SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920
A-lag Herrar

Intervju med Mladen Blagojevic
2020-08-25 19:00
Mladen jublar efter segermatchen mot Ullared.
Hemsidan fick en pratstund med Olympics A-lagstränare Mladen Blagojevic efter måndagsträningen.

Ny tränare i BK sedan i höstas, det har ju varit en lång försäsong detta konstiga (Covid-19) år.

Vad säger du om din grupp här i BK Olympic?

- Tiden går ju fort, jag började här i november 2019 så det blir ju 9-10 månader som jag har varit här redan.

Det är en gemytlig grupp men det visste jag om sedan tidigare, jag vill få med allihopa på resan, ledare, spelare, bollkallar mm. Jag har varit med och vunnit 2 serier innan och det ger mig mer att se personerna runt omkring glädjas, det ger mig mer glädje än att uttrycka mig själv.


Jag såg nu sist i omklädningsrummet under segersången efter LB07 matchen att du satt dig ner och bara njöt av alla glada miner.

- Ja exakt, likadant är det när man har slutfört en säsong och se allas lycka och så, det kan vara både tårar och glädje.

Olympic är en klassisk Malmöklubb och här finns allt från småttingar ända upp till vårt A-lag och vi är mixade i både  nationaliteter, ålder och intresse och det märks också i omklädningsrummet.

- Det är detta jag lever för då jag älskar människor och det sociala spelet mellan människorna. Det svåra samtalet tycker jag är roligt, det är inte roligt att ge ett tråkigt besked, men jag vill aldrig ge ett dåligt besked via telefon eller SMS, utan jag gillar människorna och kontakten. Då tar jag det hellre rakt och ärligt i ett möte och det gör ont för stunden, men man kan diskutera om det och förhoppningsvis att man tycker i framtiden ”Mladen kanske hade rätt ändå”
Så människorna här lockade också!

 

Hur känns det nu när vi spelat 5 av totalt 13 matcher i serien?

3 matcher på 8 dagar och 3 vinster och 8-0 i målskillnad.

- Ja det stämmer, det var en viktig vecka för oss, helt klart!
Vår vice ordförande Ola var här idag och vi snackade lite, och han sa - tänk om vi hade förlorat eller bara tagit en av dessa 9 poäng, då hade vi varit i bottenstriden, så det var helt klart en viktig vecka för oss.

 

- Vi hade jobbat hårt inför förlustmatchen mot Vinberg så jag vill inte kalla den matchen för en väckarklocka, men sättet vi ”gick ur” den matchen gav mycket för mig då jag såg vilka grejor vi behövde justera. Det gjorde vi på träningarna veckan efter Vinberg och det är den veckan som givit de här senaste 3 segrarna tror jag.

 

Vad är du mest nöjd med?

- Vi hade videogenomgång precis och vi har mixen av att ”spela fotboll”, tillsammans med att vi verkligen kan kämpa ner ett motståndarlag, vi är både tunga och ettriga samt att vi även har kvalitén att göra det fotbollsmässigt.

Så det jag är mest nöjd med är att vi kan blanda de olika sätten att spela fotboll både offensivt och defensivt, ibland är det inte så lätt att få till denna här mixen i ett lag.

 

Berätta för alla ”gröna” om din bakgrund, har du spelat själv?

- Jag är 36 år och kom till Sverige 1995 och spelade i IFK Östersund och flyttade till Malmö 1998 och första Malmö-moderklubben blev då BK Olympic. Jag var här i ca 3 år i P16 och i J-laget och hade Gurkan som tränare tillsammans med Kjell Ånmo. Sen har jag spelat i olika lag från division 5 till division 2. Jag spelade sist i GIF Nike tills 2008 då jag la av, under tiden i Nike hjälpte jag till med min brorsas lag och märkte då att jag tyckte det var roligare att träna än att spela. Så jag började mer och mer missa träningar med mitt eget lag för att tränarrollen var roligare. Det var FC Malmö på den tiden.

