SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
STARK BORTASEGER PÅ ÖSTKUSTEN
2022-05-21 19:28
Foto: Casper Johansson

Årets näst längsta bortamatch stod på programmet och resan styrdes mot östkusten och Oskarshamn. Staden som blivit hockeyfrälsta men kanske mest känd för sitt kärnkraftverk.

INFÖR OSKARSHAMN - BK OLYMPIC
2022-05-21 11:55
Foto: Casper Johansson

Det är en ny vecka med nya möjligheter och laget har rest till Arena Oskarshamn för att i dag spela omgång åtta mot Oskarshamns AIK.

DELAD POTT I TREDJE DERBYT
2022-05-16 17:13

BK Olympic – Torns IF 2-2 (2-1)

Målskytt; Filip Bohman 2

Dags för ännu ett derby och fredagsmatch. Denna gång mot det andra laget från Lund nämligen Torns IF.

 

Vi tar tag i matchen direkt och redan efter tre minuter hittar Bohman nätmaskerna för första gången. Vi dominerar spelmässigt inledningsvis och det är bud på mer.

 

Bohlin snurrar upp en motståndare strax efter i ytterkanten av straffområdet. Han går förbi och blir hakad. Men domaren friar.

 

Kvarten spelad och Bohman blir återigen servad av Bohlin. Ett skott och målvakten hinner inte ned. En skön 2-0 ledning.

 

Precis innan halvtid kombinerar sig Torn på klapp klappvis igenom oss och vi tappar både spelare och ytor. En tung reducering precis innan halvtidsvilan!

 

I andra halvlek inleder Torn aggressivt och det blir ett mera duellspel. Man går hårt för en kvittering och man skapar en bra chans som Jesper räddar på mållinjen.

 

I 69 minuten driver Bohman förbi med bollen in i straffområdet och precis innan han skall avsluta får han en knuff i ryggen och faller medan domaren friar återigen.

 

Men Torn biter sig och skapar ett gyllene läge på ett inlägg i minut 72 då vi väljer att kommunicera i stället för agera. Tornspelaren blir helt ren men nickar utanför.

 

75 minuten ny hörna till Torn som biter sig kvar på vår planhalva. Man får ett bra frisparksläge men den blir resultatlös.

 

Vi gör vårt första byte i samband med detta när Baris ersätter Henke.

 

Vi spelar med huvud under armen för tillfället och vi verkar tröttare än våra motståndare. Det innebär att våra beslut inte alltid blir rätt och vi tappar bollinnehavet och initiativet. Dåliga mottagningar och vi värderar inte när vi går in i duellspelet.                                                                                                                                                                 

Vinner vi bollen slår vi oftast bort den då vi söker den avgörande hela tiden.

Torn bjuder på ett läge som Bohman hugger på och serverar Bohlin men en Tornfot täcker skottet.

 

Men så i sista minuten av ordinarie matchtid kvitterar Torn. Ett tveksamt ingripande i försvaret och vi ger bort ett inkast. Detta tar Torn snabbt och skickar in ett inlägg som sätts i mål.

 

På övertid får Torns sista ordet med ett skott utifrån som Jesper räddar.

 

Surt att tappa i båda halvlekarna och idag var inte marginalerna med oss men det kommer jämna ut sig över hela säsongen så skönt att ha dessa till godo!

 

av Ola Moberg

INFÖR BK OLYMPIC - TORNS IF
2022-05-12 22:09
Foto: Casper Johansson

I morgon är det dags för ett nytt Skånederby då Torns IF kommer till Lindängen. Efter sex spelade omgångar är BK Olympic ännu obesegrat och ligger nu på en tredjeplats i serietabellen. Förra veckans derby mot Lunds BK slutade med en 2-1-vinst efter 90 spelade minuter på Klostergårdens IP.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
SAMARBETSPARTNERS