Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
A-lag Herrar
1-1 borta mot Grebbestad i div.1 kvalet
2019-10-20 09:00, A-lag Herrar
Krister, Jesper, Henke, Kevin, Fadama och Junior kan efter matchen mot Grebbestads IF kämpa vidare mot Div 1

Första matchen i kvalet till div.1 borta mot Grebbestads IF.

Matchen spelades på konstgräs i ett ihållande ösregn matchen igenom vilket gjorde spelet både chansartat, svårspelat och nervöst.


Grebbestads IF spelade i Milan-liknande dräkter röd-svart randigt och BK Olympic ställde upp i sitt snygga helvita bortaställ. 


BK ställde upp enligt följande:

Jesper A- Kevin (C) - Axel - Roos - Rassa - Henke - Stål - Aron - Jesper Ö - Sadmir - Filip

Bänken: Fadama, David, Almir, Simon R, Oskar, Chris


Matchen slutade 1-1 efter 0-0 i paus. Grebbestad tog ledningen i 59:e minuten och Olympic kvitterade i 88:e minuten efter mål av Aron.  BK Olympic vann sedan efterföljande straffläggning och står över matchen nästa helg då IFK Berga- Grebbestads IF spelar på lördag 26/10. BK Olympic tar sedan emot IFK Berga på hemmaplan den 2/11.Sydsvenskans Helena Malmström intervjuade Olympics tränare Anders Grimberg efter matchen:

Grebbestad såg länge ut att ta hem segern i den jämna kvalmatchen mot Olympic, som när matchen blåstes av ändå varit nära att stjäla alla tre poängen med till Malmö. Efter att hemmalaget tagit ledningen i 59:e minuten avancerade Jesper Örnberg fram på vänsterkanten med bara två minuter kvar av ordinarie tid, fick in bollen framför mål och där stod Aron Nouicer på rätt ställe och kunde slå in kvitteringen. I 90:e minuten var samme Nouicer framme igen, men den gången slickade bollen utsidan av stolpen.

– Vi får ändå vara nöjda, inte minst med hur vi tog oss an andra halvlek. Grebbestad är ett riktigt bra lag, menade Olympics tränare Anders Grimberg, som framför allt var nöjd med lagets försvarsinsats.

– Vi var väldigt disciplinerade, inte minst i första halvlek där Grebbestad hade grepp. Det är en viktig grund att sätta försvarsspelet, vi vet att vi alltid skapar chanser framåt, menade han.

Oavgjort ger en poäng när kvaltabellen ska summeras, men att Olympic vann straffläggningen som följde efter bara en miss mot Grebbestads tre, ger ändå fördel inför fortsättningen. Nu blir det Grebbestad som får möta Berga kommande helg, medan Olympic dels får vila och dels kommer att veta exakt vilka förutsättningar som gäller inför avslutningen.


– Det är helt klart en fördel. Nu tar vi ett par dagars ledigt innan vi kör igen, konstaterade Anders Grimberg nöjt.På Grebbestads IF eminenta hemsida  (http://www.grebbestadsif.se) lät det så här:

Grebbestad ledde mot slutet och hade ett par fina chanser till 2-0 när Olympic ställde om och kunde kvittera i 88:e minuten. Sedan vann Olympic den följande straffsparksläggningen med 2-3 sedan Grebbestad missat tre straffar. 


Första halvlek 

Första halvlek spelades under hårt regnfall emellanåt och det var, låt oss säga, inte speciellt inbjudande. Men vädret till trots kom ca 350 personer. En siffra som säkerligen varit det dubbla vid bra väder. 


Grebbestad höll på att få en riktig smakstart på matchen då man redan efter 60 sekunder fick ett bra läge. Det var Christoffer Söderlund som drev in från höger och krossade över till Joakim Berggren som fick ett fritt läge från vänster men Olympics målvakt Jesper Andersson räddade med en fotparad. 


Olympic svarade upp på detta läge med Filip Bohman som kom centralt och provade skott från ca 20 meter. Skottet var välplacerat men Jonatan Hårenberg var bra med och tippade till en hörna. 


Efter detta turades lagen om med att vara bollförande och första halvlek var tämligen jämn spelmässigt. 


Nästa chans i matchen dröjde till 33:e minuten. Grebbestad spelade upp en långboll och Olympic skulle rulla hem till egen målvakt men bollen blev kort och Joakim Berggren hann emellan och kom fri mot Jesper Andersson som lyckades klara till en hörna. 


Olympics anfallsstjärna Sadmir Zekovic kom inte långt i denna match och han hade väl egentligen bara ett läge tror jag och det var efter 35 minuter då han i svår vinkel sköt klart utanför efter ett inspel från vänsterkanten. 


