SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Kryss i Malmöderbyt
2021-06-23 22:46

BK Olympic – FC Rosengård 1-1 (0-0)

Målskytt; Totte Holmkvist

Årets andra derby och det första hemma mot FC Rosengård. Förutsättningarna skall vi inte klaga på.

Rosengård inledde starkast med ett större bollinnehav än oss och vi blev nedtryckta i banan. Vi kom inte riktigt in i det då Rosengård hade en intensiv press på vår bollhållare hela tiden. Två tre rosengårdsspelare låg hela tiden på oss och det var vi inte bekväma med.

Men längst bak gjorde försvarslinjen ett gediget arbete och frejdade sig framgångsrikt mot Rosengårds anfallsförsök.

Rosengård har verkligen kommit in i sitt 3-5-2 system och det var en väntad startelva som vi stod upp emot. Rosengård har en duktig trupp med spelare av hög kvalitet som jag tycker har inte har fått den utdelningen inledningsvis i serien.

Trots att Rosengård hade momentum stundtals i första var det inget riktigt vasst läge för att ta ledningen.

Vi kommer in i andra halvlek med lite högre utgångspositioner som gjorde att vi kom in i spelet mer och började sakta men säkert trumma på.

Rosengård gör byten och får in ny energi vilket märks positivt för dem.

Men halvvägs in i andra halvlek tappar vi bollen på mittplanen och fullföljer inte hemarbetet. I en misstänkt offsideposition från Rosengårdsspelaren bollen som slår ett inlägg som tyvärr styrs in i målet av vår egen spelare.

Lite uppförsbacke men strax därefter gör vi en hel del byten och helt plötsligt får vi ny energi.

I minut 82 får inbytte Totte Holmkvist bollen på sin högerkant och driver framåt och inåt. Avlossar en yttersida som sätts i bakre burgaveln och kvitteringen är ett faktum. Härligt så där lite ologosikt men psykologiskt positivt.

Vi trycker nu på för att få in ett segermål och vi visar mod i vårt anfallsspel och vågar gå framåt. Vi är inte nöjda med en poäng. Vi får även en sista chans på en frispark där Axel Håkansson nickar i retfullt i stolpen. Någon centimeter till så hade det varit ledning.

Men så är det ibland. Kanske skall vi vara nöjda över en poäng idag trots allt.

Nu väntar närmast Kristianstad hemma för sedan i matchen efter möta Rosengård återigen. Kul med lite back to back matcher!

Men idag tar vi med oss pigga inhopp och en poäng. Kanske även att Sverige gick vidare från gruppen i EM också.

Nästa Hemmamatch
2021-06-19 13:39

FC Rosengård

 

Ett lag som vi känner väl till då det är ett derby och spelarna i lagen känner varandra väl. FC Rosengård har inför året skaffat sig en ny tränare eller rättare sagt fyra nya tränare med bland annat den gamla BK Olympictränaren Marco Whittle.

 

Det ryktas alltid kring FC R i silly season tider men faktum var att man tappade bara tre spelare som valde att prova lyckan i div 1-laget Österlen respektive Oskarshamn.

 

Man har fått in duktiga spelare som bland annat Emil Grimbe, Ilir Tahiri, Kasper Harletun och Simon Ingheden men även plockat russinen ur kakan från Malmö City FC där tränarna tidigare har arbetat ihop.

 

Sedan har man behållit namnkunniga spelare och jag tycker man har en trupp som är väl rustad för en toppstrid i årets serie. Med den truppen skall man vara med och slåss om seriesegern helt enkelt!

Bortaseger på Österås IP
2021-06-18 20:58

Hässleholms IF – BK Olympic 1-2 (0-1)

 

Målskytt; Ali Bdier & Jesper Örnberg

 

Dags för bortamatch mot ett Hässleholmslagen.  Förmatchen var Sverige – Slovakien och det är klart att man inspireras av landslagets framgång.

 

Vädret var soligt och varmt, rena medelhavstemperaturer!

 

Matchen tog BK Olympic tag i direkt och man spelade runt och ägde bollen och samtidigt fick Hässleholm jaga boll. Redan efter 7 minuter tar vi ledningen genom Ali Bdier. Ali får bollen i ytterkanten av straffområdet, drar sin gubbe och sätter ett lågt skott som ställer både motståndare och framförallt motståndarens målvakt.

 

Vi fortsätter och rullar på, äger boll och låter motståndarna arbeta. Allt under kontroll. Efter vätskepausen runt 24 minuten får Hässleholmarna direktiv av sin tränare och kommer mera in i matchen. Anfallen för motståndarna blir längre och vi släpper även till en del avslut mot Jesper i målet.