 

Vilka lag har du varit tränare i?
- Ungdomsfotboll i 8-9 år, många år i FC Malmö, sen LB07 där jag hade 93:orna, kort sejour i Åkarp och sedan ett år i Norge i Lilleström SK som P16 tränare samt ungdomskoordinator. Sen kände jag att jag inte var någon riktig globetrotter utan att jag trivs bäst här hemma. Så jag flyttade tillbaka till Malmö och sedan dess har det blivit seniorfotboll.
Jag har nu gjort 8-9 säsonger inom seniorfotbollen, via IFK Malmö, Åkarp, BW90, Österlen, Mjällby, FC Rosengård under förra året och så nu då BK Olympic.

Så det högsta du har varit i är ettan då?
Ja, jag var med som assisterande tränare till Milos (som nu är tränare i Röda Stjärnan) i Mjällby då vi vann ettan 2018.

 

Vem är den bästa spelare du tränat hittills?

- Ska hjärtat säga, så är det Saman Ghoddos som nu spelar i franska högsta ligan (Amiens).
Men jag måste vara ärlig och säga att när jag var i Norge, mitt ute i ett litet samhälle i en skog med en fotbollsplan mitt i, där hittade vi en kille som heter Kristoffer Vassbakk Ajer, född 98 och jag var tränare för 95: orna då och första gången han tränade med oss så han var 2-3 år yngre och redan vid första träningen så märkte man hur bra han var. Hur lång som helst, fantastisk kropp, kunde behandla bollen precis som han ville och framförallt hade han mentalt det som krävdes för att bli proffs. 

- Jag sade där och då, - ”om inte denna kille blir landslagskapten i framtiden, den dagen han lägger av sin karriär då ska jag också sluta som tränare.

Som 17 åring gjorde han 8 mål för Start i tippeligan i Norge(högsta divisionen) som 10:a. 

- Sedan värvade Celtic honom och idag är han ordinarie mittback i både Celtic och i det norska landslaget.
Har inte en fotbollsspelare rätt huvud, då kommer han ingenstans!

 

Privat vad gör du då?

- Jag jobbar på Prästamosse skolan i Skurup på högstadiet, där har jag 9st fotbollspass i veckan och sedan är de direkt hit till Olympic för kvällsträningarna. Så detta är drömmen för mig att få forma människorna i skolan under de här 9 passen med över 100 elever och sedan få tävlingsnerven på kvällar och helger med Olympic.

Hinner du med familjen då?

- Jadå jag försöker så gott jag kan, jag har en dotter på snart 3 år, så då passar det bra med att jag har nära till Lindängen och även våra träningstider passar bra, det är ju bortamatcher som blir lite svårare att lösa. 

- Hon säger att hon älskar mig i alla fall!! 

 

Vad tycker du om VAR Mladen?

- Jag tycker att det används fel på grund av att domarna inte vågar att ta beslut. Tycker inte VAR är fel men det behöver utvecklas.

Det var inte roligt för ett par år sedan utan VAR när Real Madrid slår ut Bayern efter att Ronaldo gör avgörande målet trots att han var 2 meter offside.

VAR ska inte användas för ofta, utan domarna dömer som förr och måste ”döma” och när de behöver hjälp, först då tar man hjälp av VAR.

- Som det är nu så skiter domarna i att döma och förlitar sig på VAR istället för att döma.

 

Finns det något regelmässigt som du skulle vilja förändra inom fotbollen?

- Jag är en "gammeldags" man så jag vill inte ändra för mycket. Jag gillar att sporten är som den alltid har varit.


Varför är det så att Sveriges 3:e största stad har ett lag i Allsvenskan, inget i varken,  Superettan eller Div 1? 

- Jag tycker att det är helt och hållet klubbarnas ansvar.

Man bör satsa på att skapa en utmanande och utvecklande miljö för spelare i och kring representationslaget samt satsar på ett rejält och bra ledarteam. Sedan är man noga att välja ambitiösa spelare som vill framåt i sin karriär med utgångspunkt Malmö Stad, här finns enormt stort utbud i vår underbara stad. Den klubb som kan göra detta och vågar tro på det långsiktigt tror jag kommer gå långt.


