SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920
U19

MALMÖ FF OCH BK OLYMPIC INLEDER SAMARBETE
2021-12-01 16:44

Under 2022 kommer MFF och BK Olympic inleda ett samarbete för att utveckla tränings- och matchningsmiljön för spelare från båda föreningarna. Ambitionen är att skapa en vardag där spelare och ledare ges bästa möjliga förberedelser för att ta klivet till elitnivå och uppnå sin fulla potential. 

 

Efter en framgångsrik säsong 2021 kommer BK Olympics A-lag att spela i division 1 nästa säsong vilket blir matchningsmiljön för de spelare som ska ingå i samarbetet från de båda föreningarna.

Inom kort kommer samarbetets ramar att formaliseras men utgångspunkten är att A-lagstruppen i BK Olympic innehåller spelare och tränare från både Malmö FF och BK Olympic och att föreningarnas sportchefer gemensamt planerar vardagen för laget. Laget kommer att träna och spela hemmamatcher på Lindängens IP i första hand.

 

ANDREAS GEORGSON, SPORTCHEF

– Vi vill bli ännu bättre på att förbereda våra ungdomsspelare för spel på elitnivå. Matchning i division 1 i vår närhet tror vi är ett bra första steg för många av våra mest talangfulla spelare medan vissa spelare fortsatt kommer att lånas ut till andra samarbetsklubbar. I Olympic bedömer vi att vi hittat en partner som delar vår syn på talangutveckling och ett upplägg som gynnar båda föreningarna och Malmöfotbollen i stort.

AHMED CHAHROUR, SPORTCHEF BK OLYMPIC

– Vi i Olympic är stolta över att Sveriges största förening vill inleda ett samarbete med oss. Det är ett kvitto på att det hårda arbete vi lagt ner för att få individer och lag att utvecklas i vår miljö är bra och attraktivt att förknippas med.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/6 16:00
9 - 2  
Sön 16/6 16:00
0 - 5  
Lör 15/6 13:00
4 - 1  
Sön 9/6 13:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 19/06 17:55 
Hem, 18/06 08:23 
 
SAMARBETSPARTNERS