Efter 39 minuter lyfte Grebbestad in en frispark genom Viktor Adebahr. Mathias Hegeland nickade. Jesper Andersson såg ut att ha fullständig kontroll men tappade bollen farligt framför Andrew Palumbo men Jesper han fånga upp bollen innan Andrew hann fram. 


Andra halvlek 

I andra minuten av den andra halvleken vill bortalaget ha en straff. - Klar straff som Olympics hemsideskribent. Grebbestad hade ett liknande i första så jämt skägg där i så fall. Hur som helst så friade domaren. 


Men annars var det Olympic som startade bäst spelmässigt i den andra halvleken. Men trots en bra start av Olympic var det Grebbestad som stötte fram bra efter 49 minuter då Christoffer Söderlund lyfte in bollen bra till Joakim Berggren men Olympics försvar kunde få bort bollen i sista stund. 


Olympic ställde om direkt på detta läge för Grebbestad och via en långboll kunde Filip Bohman komma fri mot Jonatan Hårenberg som halvklarade och Grebbestadsförsvaret kunde få bort andrabollen. 


Två minuter senare, i 51:e minuten, tog Olympic ett snabbt inkast och Simon Ståhl fick fritt fram och klippte till. Kanonträff och en superräddning av Jonatan Hårenberg. 


Grebbestad ställde om bra vi några tillfällen men fick inte till något farligt av det hela. 


Men efter 59 minuter fick man en hörna. Hörnan slogs av Viktor Adebahr och Mathias Hegeland kom upp fint och nickade in 1-0 för Grebbestad. 


Grebbestad skapade nu några riktigt bra lägen som efter 67 minuter då Oskar Lindberg fint håll bort si försvarare och spelade fram Joakim Berggren till ett fint läge men Olympics försvar jobbade bra hem och kunde blockera skottet. 


Efter 77 minuter var Grebbestad nära igen. På en ny hörna kom Mathias Hegeland återigen upp bra och nickade men en försvarare kunde rädda på mållinjen. 


Olympic då? En hel del boll i andra men man skapade egentligen inte så mycket målchanser. Man satsade mycket på fasta situationer som inkast, frisparkar och hörnor men Grebbestad tog hand om det mesta och där skapade man inga farligheter direkt. 


När matchen tickade upp till minut 88 såg det ut som Grebbestad skulle kunna hålla undan till seger. Nyss inkomne Thomas Reinfjord gjorde det bra och serverade Andrew Palumbo ett skottläge centralt som Olympic kunde blockera skottet. Man ställde sedan om snabbt på vänsterkanten och fick till ett inspel som nådde Aron Nouicer som blev fri och satte 1-1. 

och 

Kanske rättvist efter spel men Grebbestad hade chanserna till att avgöra tillställningen tidigare så riktigt tungt. 


Ännu tyngre kunde det blivit när Filip Bohman fick ett bra nickläge på tilläggstid men nicken smet ett par meter utanför. 


Matchen slutade då 1-1. 


Matchen skulle sedan avgöras på straffar utifall att man inte kan skilja på det tre kvallagen när alla matcherna är spelade. Och här gick det väl inget vidare för Grebbestad som brände tre straffar och Olympic tog en straffseger med 2-3 


0-0 straffmiss Grebbestad, Andrew Palumbo, skott över 

0-1 Almir Taletovic (Jonatan på bollen men kan ej styra ut) 

1-1 Christoffer Söderlund 

1-2 Filip Bohman 

2-2 Mathias Hegeland 

2-3 Kevin Robért 

2-3 straffmiss Grebbestad, Sebastian Jaconelli (målvaktsräddning) 

2-3 straffmiss Olympic, Rassa Rahmani (Chipp över) 

2-3 straffmiss Grebbestad, Viktor Adebahr, skott över 


Detta gör att Grebbestad nästa helg får bege sig till Kalmar för match mot IFK Berga. Och med dagens resultat så får man nog säga att Grebbestad måste vinna även om oavgjort och straffseger kan räcka. Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mikael Mattsson 


Mikael Mattsson, Det har nu gått några minuter sedan matchen var slut, 1-1. En snabb reflexion över detta 

– Det känns ju som en förlust naturligtvis. Vi leder med 1-0 till 88:e minuten och vi har fina lägen till 2-0. Så det känns riktigt tungt. 


En relativt jämn match annars, framför allt i första. Sedan hade dom lite mer boll i andra? 