Vilken klubb tror du det blir som blir nästa i division 1?
- Det är den klubb som gör ovanstående rätt. Kanske LB07 har bäst förutsättningar med tanke på storlek på klubb samt att de har ett stort upptagningsområde. Vi får se…

 

Vad slänger du på grillen efter en skön 3 poängare?

- Antingen grillade starka korvar, en rejäl ryggbiff eller ännu bättre en fet entrecote som ska grillas på hög värme!

Favoritbil: En som tar mig från A-Ö, spelar inte så stor roll

Favoritmusik: Oerhört blandat, gärna Juggemusik i samband med match

Favoritlag: Röda stjärnan och Milan växte jag upp med, nu är det mer där man jobbar, så jag har känslor för Österlen, Rosengård, Mjällby mfl och man följer sina gamla spelare och härliga lagledare.

Bäste spelare genom tiderna: Det jag har upplevt så måste jag säga Messi

Vilken är den bästa tränaren genom tiderna: Alex Ferguson – att göra hans resa i United, den är enorm!

 

5 snabba

Kött eller Fisk

Solsemester eller Vinter

Possession eller Kontringsspel  (båda, jag är uppväxt med possession och la till kontringspel under min Norge tid)

Bastu eller Yacussi  (Yacussi men det måste vara kallt ute med en kall öl)

Uddamålsseger eller Storseger?  puuh svårt, jag gillar båda, jag mådde bättre mot Eslöv men det känns skönare när man vinner en uddamålsseger som mot Ullared eller LB07 nu.

 

5 snabba gällande spelare:

Neuer eller Buffon jag är en gammal serie A älskare

Lampard eller Gerrard

Zlatan eller Lewandowski  hade valt Zlatan framför alla!

Ronaldinho eller Neymar

Messi eller C. Ronaldo

 

Snyggaste matchstället?

- Jag gillar ”cleana” helvita matchställ som Real Madrid tex, tycker helvita har något mäktigt i sig.

 

Five a side laget: 1-1-2-1 (jag kör ett Olympic…)

Fadama i mål för att kan skrämma slag på alla i laget (Jesper ska inte stå, han är alldeles för lång för 5 a side…)

Axel som back

Henke är bra inomhus och jag vet att han älskar spela med Diini, så det blir de 2 på mittfältet
Sen helt klart Siwan på topp!

 

Vem coachar: Niyazi och Josh!

 

Slutligen: Varför har man inte alltid en spelare kvar uppe på defensiva hörnor, då måste ju motståndarna stanna med 2–3 spelare?

- Jag tror det enkla svaret är att man har matematiskt räknat ut att det sker mer mål genom hörnor än genom kontringar efter hörnor och kan man då ha en extra man hemma som kan vinna tex en andra boll så är det viktigare än att ha en spelare att spela upp på. Fasta situationer har blivit så viktigt inom fotbollen.

 


