SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Hemmamatch
2021-09-14 22:00

FK Karlskrona

Laget från Blekinge ramlade förra år ur Ettan södra och inför denna säsong bytte man ut rutinerade spelare mot mera unga och oerfarna. Med det i åtanke trodde jag att man skulle få det tufft men man har verkligen överraskat och tagit betydligt fler poäng än förväntat.

 

Man har dock farliga Mike Andrew på topp som tidigare representerat IFK Hässleholm och varit notorisk målskytt där. Han provade även med IFK Malmö i Ettan men fick nobben där. Med sina 10 mål på 16 matcher leder han lagets interna skytteliga och ligger också med i toppen för hela serien.

 

Efter sommaren tappade man även Filip Kangeman till collegestudier i USA. Filip har även han varit tongivande i laget.

 

FK Karlskrona är ett topplag i serien, endast två poäng bakom om så det är verkligen en toppmatch på Lindängen som det bjuds på.

Uddamålsförlust i Blekinge
2021-09-12 15:40

Asarums IF FF – BK Olympic 2-1 (1-0)

Målskytt; Aron Nouicer

Senaste veckan och bortaturné med tre matcher var ingen lyckad hit för oss. En poäng av nio möjliga är inte riktigt godkänt.

Mot Asarum var det samma matchbild som mot Eslöv senast där vi har bollinnehavet och styr men vi är för  oeffektiva sista tredjedelen.

Jag tycker inte det handlar om var vi spelar egentligen, vi pratar mycket om att vara samma lag borta som vi är hemma. Men visst, vi hade sex raka utan förlust på hemmaplan och nu tre raka utan vinst på bortaplan, konstaterade Olympics tränare Anders Grimberg.

Mot Asarum handlade det mest om att Olympic blev för långsamt och omständigt offensivt. Gästerna hade sina chanser, inte minst två utmärkta lägen framför mål för inhoppande Carl Mujaguzi alldeles i början av andra, men skapade på det stora hela för lite. Aron Nouicers kvittering i 53:e minuten efter att Asarum gått till halvtidsvila med 1–0, kom på en fast situation.

– Vi blev för omständliga och därmed var vi inte tillräckligt beslutsamma i sista tredjedelen. Asarum hann samla sig. Jag tycker dock inte att vi gjorde en dålig insats alls, men vi slarvade bort poängen, menade Anders Grimberg.

Avgörande 2–1 kom efter en omställning i 65:e minuten.

– Sedan var vi nära att kvittera flera gånger men tiden rann iväg. Tyvärr. Det här var en onödig förlust, tyckte Anders Grimberg.

 

Källa; www.sydsvenskan.se

Kryss och en pinne
2021-09-09 07:14

Eslövs BK – BK Olympic 1-1 (1-1)

Målskytt; Almir Taletovic

Mitt i veckan match igen och denna gång mot bollklubben från Eslöv på en fin mata Ekevalla. Tyvärr var det lite avbräck i vår trupp inför matchen där man bland annat kunnat se biverkningar av vaccineringen.

Vi tar tag i taktpinnen direkt och styr medans Eslöv ligger lågt kompakt och bevakar sitt försvar. Vi får en hörna i fjärde minuten och kan sikta in oss lite till nästkommande hörna i elfteminuten. Då nickas bollen ut från straffområdet till Henke Norrby som drar på ett skott. Skottet styrs av Almir och förbi målvakten i Eslöv. Tidig ledning med 1-0.

Fem minuter senare serverar Almir Terry med en genomskärare men målvakten i Eslöv är långt ute och först på bollen.

Men vi spelar en fin fotboll under de första 20 minuterna. Vi hittar felvänd till rättvänd. Nya attraktiva ytor att spela in bollen på och det är väldigt snyggt spel. Vi är på hugget verkligen och garanterat revanschsugna efter helgen förlust mot Berga.

Men så gör vi i ett individuellt misstag i denna kollektiva sport. Man går för hårt in på felvänd spelare helt onödigt och drar på sig en frispark på egen planhalva. På efterföljande frispark som nickas undan av Axel hinner vi inte upp på andra bollen och Eslövs spelar drar till på volley och får en drömträff som letar sig in i nätet. Kvitterat på Ekevalla.

Detta var det tredje målet vi släpper in på två matcher som är på en fast situation. Här måste vi helt enkelt höja oss och inte bjuda på något i kommande matcher. Alla måste upp lite extra på tårna helt enkelt och inte bjuda på något alls!

Men vårt fina spela fortsätter och vi får några chanser. Terry ser verkligen het ut för dagen och han har ett flertalet chanser men får inte det 100%-iga läget.

Vi hittar in i spelytan bakom Eslövs backlinje och där är dom lite tröga när vi får dom felvända. Terry snurrar upp försvaren och slår in bollen till Almir som gör mål. Tyvärr vinkar domaren för offside och det blir inget mål.

Men Eslöv växer in i matchen och den öppnar upp sig. I Eslöv har man börjat löpa mer och även vinna fler dueller innan pausvilan.

I andra halvlek startar vi aggressivt. Vi får hörnor direkt och på en hörna försöker Egzon kopiera Eslövs tidigare kvitteringsmål men på något sätt får målvakten i Eslöv en liten touch på bollen som gör att den smiter precis utanför.

