SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

BK Olympic fyller 100 år!
Eftersom det inte kommer att publiceras någon jubileumsbok så kommer vi att på denna sida publicera olika artiklar från de gångna hundra åren.
Det kommer att hämtas reportage från äldre upplagor av jubileumsböcker men även nya artiklar skrivna av äldre medlemmar, våra stjärnspelare, bordtennisåren, medlemmar som lyckats i livet men inte blivit fotbollsspelare samt sist men inte minst reportage från dagens BK Olympic.
Artiklarna kommer att publicera lite då och då!
Vi hoppas på trevlig läsning. 

Lars2) Vårt namn & Vårt klubbmärke!
2020-04-01 11:35
Åren efter starten 1920 blev händelserika. A-laget kämpade sig upp i Malmöserien. Man startade upp ett reservlag och två juniorlag vilket var lite ovanligt på denna tid. En av Olympics största stjärnor på denna tid hette Elvir Svensson. Han var forward och en riktigt bra målskytt. Han vann bl a skytteligan 1922 med 17 mål och blev i och med detta föreningens förste skyttekung.

1924 blev ett händelserikt år. Klubben beviljades inträde i Svenska Fotbollsförbundet och Riksidrottsförbundet. Men detta under förutsättningen att klubbnamnet ändrades än en gång.
I Stockholm fanns nämligen redan en klubb som hette Olympia. Eftersom BK Olympia växt snabbt och ordnat både stämplar och märken med sitt namn, vållade namnbytet problem. Detta löstes då någon kom på att man kunde skära bort den ena stapeln på a:et så att det istället blev ett c. Och så var BK Olympic fött. Det engelska namnet för olympiad.

Det första klubbmärket kom tidigt. Man gjorde detta redan innan namnbytet men betonade att man kom från Malmö istället för Stockholm. Detta märke blev inaktuellt vid namnbytet och man tog istället fram ett nytt märke i grönt/gult som har stått sig i många år. Man ändrade märket med att ta bort fotbollsspelaren och lägga till en lagerkrans runt märket som mer stämde in i vårt nya namn, Olympic.
På 90-talet lanserade man fram ett märke i endast grönt och vitt men man återgick några år senare till originalmärket igen. 
I år har BK Olympic tagit fram ett snyggt broderat märke som ovan syns på den ordinarie målvaktströjan. 


1) Starten 1920!
2020-03-20 22:46
Styrelsen 1920 - A-laget 1920
Föreningen stiftades den 21 mars detta år. Klubbens förste ordförande var Emil Andersson, men det var nog i första hand Ragnar Norlin, klubbens förste kassör, som var den egentlige stiftaren.
Till en början uppträdde de stolta fotbollsgrabbarna under namnet IF Olympia, ett namn som fick ändras två gånger vid senare år.
Men det första året var ett tungt år. IF Olympia hade dålig ekonomi och fick spela sina 15 A-lagsmatcher som lokaluppgörelser (vänskapsmatcher) mestadels på "hemmaplanen" -lekplatsen på Rörsjön.

Året efter så ljusnade det plötsligt för IF Olympia. Fyra gatuföreningar - Stenbockens IF, Andre-, Kornett- och Disponentsgatans IF - gick upp i Olympia. Medlemsantalet steg till över 100, material inköptes och klubbfärgen bestämdes till grön och vit.
Klubben sökte också provisoriskt medlemskap i Skånes Fotbollsförbund, och det godkändes under namnet BK Olympia.

Nästa inslag - Klubbnamnet & Klubbemblemet. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 19/06 17:55 
Hem, 18/06 08:23 
 
SAMARBETSPARTNERS