– Det är klart när vi har 1-0 så blir det lite så att dom har mer boll. Dom är stora och tunga men dom skapade väl inte speciellt mycket. Mycket inlägg och så men inga klara chanser för dom. Vi har väl några omställningslägen som vi kanske kunde förvaltat lite bättre? 


Chansmässigt var det lite fördel oss 

– Ja. Vi har några riktigt bra lägen i första och så hade vi några fina i andra med. Men man måste ju sätta dom 


Sedan gick det så där på straffarna 

– Ja, det kan man lugnt säga. Vi missade ju tre av fem... 


Det gör att vi spela match nästa helg mot IFK Berga. Det blir lite mer kniven mot strupen och vi måste väl vinna matchen 

– Ja och vinner vi matchen så har Berga inget att spela för i sista matchen så det blir tufft oavsett. Vi får åka dit och försöka vinna och så får vi se vad det blir i slutändan. Foton från matchen finns i vårt bildgalleri.

http://www.bkolympic.se/galleri/?ID=145946  (tar en stund att öppna bildgalleriet, ha tålamod)


Kan även tipsa om foto på Grebbestad IFs hemsida.

Vill även tacka Grebbestad för ett trevligt mottagande!


Sammanställt av Stefan Robèrt

A-lag Herrar
Interview with goalkeeper Fadama
2019-10-16 13:10, A-lag Herrar
Paulinus "Fadama" Dorzia in actionWelcome back to the football pitch, how was the feeling?

- It was a great feeling, I was worried about if I should feel pain but I didn’t feel anything during the game.

How long have you been injured and where?
- I have been injured for one and half year in the knee (korsband and menisken), so this was the first game.

 

We met Halmia last Saturday in your comeback and won with 5-3, what is your thoughts about the game?

- Well it was my first game and I was expecting to do a lot better than letting 3 goals in…ha-ha

First goal was a shot from the side and that shot touched our defender a little when he tried to block the shot so I was a little out of position there.

Second goal was after a corner, I thought I had the ball but I am a little rusty and the shot went in.

Third goal was nothing I could do about, it was a cross and Halmia player hit the ball from the opposite side I was coming from so nothing to do about that.

Overall, it was a good game from the boys where they showed a great fighting spirit and we kept us to the plan and did a hard work.

 

I interviewed Coach Anders last week and he said that he really likes your talk from the goal, comments?

- Yes, that is my best quality as a goalkeeper, you could have agility, fast reactions and good footwork but if you don’t talk to your defence, they are lost sometimes.

In addition, when they don’t listen, I will be pissed-off!

 

Can a goalkeeper talk too much?

- Yes, he can talk too much, it’s good to say like “go left”, “go right”, “go up” to the defenders but sometimes when you get emotional or frustrated you can say too much thing, like “passed the ball” and that kind of unnecessary things.

 

What is your favourite expression?

- It is to say positive things like “come on” “let the ball run”

 

What do you think of BK Olympics season?

- We have good team spirit, we are much disciplined and we have good young players who are ready to take chances, so I am not surprised.

Can you tell us a little bit about your background?

- I am 26 years old and I started to play football in Ghana at home with my friends. After that, I started to play in an academy in Ghana named Golden Boot Academy. I came to Sweden 2013 when I was 19 years old and I started to play with BW90 and after that I moved to Prespa Birlik and now I am here in BK.

 

Five questions

Neuer or Ter Stegen

Dog or Cat

Movie or Serie (Game of Thrones)

Hockey or Handball

Superhero - Superman

 

Now we should play a qualifying match against Grebbestad away on “konstgräs”

What do you think about the game?

- We have both natural grass and “konstgräs” here on Lindängens IP, but I feel that we are a lot better in playing on“konstgräs” we have won a lot of matches on “konstgräs”. We need to stay focused, play disciplined, listen to our coach and fight fight fight to somebody drops dead! 


We want to make history for ourselves and for the club by go to division 1 for the first time in the clubs history.

 

 What do you think the score will be?

 - We will win with 3-0 and I hope for a clean sheet for the goalkeeper!

 


BK Olympic website thanks Fadama for the interview and wish him good luck in the future.


Grebbestads IF - BK Olympic 

Lördag 19/10 kl. 14:00
Sparvallen i Tanumshede

A-lag Herrar
Grimbergs tankar inför serieavslutningen
2019-10-11 10:35, A-lag Herrar
Anders Grimberg

Hemsidan träffar BK Olympics A-lags tränare Anders Grimberg


Assyriska senast, dina kommentarer?

- Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match då de behövde en poäng för att säkra kontraktet. Jag var 100% på att de inte skulle förlita sig på alla andra lag utan försöka ordna poängen på egen hand.

