuter högt över och därefter blåser domaren för fulltid. 


Tre sköna pinnar in på kontot som sätter lite press på Ängelholm inför deras match på söndagen. Värt att notera att 3:an Qviding och 4:an Onsala samt 5:an Rosengård alla tappade poäng vilket gör att gapet ner till tredjeplatsen växer lite. Näst på tur är IFK Malmö den 26 augusti klockan 19:00 på Malmö stadion.


Matchreferat skrivet av Viktor HåkanssonFoton från matchen finns i vårt bildgalleri.

http://www.bkolympic.se/galleri/?ID=145946  (tar en stund att öppna bildgalleriet, ha tålamod)


Vid kameran bland molnen...

Stefan Robèrt


A-lag Herrar
Intervju med Mr Zekovic
2019-08-15 07:00, A-lag Herrar
Sadde i matchen borta mot Vinberg
Hemsidan träffar Sadmir Zekovic efter måndagsträningen och han var på ett strålande humör!

Grattis till segern  mot Ängelholm i toppmötet förra omgången, berätta om matchen?

- Tack tack tack, det var en väldigt rolig match att spela och som vi hade längtat efter att få spela.

Vi snackade mycket internt inom laget, direkt efter att vi vunnit en match så var det första vi frågade när vi kom in till omklädningsrummet efter matchen: vad blev Ängelholms matchen???

Detta såklart eftersom vi vill passera dem och den hungern tog vi med oss till matchen mot Ängelholm.

- Vi gör en fantastiskt bra laginsats och vinner med 1-0 efter ett fantastiskt mål av Filip efter en fin boll av Simon Ståhl

Han sa att bollen var meningen...haha, så det får vi ge honom:-)

 

Jag måste ju såklart fråga, på övertid hade du en chans när du var helt fri med målvakten och de jagande backarna var ca 10-15 meter efter dig. Du rundade målvakten men fick inte in bollen, hur gick det till?

- Jag kollade själv på dina foto och visade mina vänner och frågade dom: Hur tror ni jag kunde missa det läget?

- Du missade målet, du missade bollen, du trillade, gissade mina vänner, de gissade på allt förutom att nr 4 försvararen i ÄFF skulle hinna upp...

- Jag såg inga försvarare & målvakten var borta men tänkte gräsmattan var inte 100% bra så jag väntar till ett säkert läge och lägger in den och firar men jag tog lite för lång tid på mig och försvararen blockerade.

Normalt sett blir jag riktigt förbannad när jag missar ett sånt läge men jag kände att vi hade segern hemma så jag skrattade faktiskt efter missen...hahaha

 

Sommaren hur har den varit, vad har du hittat på?

- Jag var faktiskt och tränade med först GAIS och sedan med Varberg under vårt uppehåll så det har varit mycket med det. Sen var jag ledig i 3 dagar då jag stack hem till hemlandet på ett bröllop.

 

Hur nära var/är du GAIS eller Varberg?

- Just nu är jag här och fokuserar bara på Olympic!

 

Berätta om ditt fotbollsliv Sadde?

- Jag började i BK Kick på Kroksbäck, sen flyttade vi till Eslöv när jag var 8-9 år, så då blev det Eslövs BK fram till Juniortiden. Sedan blev det ett par år i MFF, följt av ett halvår i LB07 innan jag reste till Italien till Catania som då låg i serie A och hade ett grymt lag då.

Jag stannade i Catania i 2 år och det blev 2 lärorika år där och någon träningsmatch med A-laget.

Finns det nån känd spelare från den tiden?

- Ni kännner igen Maxi Lopez, anfallaren som sedan stack iväg till Milan.

 

- Sen när jag kom hem så skulle jag skriva på för Falkenberg som då hade Henke Larsson som tränare men SVFF klyddade till det. Så jag åkte istället till Island där jag spelade i ett halvår i Fylke i högsta ligan där det gick riktigt bra för mig  personligen och jag gjorde mycket mål och kom med i månadens lag och så.(Vidar Örn Kjaartansson som nyligen spelade i MFF kom från just Fylke). Sen kom jag hem och spelade i Kristianstad i div 1 följt av ett år i IFK Malmö och sen de senaste säsongerna i BK Olympic då! 

Så många klubbar har det blivit genom åren!

 

Vad ser du som dina styrkor samt vad tycker du själv att du kan förbättra?

- Jag kan förbättra ALLT! Men om jag skulle säga något så är det att jag har bra tillslag och att jag kan förbättra defensiven.

 

Vem är den bästa spelaren du har spelat ihop med?

- Den frågan har jag fått tidigare och då svarade jag Henrik Norrby. Men han börjar bli lite nonchanlant och gav mig långfingret när han gjorde mål mot Prespa så jag måste byta till Rassa Rasmani och Aron Nouicer. 

De behövs pushas fram lite...

 

Vem är den hårdaste spelare du mött?

- Nicola Legrottaglie, en gammal Juventus spelare som var I Catania när han var typ 35 år, han var HÅRD men även schysst utanför.
- Jag kommer ihåg efter en träning så kom han fram till mig och sa till mig: - jag gick in extra hårt mot dig men det är för att visa hur det känns på A-lags nivå i serie A.

