A-lag Herrar

Bjärreds IF – BK Olympic 0-2 (0-2)
2017-04-22 18:28

Match mot serieledarna och nykomlingarna från Lomma kommun. En väldigt bra gräsplan dagen till ära måste jag säga. Trodde den skulle vara i sämre skick men man har gjort ett fantastiskt arbete med denna. Skoj var även att Bjärred bjudit in till förmatch mellan knattelagen. Väldigt skoj att se sådana initiativ!

Kraftig mot/sidovind i första halvlek för oss. Men vi spelar disciplinerat och rullar på bra inledningsvis. Kevin passar en djupledslöpande Steven som är snabbare än vinden och petar bollen förbi en utrusande målvakt men får den lite för långt ifrån sig.

Minuten senare bryter Aron Bjärreds uppspel. Passar vidare till Simon som avancerar med bollen och avlossar högran. Ett välplacerat skott som målvakten är på men kan inte hålla den riktigt. 1-0 och en bra start för oss!

Vinden ställer till det stundtals. Kraftiga byar gör att bollen ibland kan leva ett eget liv. Där för blir det olika kvaliteter i de aktioner som utförs på banan. I mitten av första halvlek blir vi lite nonchalanta i vårat defensiva positionsspel och blir satta under tryck. Bjärred försöker driva upp ett bra tempo och är alerta med igångsättningen av bollen! Men vi är ändå med på något sätt och det blir inte farligare än någon halvchans. Det skall även tilläggas att det känns tryggt där bak med Fadama i målet.

Bjärred trycker på och vi passar då på att ställa om och gör det väldigt bra. Dock utnyttjar vi inte våra chanser tillräckligt bra utan slarvar bort dem. Slarvar gör vi också defensivt nu när vi inte utför önskade aktioner. Driva i eget straffområde är riskabelt och kunde straffat sig mer än önskat.

Vi får många onödiga frisparkar emot oss. Detta är inte bra och ibland en del enklare avblåsningar som kanske inte borde vara det. Men annars för övrigt en väldigt bra domartrio idag. Men riset måste fram till SVFF som nu ställer krav på att underställ skall vara i samma färg som matchstället och så även benskyddstejp. Ett stort skämt anser jag personligen. Inga spelare har kontrakt på denna nivån och spelar för det är roligt. Att straffa spelare för att inte bära rätt färg på underställ etc. är förlöjligande. Lägg där till att man ibland har ett reservställ. Undrar hur SVFF tänkte där?

Men åter till matchen. Bjärred fortsätter och trycker på och försöker närma sig en kvittering. Vi fortsätter och värderar fel stundtals och släpper inte bollen när man skall släppa den!

Men i halvlekens sista minut får vi en omställning och Simon passar ut till Rassa som får en kanonträff, helt otagbart placerad i bortre burgaveln. 2-0 ledning i paus!

Andra halvlek flyttar Bjärred upp sina utgångspositioner vilket leder till att vi löper mycket offside. Ett vågat spel och ett väloljat maskineri klarar av detta. Samtidigt är vi lite för heta och naiva i våra offensiva löpningar.

I minut 55 får Bjärred en frispark och slår in i boxen. Fadama kommer snett ut och Kevin Robert rensar effektivt till hörna som blir resultatlös.

Matchen får mer spänning i sig och lite hetsigare nu. Vinnarskallarna kommer fram och man kör. Det är alltid härligt att se! Bjärred försöker sätta högre press men vi är spelskickliga och gör det väldigt bra. Vi flyttar boll på ett och två tillslag och motståndarna får inte chansen att komma in på oss. Vi borde däremot kunna skapa mer i spelytan bakom backlinjen men vi gör inte det riktigt.

Matchen slutar med seger 2-0. En härlig vecka med avancemang i dm och seger i serien. Nu tränar vi på bra i veckan och nästa lördag vankas derby på Lindängens IP mot Kulladal. Ett Kulladal som slog oss i MM och vi vill gärna ha revansch är jag övertygad om!

Se gärna bilder från matchen i vårat bildgalleri!