Det som händer i matchen är att Assyriska får 1-0 i matchen redan efter 4 minuter och redan då började de att maska och lägga sig på försvar och fick den vitamintabletten de behövde. Sen fick vi jobba och jobba och vi kommer inte in i matchen förrän efter ca 25 minuter då det börjar att ”luckra” upp sig litegrann och vi får då bättre passningsspel och bättre anfall.

Vi gör 1-1 kvitteringen ca 8-9 minuter in i andra halvlek genom Sadmir, men efter det är vi inte tillräckligt bollskickliga för att "luckra upp" Assyriska tyvärr. Vi har mycket boll runt deras straffområde men inläggen är för höga och målvakten går ut enkelt och plockar ner 7-8 inlägg, det måste vara mer beslutsamhet och rapphet i vad vi gör anfallsmässigt.

 

Säsongen så här långt med en match kvar

25 matcher 16 vunna, 5 oavgjorda, 4 förluster och 53 poäng, målskillnad 58-32 vilket ger 26+ mål.

Vad är du mest & minst nöjd med?

- Det är jättebra, vi tog 24 poäng förra året och hade säkrat kontraktet med 2 omgångar kvar. 24 poäng räcker inte till nytt kontrakt detta år.  Vi hade ett par riktigt dåliga och bra träningsmatcher innan serien, men vi har trott på oss själva under hela resan och sen efter ett antal omgångar fick vi ihop det på ett bra sätt och när vi fick in Filip Bohman gav det oss extra spets i vårt anfallsspel och då blev helheten klarare, sen har jag kunnat experimentera lite mer på andra positioner med vem som spelar och inte spelar.


- Minst nöjd är jag med de onödiga poäng tappen tex mot Ullared där vi har 0-1 men släpper in 1-1 i 96:e minuten efter för mycket tillagd tid av domaren, samtidigt är det dåligt av oss att inte få bort bollen där… sen och andra sidan har vi andra matcher tex mot Hittarp där Almir avgör till 3-2 så i långa loppet jämnar det ut sig. Man tycker alltid att man borde ha mer poäng men de andra lagen tycker säkert att vi borde haft mindre antal poäng…


-Jag är mest nöjd med att vi har gjort mycket mål och att vi framförallt släppt in färre mål än förra säsongen. Man har ju som mål när säsongen börjar att kunna göra det bättre än förra, dvs göra fler mål, släppa in mindre och detta gör ju att man tar fler poäng och detta har vi uppnått. Vi har i många matcher varit väldigt disciplinerade i vårt spel, ett par exempel är bortamatcherna mot Qviding och Ängelholm samt IFK Malmö hemma.

 

Jag kommer ihåg att jag intervjuade dig inför säsongen om hur toppen i tabellen skulle se ut och du sa att Ängelholm, Hittarp och Halmia skulle hålla till i toppen av serien, vi möter nu ett Halmia som vann med 4-0 i hemmamötet i våras.

Vad gör skillnaden denna gång?

- Halmia är ett bra lag, inget snack om saken. Vi var inte alls på hugget i bortamatchen och vi vek ner oss i den matchen och jag har ingen bra förklaring till det och jag är säker på att Halmia kommer att var bra nu på lördag också.

Vi måste visa mer fighting spirit än vad de har och visa att vi har mer att spela för, vinna närkamper och alla dessa komponenter måste vara på plats.

 

Rutinerad tränare, vad betyder det i en sån här match?

- Det betyder att man varit tränare i många år…haha!

Ju fler år man är tränare desto fler situationer uppstår som man sen känner igen, vilket gör att man vet ungefär att så här kommer det att se ut den första kvarten och vad kan jag göra för att motverka detta och det är där rutinen kommer in.

Att veta hur man kan ändra eller säkra en matchbild, eller ta någon chans i sista delen av matchen och då känner man igen samma scenario som inträffat från matcher längre tillbaka i tiden.

 

Träningarna i veckan, hur har de sett ut?

- Sista passet idag, det har sett bra ut och vi har fokuserat på mycket spel med högt tempo. Jag känner att vi inte behöver träna så mycket på försvarsspelet efter 10 månader tillsammans och samma med anfallsspelet då killarna vet vad jag vill. Så högt tempo med olika spelsekvenser är vad vi fokuserar på.

 

Har vi några avstängda och skadade spelare?

- Nej vi har bara Linus Silverberg skadad och det har han varit större delen av säsongen, alla andra spelare är tillgängliga!

Annars har truppen varit oförskämt frisk hela säsongen.

Det är kanske en av anledningarna till att vi är med bland de 3 topplagen när det nu ska avgöras?