 

Du känner ju mycket folk överallt, om du får göra en "rimlig" drömvärvning till BK, vem skulle det vara?

- Jag väljer mellan 2 spelare (Sadde tänker länge) men det får bli Baris Hummet!

 

Något som ingen visste om Sadde?

- Hade jag inte haft fotbollen så hade jag lyckats med musiken!

 

Favorit lag: FC Internazionale INTER (dagens snabbaste svar)

Favoritspelare: Ricardo Alvarez som Inter spelare, men annars är det Messi!

Favorit djur: Älskar hundar, jag har haft hund hela mitt liv.

 

Fråga till Sadde från Terry: 

- Vem blir surast på träning när dom förlorar, du själv, Rassa eller någon annan?

- Det är jag, ingen annan kokar så mycket som jag när jag förlorar...

 

Vem vill du passa vidare till? - Hamid

 

5 snabba

Ringa eller smsa

Åka skidor eller skridskor

Vilken superhjälte skulle du vilja vara? Spiderman

Messi eller Ronaldo

Bäst klädstil i laget? Oskar

 

Hur går det i matchen mellan BK Olympic - Hittarps IK till helgen?
- Alla i laget har på dessa frågor svarat att vi vinner, jag säger att vi förlorar...

Resultat?

Vill inte säga det...

 

Vi tackar Sadde för att han tog sig tid och bjöd på några härliga historier som dock inte kan delas här...


Vid mikrofonen och skrivbordet

Stefan Robèrt

Härlig seger i Eskilscupen!
2019-08-14 20:37
Då var det dags att lyfta fram vårt fantastiska U15 lag som spelade Eskilscupen förra helgen. Cupen, som är en av Sveriges större utomhusturneringar, hade över 40 lag i bara U15 klassen från både Sverige, Danmark och Norge.

Turneringen började i vanlig ordning med tre matcher i gruppen. Efter tre spelade matcher kommer vi segrande ur gruppen med tre raka 2-1 vinster och därmed blir vi klara för åttondelsfinal.

Väl i åttondelsfinal möter vi Sävedalens IF och efter att vi varit målsnåla i gruppen och vunnit med uddamålet i alla tre matcherna så går vi ut och gör raka motsatsen i åttondelen. Tre mål redan efter första halvlek och vi bjuder inte upp på någon spänning alls utan punkterar matchen i andra halvlek 4-0 blev resultatet och vi är klara för kvartsfinal.

I kvartsfinalen visste vi redan på förhand att det skulle bli mycket tuffare. Där ställdes vi mot Solängens BK som nyligen kom på delad 5e plats i årets upplaga av Gotiha cup och spelar i en serie med lag som IFK Göteborg och BK Häcken.
Matchen börjar med att båda lagen var lite försiktiga men efter ett tag så kopplar vi greppet och börjar styra spelet. Strax innan halvlek när vi känner att vi har kontroll och styr matchen så går de upp på en kontring och gör 1-0. Andra halvleken börjar med en aggresiv press från vår sida och till slut orkar inte Solängens BK stå emot och vi kan göra 1-1 med ca 10 minuter kvar av matchen. Vi fortsätter trycka på  efter kvitteringen och får en hörna när det är 2 minuter kvar av matchen. Väl på hörnan nickar vi in 2-1!! Stort jubel på bänk och läktare. Vi är i semifinal!!

Kullavägens BK står för motståndet i semifinalen och efter att ha förlorat mot dem i vårserien efter en minst sagt kontroversiell match så kände vi väl till motståndarna. De är ett duktigt fotbollslag och spelar tillsammans med oss i högsta seriesystemet, Skåne A. Vi börjar matchen på samma sätt som vi slutade kvartsfinalen, väldigt aggressivt och pressar dem högt. Det ger utdelning och vi leder matchen med 2-0 i halvlek. Väl i andra halvlek gör Kullavägen 2-1 på straff och får lite kontakt men vi gör ganska snabbt 3-1 och punkterar matchen. Domaren blåser av matchen och vi är klara för spel inne på Olympia där Klippans FF väntar i finalen!

Att vara i final i en sådan här turnering är såklart stort, men att få spela den på en historisk arena som Olympia höjer upplevelsen och gör det ännu större.

Domaren blåser igång finalen och redan från start hade vi bara en sak i huvudet. Vi ville verkligen ta med oss guldet hem till Lindängen! Och det var precis det vi gjorde. 2-0 i halvlek blev 4-0 i slutresultat och årets vinnare av Eskilscupen är BK Olympic!

Efter en någorlunda trög start så höjde vi oss match efter match och visade klass genom hela turneringen. Vi spelar också som bäst fotboll i finalen där vi rullar ut våra motståndare från början till slut. Vi är oerhört stolta över vårt U15 lag och vill tacka alla som var med och stötta oss hela vägen. Nu gäller det att ladda om direkt  och fokusera  på kvalet till nationella i höst som börjar med en hemma match redan nu på fredag. Vi ses där!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U14, 20/08 17:51 
P2011, 20/08 15:43 
A-lag Herrar, 18/08 12:00 
 
SAMARBETSPARTNERS
HITTA TILL OSS