SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920
Pojkar 2015

Pojkar 2015
 
Nyfikna November
2023-12-10 18:33

November månad bestod av att pojkarna fick testa på många olika saker. I början av månaden kom många av pojkarna ner till Lindängen för att delta på spontanfotbollen som klubben organiserade över höstlovet. Spelare från olika åldersklasser, syskon, föräldrar och tränare deltog under dagarna. Det blev en höjdare, med bra spel och högt tempo, varpå följderna blev några dagar hemma på soffan för vissa av oss. 

 

Vår egen träning drabbades ganska hårt av vädret denna kalla månad. Från översvämningar till orkanliknande vindar som blåste diverse saker från ena sidan av Lindängens IP till den andra. Men pojkarna stod emot och gjorde det bästa av förhållandena. I slutet av månaden fick vi träningstider inomhus i Lindängens Sporthall vilket uppskattades mycket. Det innebar också lite andra förutsättningar att spela fotboll inomhus på vanligt golv. Vi tränade mycket på att kontrollera bollen med sulan; både att ta emot bollen och att dribbla med den, något som är väldigt vanligt att göra i futsal (inomhus). Pojkarna fick även testa på blindfotboll: att spela fotboll utan att se något, med en ögonbindel. Helene, som är tränare för ett lag som bedriver blindfotboll, tog med sig några ögonbindlar och bollar (som har en bjällra i sig för att kunna höra den). Majoriteten av pojkarna tyckte att det var spännande och roligt att spela fotboll utan att se något.

 

Det blev även några turer ut till Svedala för att spela träningsmatcher och cup. Träningsmatcherna spelades på en kall och frostig morgon. Vi spelade två matcher samtidigt, där Helene och jag coachade vars ett lag. Svedala satt en väldigt hög och hård press på oss över båda matcherna, vilket gjorde det väldigt svårt för oss att bygga upp ett bra spel. Istället ledde det till att vi tappade bollen i farliga lägen, men genom att tappert försvarsspel lyckades vi blocka och rädda många skott. Och på tal om skott: två.. tre.. gånger drog vi iväg ett långskott från halva plan som letade sig in i motståndarnas mål. Vristskott på halvvolley eller precisionskott med insidan – publiken fick valuta för pengarna. Vi deltog även för första gången i en inomhuscup med ett lag. Precis som nivån på cupen indikerade, ”svår”, så blev även motståndet. 3 matcher blev det mot ett bra motstånd, som gjorde livet svårt för oss. Det vi lyckades bäst med var att ställa om snabbt efter bollvinster och kontra längst med kanterna, vilket även resulterade i några mål. Det blev en väldigt tuff upplevelse men förhoppningsvis en bra lärdom för oss.

Träningstider
2023-11-11 15:09

Hej! Vi kommer fortsätta träna på tisdagar och torsdagar, kl. 17-18. Det ändringar som blir är att Helene kommer behöva lämna lite tidigare på tisdagar (ca kl. 17.45) och att vi ibland kommer träna till kl. 18.30. Det kommer främst ske på torsdagsträningarna och vi kommer meddela er inför träningarna om det blir aktuellt.

 

Vi önskar en trevlig fortsatt helg, så ses vi nästa vecka!

Referat: Heleneholm & LB07
2023-10-17 14:11

I söndags spelade vi den sista serieomgången för detta året. Denna gång på bortaplan mot Heleneholm respektive LB07. Matcherna spelades ungefär samtidigt vilket innebar att vi tränare inte kunde vara med på båda matcherna. Då Helene var borta denna helg hoppade Melissa in och var ansvarig för laget som ställdes mot Heleneholm. I det stora hela gör vi ingen bra insats där. Passningsspelet fungerade inte riktigt bland annat på grund av dålig kommunikation mellan pojkarna. Även positionsspelet var inte bra, där vissa spelare inte följde tränarnas anvisningar. Det som vi är mest besvikna över är dock uppförandet efter matchen, där ett flertal spelare kastade sina vattenflaskor och vägrade tacka motståndarna.

 

Samtidigt var jag med det andra laget ute i Bunkeflostrand där vi ställdes mot LB07 i ett minst sagt stormigt väder. Vi hade med oss två spelare som gjorde sin första respektive andra match. Först halvleken gör vi det väldigt bra och skapar många lägen, men vi lyckas inte få in bollen medan våra motståndare är iskalla och bestraffar oss direkt på våra misstag. Trotsallt är stämningen i ett gott skick under pausen och vi är överens att om vi bara fortsätter som vi har gjort så kommer vi vända på matchen. Sagt och gjort går vi ut och börjar sätta våra chanser genom att; vinna bollen och direkt spela framåt, dribbla oss igenom på kanterna eller slå noggranna passningar till en bättre placerad lagkamrat. Det enda negativa var att vi emellanåt gick hem när motståndarna anföll istället för att hjälpa till med att försvara. Positivt från matchen var även domaren som följde en klar linje, samt att en av våra spelare som inte blev uttagen kom för att kolla och stötta killarna, super!

 

Detta sammanfattar seriematcherna för denna höst. Sammanlagt spelade vi 10 matcher med 2 lag, där vi hade totalt 19 spelare som deltog, kul! Samtidigt som vi känner att det fortfarande finns mycket att jobba på så har vi sett framsteg överlag. De flesta har uppfört sig väldigt bra på matcherna. Även firandet av framgångar visar på att vi har en bra laganda. Pojkarna börjar förstå rutinerna som vi har innan matcherna, till exempel där pojkarna av sig själva började springa och värma upp inför matchen förra helgen. Även positionerna och uppgifterna på dessa börja pojkarna få förståelse för. Beteendet vid motgångar behöver vi dock jobba med. Nu kvarstår två cuper i december. Vi försöker även att eventuellt organisera någon träningsmatch fram till dess.

 

Trevlig fortsatt vecka! :)

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 27/02 08:33 
Hem, 22/02 18:34 
 
SAMARBETSPARTNERS