-Ja, absolut så är det, tittar vi på bänkarna vi har haft de senaste matcherna så är dom otroligt bra och jag kan lova dig att bänken på lördag kommer att vara vansinnigt bra!

 

Kan du krama ur det sista av spelarna?

- Ja, kan jag inte det så blir jag mycket förvånad. Alla vet precis vad det är som gäller!
Antingen blir det långsemester efter detta eller så steppar vi upp och leker med de stora elefanterna, de är upp till oss själva!
 

 

Hemsidan tackar Anders för intervjun och önskar lycka till!

 

Vi hälsar alla välkomna till Lindängens IP nu på lördag då allt ska avgöras!

BK Olympic – IS Halmia  kl. 14:00 

Vid mikrofonen och tangentbordet
Stefan Robèrt

A-lag Herrar
Meet Junior - goalkeeper coach for A-team
2019-10-03 15:40, A-lag Herrar
Always happy, Junior!
Olympic website meets Hamid Faiz Junior for a talk.

Tell me about the game against Qviding.
I have heard that our keeper Jesper Andersson did a good game, what do you say?

- Yes, he played with guts and are very focused right now! In the start of the league he did a couple of errors but have improved a lot during the season. I believe he will be a great goalkeeper in the future, because when you train young people you need to have patience with them compared with older players like Fadama who have a lot of experience.

What is Jesper’s strength as a goalkeeper?
- He is very calm and he is tall and have good reach. As with every player there is always room for improvements but he is on the right track and take steps forward in every 90mins. I believe he will play good in division 1 if we will win the league. His best games was against Prespa and Onsala.

Tell us a little about your football background?
- Well, my background is very looong…
I come from Kenya in Africa and I played in Kenya’s national team. My football life started in Africa when I was very young and then I moved to Dusseldorf in Germany and I played in U18 team. I moved to Denmark where I played junior and senior football in Hellerup & Hvidovre for example.


- I was called to Kenya’s national team in 1998 and Kenya at that time was trying to qualify for World Cup in France .
We had a match against Nigeria and I was called to the game and should meet Jay-Jay Okocha and other great players but unfortunately, I had a serious knee injury that made me ending my career.


- After that I start taking coach-education and I now have UEFA B license as a coach in both Denmark & Sweden and it’s fantastic and I have ambitions to move up and improve.

I have been coaching some African players like Edward Ofere who played in MFF and some others African players before I got a job in Kvarnby IK as a headcoach for U18, U19.

How did you get in contact with BK Olympic?
-  I have known Anders Grimberg for 5 years when we were in school together and I have a lot of respect for him, he have a lot of knowledge and I wanted to work with him so that’s the history of how I came to Olympic.

- I also have a project in Africa where FIFA’s is involved and helping kids in Africa, where I collect stuff and send to Africa to 300 kids. I did a fundraising match in Denmark where we played against former Danish national players where we collecting things and send a container to Africa. The project name is “DASAC” Danish African Soccer Academy

This is my passion about football and this is a small part of my long story….!


What do you do for living?
-I have study engineering and I have worked with post service and driving post car around in Denmark. But right now I am only focusing on football.
Football in the morning – football in the evening!

I have a dream to be a full time coach and have ambitions to work with football in Africa in the future.


- Now I am here in BK Olympic and I love the club and I think Olympic is one of the best youth clubs in the area and that we focus on young players, I like that philosophy a lot.
Young player like the goalkeeper Tyree, Hamid, Rassa and many more creates a young squad with a little older guys, for example your son Kevin who is the captain and he started in Olympic as 4 years old. We have also added some good players from outside to make this great team. Now we all together can be historical to be the first BK Olympic team to play in division 1, let’s see if we can reach that!


That leads me into the next question, next match is against Assyriska away, comments?
- Assyriska is a cosmopolitan team, with that I mean they are technical like FC Rosengård. I think the matchpicture will be like when we played away against Onsala. If we stay focused and work hard, we will win!

What would the score be?
- Well I am not good at betting, Olympic will win, but I don’t know with how many goals but I say we win with 2-0.

5 questions
Messi or Ronaldo
Storm or heavy rain
Spring or summer
Big win or one goal win
Who will win the league – Olympic

 


BK Olympic website thanks Junior for the long interview and wish Junior good luck in the future.

 

Interviewer
Stefan Robèrt


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
A-lag Herrar, 20/10 09:00 
U14, 19/10 17:26 
Pojkar 2012, 18/10 14:26 
U15 1 , 18/10 13:22 
 
SAMARBETSPARTNERS
HITTA TILL OSS