Strax därefter tar en Eslövsspelare med hands i straffområdet. Ofrivilligt men får en fördel av det. Vi vill gärna ha straff men domaren friar.

På mitten dominerar Henke Norrby idag och när Eslöv sätter en högre press på oss och blir automatiskt låna i laget borde vi kunnat spela oss ur detta och hantera det på ett bättre sätt än vad vi gjorde.

Matchen är öppen, högt tempo och ett böljande spel. En underhållande match där båda lagen verkligen försöker gå för ett ledningsmål. Underhållande men även pulshöjande!

Vi gör oss redo för vårt första byte när klockan passerat minut 70. Men då blir även ett felbeslut ödesdigert för oss. Walid kommer in sent i en närkamp och får sitt andra gula kort för dagen och därmed rött.

Vi får avsluta de sista 20 med en man mindre vilket inte är lätt. Matchbilden förändras där vi nu försöker säkra den poängen vi har i stället för att förlora en.

Johannes kommer in istället för Egzon och bara minuten senare kommer han fri och gör allt rätt och snyggt men lyftningen över en utrusande Eslövsmålvakt går strax utanför stolpen. Eslöv lyfter framåt och blottar sig bakåt och vi får ytterligare en chans att sätta segermålet.

Men idag ville inte bollen in och vi hade inte riktigt marginalerna med oss som vi har haft tidigare. Det jämnar som sagt ut sig över en hel säsong är en klassisk klyscha som jag säger idag.

Men en poäng är bättre en noll även om vi hade önskat två till.

Redan på lördag är det ny match borta mot Asarum.

Asarum har ett bra lag med ett par stycken importer som håller hög nivå.  För oss gäller det att ladda om batterierna och fokusera på nästa uppgift.

Segerbubblan sprack
2021-09-04 15:46

IFK Berga – BK Olympic 2-0 (1-0)

 

På ett soldränkt Bergavik IP och en fin grön matta spelades det idag div 2 fotboll. Berga som är en av favoriterna till att vinna vår serie då man vill studsa tillbaka från degraderingen från Ettan förra året. Så berga hade en större press på sig inför dagens möte.

Berga kom med sitt starkaste lag och saknade ingen medan i BK Olympic saknades Egzon Sekiraca pga avstämning efter tre gula kort.

 

De första 10 minuterna av matchen var lite av ett ställningskrig där man kände på varandra och turades om att äga bollen utan att något av lagen skapade någon farlig målchans

Därefter tar Berga lite tag i taktpinnen och får ett större bollinnehav. Främst anfaller man genom sin vänsterkant som man är tekniskt duktig på. Vi försöker gå lite på kontringar men förlorar bollinnehavet direkt när vi återerövrat bollen.

 

I den 20:e minuten tar IFK Berga ledningen med 1-0. Detta efter en hörna från vänster som går rätt in i mål och försvarsingripandet lämnar några frågor.

 

27 minuten bränner Berga ett jätteläge. Öppet mål och bara att raka in den men bollen går över när passningen kommer snett inåt bakåt.

 

Berga har flyttat upp och sätter en hög press på oss. När vi vinner bollen klarar vi inte riktigt av att spela oss igenom det för dagen tajta Berga.

 

Efter 30 minuter får vi en frispark som kanske är det första offensiva för oss. Frisparken blir resultatlös men i efterspelet får vi en hörna som blir lite halvfarlig. Farliga blir då kontringen från Berga som avslutas med en lobb i ribban.

 

Berga har verkligen oss i brygga och vi får försvara djupt på vår egen planhalva.

38 min bra skott av Terry som mv räddar till hörna som blir en dubbelhörna. I slutet av halvleken avlöser sig de fasta situationerna mellan lagen och det är inte helt ofarligt på något av hållen.

Precis i slutskedet av halvleken får Berga en farlig frispark som Daniel Barrow slår med sin vänsterfot.  Bollen hamnar i överliggaren och är ett bra försök.

 

Berga var klart vassare än oss i första halvlek och det skulle krävas mer av oss för att inte åka hem tomhänta.

 

I andra halvlek börjar vi piggare och skapar några halvlägen de första fem minuterna.

 

Men efter detta får Berga en frispark på vår planhalva. Berga gör fina löpningar och rör om i grytan och vi tappar räkningen på ett flertal positioner så att kaptenen i Berga kan enkelt bredsida in en utökning av ledningen. Verkligen tungt med tanke på den fina inledning vi gjorde.

 

Med 20 minuter kvar gör vi ett trippelbyte med hopp om att få in lite energi. In kommer Almir, Walid och debuterande James.

 

Ali Bdier drar på sig sin tredje gula och därmed avstängd i nästa match borta mot Eslöv i veckan.

Med 10 minuter kvar får vi ett väldigt bra läge via Aron men skottet blockeras.

 

Idag var det inte vår dag och det är bara att gratulera Berga till segern idag som var bättre. Men en eloge till spelarna idag som inte gav upp utan körde på hela vägen in i mål!

 

Chans till revansch redan på onsdag när det är bortamatch mot Eslövs BK.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U12, 14/09 12:00 
U12, 06/09 19:58 
U12, 05/09 19:04 
U12, 05/09 19:02 
U15, 03/09 20:53 
 
SAMARBETSPARTNERS