Hemsidan tackar för den trevliga pratstunden med Mladen

Vid tangentbordet och foto
Stefan Robèrt
Nyhetsarkiv
Hemmapremiären i bilder2024-04-07 11:10
Spelare lämnar2020-12-22 10:34
Foto från Malmöderbyt2020-10-04 13:48
25. Linus Silverberg2020-09-09 11:30
23. Marko Stojic2020-08-31 09:00
99. Tyree Griffiths2020-08-28 09:00
22. Siwan Awla2020-08-21 09:00
20. Ahmed Diini2020-08-18 16:30
19. Walid Ali2020-08-17 09:00
Finns inget bättre...2020-08-16 02:19
17. Oliver Kihlberg2020-08-13 15:10
16. Rassa Rahmani2020-08-10 09:00
15. Ilyas Adan2020-08-07 09:00
14. Henrik Norrby2020-08-05 09:00
13. Geronimo Balint2020-08-03 09:00
11. Edriss Hushmand2020-07-27 09:00
10. Alexander Robèrt2020-07-24 08:14
9. William Magnusson2020-07-22 10:00
8. Oscar Erlandsson2020-07-20 09:00
7. Simon Ståhl2020-07-18 09:00
2020-07-17 23:45
6. Jesper Örnberg2020-07-16 09:00
5. Alexander Roos2020-07-14 08:56
4. Aron Nouicer2020-07-04 09:00
3. Axel Håkansson2020-06-24 09:59
2. Kevin Robèrt2020-06-18 15:54
1. Jesper Andersson2020-06-12 13:04
Fotbolls-Tennis2020-06-06 21:49
I väntan på matcher...2020-05-24 18:21
Nyförvärv2020-04-27 10:28
1-1 i Bromölla2020-03-22 22:15
Foto från Derbyt!2020-03-08 00:29
Uppflyttning Ilyas Adan2020-01-21 18:44
A-laget flyttar upp2020-01-19 20:00
Träningen är igång2020-01-18 12:17
Ståhl klar för 2020!2019-12-02 13:02
KAPTENEN ÄR KLAR!2019-11-20 11:22
Hemsidan träffar Chris2019-09-25 15:00
Tre mål gav tre poäng2019-09-22 07:00
Derbyseger!2019-09-08 18:45
Krya på dig Assad!2019-08-16 07:00
Intervju med Mr Zekovic2019-08-15 07:00
Hemsidan träffar Roos2019-08-08 23:00
Tre nya pinnar2019-08-04 21:18
Hinken från Skurup2019-08-02 08:00
Fjärde raka 3an!2019-07-07 11:42
Hemsidan träffar Patchi2019-07-04 09:00
He is back!2019-06-19 21:42
Hemsidan träffar Terry2019-06-12 12:00
Örnen har landat2019-05-22 11:51
Torsdagsprofilen2019-05-16 21:31
Möt vår keeper Jesper!2019-05-09 21:12
BK Olympic anno 20192019-04-07 03:01
Foto från Hässleholm2019-03-23 22:16
Förlust i MM mot LB072019-02-24 00:46
0-0 mot BK Flagg2019-02-09 22:31
Moståndarkoll IS Halmia2019-01-22 07:58
Internkoll2019-01-21 09:04
Div 2 20192019-01-10 15:03
Håkansson stannar!2018-11-02 19:57
Kaptenen stannar!!2018-10-31 20:01
3:e gången gillt - Not2018-09-22 16:20
Derbyförlust2018-09-02 10:38
Derby X2018-08-26 10:25
0 pinnar2018-08-19 17:41
Sadmir x 22018-08-13 21:49
Heroisk insats 2018-08-02 22:22
Seger och tre friska2018-07-05 13:13
Kryss2018-06-30 20:30
BK Olympic – IS Halmia2018-06-16 17:24
Tre friska på kontot2018-06-11 22:18
Ullared - BK Olympic 3-12018-05-26 17:38
Remi på Lindängen2018-05-19 20:19
BK Olympic kammade noll2018-04-28 21:10
Första 3:an2018-04-21 22:10
1:a poängen på kontot2018-04-14 17:40
Game Set match Hittarp2018-04-07 19:38
Seriepremiär 7/42018-04-06 19:23
Sista pusselbiten2018-03-29 08:16
Nyförvärv2018-03-27 10:15
Nyförvärv2018-03-21 17:42
1 seger 1 förlust2018-03-19 20:47
2+12018-01-26 11:54
Förlängning av spelare2018-01-25 08:57
EMEK-Cup2018-01-25 08:17
Klara för 20182017-12-06 12:56
Spelartruppen 20182017-11-02 07:33
Div 2 – Here we come!2017-10-22 13:02
Säsongen 20172017-09-26 21:52
Seriefinal2017-08-11 09:28
BK Olympic i media2017-07-21 09:43
Halvsäsongssnack2017-07-04 15:43
Come Back Arnes Mujanic2017-06-17 22:50
Lägesrapport BK Olympic2017-05-25 22:53
Truppstatus2017-04-25 15:23
Vägen till Europa!2017-04-13 10:32
DIV 3 20172017-04-11 09:15
Träningsläger2017-03-20 07:46
Tung vecka2017-03-11 17:15
Nyförvärv Simon Ståhl2017-02-19 16:29
Nyförvärv2017-02-08 16:16
 
SAMARBETSPARTNERS