Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Vi önskar Isak all framgång och lycka och ett stort tack för din tid hos oss.
2018-08-08 20:51
https://skanesport.se/2018/08/08/trelleborgs-ff-varvar-ung-olympicback/
 
Sommarsumering Ungdom
2018-07-22 15:16

Sommarsumering Ungdom

Under hösten 2017 satte styrelsen upp en del mål får vår ungdomsverksamhet.

1.    1.  Utveckla spelare till våra representationslag

2.    2.  Utveckla individen

3.    3.   Resultat


Med detta implementerat så har vi lyckats väl utifrån de förutsättningar vi har.


Vi hade även som mål att rekrytera fler och utbildade ledare vilket vi har lyckats mycket väl med.


En sak som vi är lite extra stolta över är att vi har fått igång vår flicksida igen. Med väldigt engagerade ledare med brinnande intresse har man presterat över förväntan!


Vi har även via Svenska Fotbollsförbundet och Skånes FF genomfört de nya nationella spelformerna på ett väldigt bra sätt. Anpassningen som är under denna säsong är en stor utmaning för oss att klara då det sätter ledare, kommun och många fler på prov. Målet är att få fler att spela längre och vi är övertygade om att detta är rätt väg att gå.


Vi har även haft utbildningar och en utbildning är ”Grönt Kort”. Det betyder att samtliga ledare på ungdomssidan har fått grundläggande kunskaper om hur man skapar en bättre idrottsmiljö för våra barn. Rätt idrottsmiljö och ledarskap för våra barn och ungdomar utvecklar, formar och motiverar dem, både som idrottare och människor. Med det gröna kortet kan vi tillsammans skapa en tränings- och tävlingsmiljö som är ännu bättre och roligare. För det är livsviktigt att barnen har skoj när de tävlar och tränar.


Resultatmässig där det tävlas har vi gått väl. U17 ligger i topp i sin serie vilken kan i slutet betyda kvalificering i den allra högsta serien på Nationell nivå.


P15 vann sin serie och får under hösten mäta sig mot de allra bästa lagen i sin åldersklass.


P14 är en grupp som blivit större och har utvecklats som grupp både bredvid och på planen.


P13 har deltagit i olika serier med de nya nationella spelformerna och har utmanats av det. Vi kan se att flera spelare har påbörjat en bra fotbolls utveckling.


Våra yngre lag tillsammans med fotbollskolan har även de utvecklats i rätt riktning och det är underbart att se denna glädje varje vecka hos våra spelare.


 

Till sist har vi fått kvitto på att BK Olympic har en bra inverkan på spelare. Dennis Hadzikadunic som tillhör MFF men varit utlånad till Trelleborgs FF i år har sålts till Ryska Rostov. Dennis har i sin ungdoms år representerat BK Olympic.


Vi ser framemot hösten med mycket fotboll igen men hoppas att alla har fått lite uppehåll för att ladda batterierna.

Sommarsumering Herrar
2018-07-16 07:24

Det är dags att sammafatta vårsäsongen för div 2 comebacken.


Det finns alltid två sidor av ett mynt, å andra sidan, rumpan är alltid delad.

Man kan ha bortförklaringar på det mesta men för mig har vinnaren en plan och en förlorare ursäkter.

Det finns alltid enligt ovan och man kan titta på motståndet och bli stundtals svartsjuk. Men vi är BK Olympic och vi är vinnare!


Under vårsäsongen har vi haft svårt att prestera över 90 minuter. Även om man inte har bollinnehavet. Vi har spelat 14 matcher och gjort 14 mål. Snitt ett per match. Till att börja med är det alldeles för lite. Vi har inte lyckats att komma till avslut och göra mål. Kanske inte ens kommit till avslut ens. Ju högre upp i seriesystemen man kommer ju bättre taktiskt blir man. Men vi har inte haft en fullgod spelidé om hur vi skall komma till avslut och göra mål. Detta måste bli bättre under hösten. När vi väl har skapat chanser så har vi inte varit tillräckligt kliniska i våra avslut utan bommat dessa chanser.


Vi har släppt in 25 mål vilket tyder på snittet ligger under två mål och vi är inte lätta att göra mål på. Men samtidigt måste man se hur man släpper in målen. 6 mål i premiären mot Hittarp, 4 mot Lindome. En majoritet av målen alltså. Men sanningen skall fram så har vi även av de 25 målen vi släppt in varit 10 rena bjudningar från oss. Det straffar sig verkligen att inte vara noggranna.


Vårt mål skall vara gjort av glas och vi skall göra allt för att det inte skall gå sönder!


Lite övrig statistik

Varningar. 379 st. Flest har Muamet Asanovski i Prespa Birlik med 8 st.

Utvisningar 15 st där Ludvig Johansson i Kvarnby har fått syna det röda kortet 2 gånger.

Antal mål – 307 st där Hittarp har gjort flest men det är Noor Zadran i IFK Malmö som toppar skytteligan med 12 mål. Av de 307 målen har 18 kommit på straff.

Publikligan leder IS Halmia med BK Olympic på andra plats!


Men åter till BK Olympic!


Inför hösten tappar vi Dawda Ngum som kommer spela fotboll i Danmark, Yuta Nomara flyttar till USA, Edriss Hushmand Ariana och Zackaria Sawo till FC Rosengård.


Det kommer säkert komma någon förstärkning men inget är 100% klart än. Aron Nouicer känns som en förstärkning nu när han är tillbaka från sin tidigare skada.


Anders Grimberg har fått jobba under en längre period och chans att sätta mera avtryck och bygga upp inför hösten. Vi har redan nu tagit fler poäng än senast vi var i tvåan men kan försäkra att det kommer krävas många fler poäng för att säkra div 2 spel 2019 som är ett av målen i år.


Nu drar vi snart igång försäsongsträning Nr 2 & Höstsäsongen. Det ser vi framemot!

Nyheter från våra lag
A-lag Herrar, 13/08 21:49 
Pojkar 2012, 13/08 12:56 
Pojkar 2011, 13/08 12:49 
 
SAMARBETSPARTNERS