 

Andra halvlek började som den första slutade. Med dominans från Hässleholm sida. Men sakta så äter vi oss in och i 57 min får Almir ett dubbelläge med ett friläge från ett par meter som tar i stolpens insida. Istället ställde Hässleholm om i en kontring och vi är inte positionerade i försvarsspelet. Motståndarna driver bollen och släpper fram den till en lagkamrat som kan placera in bollen med en bredsida. Kvitterat 1-1.

 

I samband med andra halvleks vätskepaus gör vi ett trippelbyte. In kommer Jesper Örnberg, William Magnusson och Terry A Svensson. Ut gick Ali, Almir och Totte.

 

I 75:e minuten får vi ett jätteläge efter en hörna där först William Magnusson blir helt fri i snäv vinkel och sedan Oscar Erlandsson men bollen ville inte in.

 

Men två minuter senare visar nyinbytte Jesper Örnberg kraft genom att vinna en duell i straffområdet och med sträckt vrist kan Jesper trycka upp bollen i nättaket.

 

I anfallet efter är Hässleholm ytterst nära att trycka in kvitteringen återigen.

83 min Alex Roos in och vi får en kontring där Terry blir fri mot målvakten men får bollen för långt ifrån sig.

 

Sista bytet blir i min 89 när Baris går ut och Gio kommer in.

 

Spelmässigt så får vi inte med oss våra yttrar i vårt anfallsspel sett över hela matchen.

Vi tappar även för mycket boll i uppbyggnaden av vårt anfallsspel.

Men glädjande att Ali Bdier gör sitt fjärde mål för säsongen och vi tar tre poäng!

 

På onsdagen blir det derby hemma mot FC Rosengård som har ett bra lag. Så varmt välkomna till Lindängens IP onsdag 23 juni kl 19:00!

Kryss i "toppmötet"
2021-06-13 20:59
Jesper Örnberg går "all in" på en hörna...

BK Olympic – Räppe Goif 1-1 (0-1)

Målskytt: Ali Bdier

 

Foton från matchen ses här:

BK Olympic - Räppe GOIF

Foto: Stefan Robèrt

 

Dags för tredje matchen på en vecka och seriestarten har varit till belåtenhet. Det var redan efter två omgångar ”toppmatch” när vi mötte laget från Växjö – Räppe Goif.

 

Knappt hade domaren dragit igång förrän Räppespelarna var överallt! Vilka löpningar, snabba, långa, tempoväxlingar. Med kontroll över spelet. Vi tillåts knappt andas och får inrikta oss på ett försvarsspel.

 

Räppe spelar ett finurligt 3-4-3 där man i hög press försöker återvinna bollen. När man sedan vinner bollen är yttrarna på mittfältet så pass högt uppe så dom fungerar som ytterforwards. Detta spelet var svårt initialt att försvara oss emot och när Räppe i minut 10 rullar upp längs vår vänsterkant med ett fint spel hittar man in till Andreas Birgersson Nr 10 som kan sätta foten på bollen med ett tillslag och in bakom Jesper i målet.

 

Räpper fortsätter trycka på och vi är inte riktigt med.

Vi har inga farliga chanser utan någon kontring där vi får något inkast och hörna men vi skapar inte riktigt något bra spel.

 

Men i halvlek rannsakar vi oss och vi får även med oss vinden i ryggen nu. Vi startat lika starkt som Räppe i första halvlek och i 50:e matchminuten får Ali Bdier bollen och gör det han är bra på. Driver med bollen kontrollerat förbi sista försvaren och rundar målvakten och slår in kvitteringen.

Härligt och vi får lite luft under vingarna nu och höjer oss markant. Men Räppe är inte ofarliga alls, tvärtom så skapar även dom chanser och Jesper i målet räddar oss vid flera tillfällen med stabila ingripande.

 

Den sista delen av andra halvlek är rena High Chaparall. Båda lagen satsar offensivt och vill verkligen vinna vilket är oerhört kul att se men även krävande för hjärtats välmående.

I matchminut 92 får vi vårt gyllene läge att avgöra men friläget går över ribban.

 

Oavgjort och 1-1 och en poäng. Det får man vara nöjd med efter en mindre lyckad prestation i första men vi visar moral och höjer oss i andra.

 

Nu är det lite vila innan vi beger oss nordost på för möte mot Hässleholms IF på fredag.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
2016, 23/06 12:39 
2015, 23/06 12:38 
2014 , 23/06 11:13 
2012, 21/06 12:52 
U15, 20/06 16:25 
 
SAMARBETSPARTNERS