Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Sommarsumering Herrar
2018-07-16 07:24

Det är dags att sammafatta vårsäsongen för div 2 comebacken.


Det finns alltid två sidor av ett mynt, å andra sidan, rumpan är alltid delad.

Man kan ha bortförklaringar på det mesta men för mig har vinnaren en plan och en förlorare ursäkter.

Det finns alltid enligt ovan och man kan titta på motståndet och bli stundtals svartsjuk. Men vi är BK Olympic och vi är vinnare!


Under vårsäsongen har vi haft svårt att prestera över 90 minuter. Även om man inte har bollinnehavet. Vi har spelat 14 matcher och gjort 14 mål. Snitt ett per match. Till att börja med är det alldeles för lite. Vi har inte lyckats att komma till avslut och göra mål. Kanske inte ens kommit till avslut ens. Ju högre upp i seriesystemen man kommer ju bättre taktiskt blir man. Men vi har inte haft en fullgod spelidé om hur vi skall komma till avslut och göra mål. Detta måste bli bättre under hösten. När vi väl har skapat chanser så har vi inte varit tillräckligt kliniska i våra avslut utan bommat dessa chanser.


Vi har släppt in 25 mål vilket tyder på snittet ligger under två mål och vi är inte lätta att göra mål på. Men samtidigt måste man se hur man släpper in målen. 6 mål i premiären mot Hittarp, 4 mot Lindome. En majoritet av målen alltså. Men sanningen skall fram så har vi även av de 25 målen vi släppt in varit 10 rena bjudningar från oss. Det straffar sig verkligen att inte vara noggranna.


Vårt mål skall vara gjort av glas och vi skall göra allt för att det inte skall gå sönder!


Lite övrig statistik

Varningar. 379 st. Flest har Muamet Asanovski i Prespa Birlik med 8 st.

Utvisningar 15 st där Ludvig Johansson i Kvarnby har fått syna det röda kortet 2 gånger.

Antal mål – 307 st där Hittarp har gjort flest men det är Noor Zadran i IFK Malmö som toppar skytteligan med 12 mål. Av de 307 målen har 18 kommit på straff.

Publikligan leder IS Halmia med BK Olympic på andra plats!


Men åter till BK Olympic!


Inför hösten tappar vi Dawda Ngum som kommer spela fotboll i Danmark, Yuta Nomara flyttar till USA, Edriss Hushmand Ariana och Zackaria Sawo till FC Rosengård.


Det kommer säkert komma någon förstärkning men inget är 100% klart än. Aron Nouicer känns som en förstärkning nu när han är tillbaka från sin tidigare skada.


Anders Grimberg har fått jobba under en längre period och chans att sätta mera avtryck och bygga upp inför hösten. Vi har redan nu tagit fler poäng än senast vi var i tvåan men kan försäkra att det kommer krävas många fler poäng för att säkra div 2 spel 2019 som är ett av målen i år.


Nu drar vi snart igång försäsongsträning Nr 2 & Höstsäsongen. Det ser vi framemot!

Ny tränare för A-Laget
2018-05-27 20:17

Idag kom BK Olympic och Adem Özay överens om att avsluta sitt sammarbete. Beslutet är ömsesidigt från båda parter då förening och tränare har olika målbilder för tillfället.


Adem Özay kom till BK Olympic inför säsongen 2018. BK Olympic tackar för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden.


BK Olympic har gjort klart med ny tränare och han heter Anders Grimberg.


Anders Grimberg hade sina mest framgångsrika år som spelare under elva säsonger i Trelleborgs FF. Han räknas som en av klubbens främsta ikoner genom tiderna med sina 426 matcher och 111 mål. Grimberg var en offensiv, teknisk yttermittfältare som bland annat var med om att föra upp TFF i allsvenskan två gånger, -84 och -91. Han är hedersmedlem i klubben sedan många år, och han har inte gjort någon hemlighet av att TFF är klubben i hans hjärta.


Senaste klubbadressen för Grimberg var FC Rosengård 2017.


Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har ett derby mot Rosengård framför oss där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar där, säger Mattias Hazi, ordförande BK Olympic.

Nyheter från våra lag
P04, 12/07 22:32 
A-lag Herrar, 05/07 13:13 
A-lag Herrar, 30/06 20:30 
U15 , 28/06 14:03 
 
SAMARBETSPARTNERS