SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Tåget har gått eller?
2022-09-25 07:24

BK Olympic -FC Trollhättan 1-2 (0-2)

Målskytt; August Karlin

En liten toppmatch på Lindängens IP under bra förutsättningar rent vädermässigt.

Vi tvingades till två ändringar i startelvan pga. avstängningar. In kom Axel Håkansson och Lorik Konjuhi.

Initialt ser det godkänt ut och båda lagen känner på varandra. Trollhättan är ett lag som har ett stabilt försvarsspel så vi kommer inte till någon större chans.

I stället är det Trollhättan som är lite vassare och i minut tio får vi inte undan bollen som studsar inte vår väg utan mera motståndarna. En chans som egentligen är avslutad men olyckligtvis får Melker en dubbeltouch på bollen och tappar den i boxen. Första chansen klarar vi men när en fristående motståndare står helt själv med Tyree så får vi abdikera. Den stora frågan är om han är offside men domarna väljer att fria. 0-1 och tungt.

Här trodde jag att vi skulle vakna till liv och till viss del gör vi det. Trollhättan backar hem och vi har bollen. Men sista tredjedelen är vi inte riktigt påkopplade idag.

Mot slutet av halvleken slappnar vi av för mycket.  Trollhättan sätter ner en boll i korridoren som man får vända upp lite för enkelt och sätta in ett inlägg i boxen. Där får planens kortaste spelare gå upp ostört och nicka in 2-0 omgiven av två gröna spelare. Svagt försvarsspel att två motståndare kan slå fyra av oss.

Vi gör ett trippelbyte i halvlek. In kom Baris, Ivan & Bahrudin medan Axel, Lorik & Sidibe gick ut. Vi möblerade om rejält och gick verkligen för en vändning.

Det offensiva spelet blir betydligt bättre men samtidigt är Trollhättan svåra att komma igenom.

Vi anfaller ihärdigt och står för bollinnehavet. Det är först efter en hörna i minut 75 som August Karlin kan trycka in reduceringen i mål. Det blir lite match igen.

Vi gasar på och försöker trycka in kvitteringen. Vi skapar en tre fyra lägen men vi har inte flytet riktigt med oss idag.

FC Trollhättan får revansch på oss sedan vi slog dom uppe i Trollhättan. Men vi skall ta med oss andra halvlek som vi vinner med 1-0 till nästa match borta mot Tvååkers IF.

Taktisk trium gav seger
2022-09-17 14:53

Lindome GIF – BK Olympic 0-4 (0-2)

Målskyttar; Hugo Bohlin 2, Irfan Jasarevic 1, Mubaarak Nuh 1

 

Bortamatch med tidiga avspark mot zebrorna från Lindome på Lindevi IP. Lindome spelar på konstgräs och kallar sig zebror. Lindevi kallas för savannen. Men än så länge har jag aldrig sett några zebror beta på en plastmatta.

 

Lindome ligger på nedre halvan av tabellen och har gjort så hela säsongen. Sedan mötet på Lindängen har man lånat in spelare från både GAIS, Utsikten och Örgryte. Även den rutinerade Anders Alö har förstärkt truppen. Längst fram har man pålitlige målskytten Robert Lipovac som gjort 8 mål hitintills i serien.

 

Lindome kommer närmast från en oavgjord (2-2) historia mot Oskarshamn där man tappade ledningen två gånger om.

 

Vi har haft en bra träningsvecka och fått tillbaka spelare från skador som snart är aktuella för spel. Men vi ställde upp med samma startelva som senast mot Falkenberg.

 

Lindome skapar första chansen genom ett vasst skott utifrån som Tyree boxar till hörna. Ett skott som gör att vi måste vara på tårna direkt!

 

Lindome startar helt klart positivt och står bollinnehavet den första tiden av matchen. När vi vinner bollen sätter man en hög press och vi tappar då bollen direkt.

 

I 8:e minuten rullar Lindome upp oss och vinner duellspelet. Man kommer till ett avslut men Tyree är med igen.

 

Minuten senare ställer vi om på en kontring. Hugo driver bollen från vänster till höger, släpper ut den till Sjöberg som trycker in en hård passning längs marken och där kommer Irfan framrusande och kan trycka in bollen i öppet mål. 1–0 ledning på vårt första riktiga anfall.

Anders Alö tar matchens första gula kort efter 17 minuten när han är tvungen att dra ner Hugo som snott bolen och är på väg att ställa om i en farlig kontring. Frisparken är bra slagen av Widell men målvakten i Lindome räddar.

 

3 minuter senare ställer vi om igen och återigen hakas vi upp och det blir ånyo ett gult kort till Lindome.

 

Matchen är underhållande och det som kul att se är att Lindome är ett lag som försöker SPELA fotboll till varje pris. Det är kul att se!

 

Vår första hörna kommer efter 30 minuter. Slås från höger av Widell. Hörnan får vi efter fint och tålmodigt spel. Hörnan blir lite rörig men vi kommer inte till något avslut utan Lindome kan kontra och det blir ett en mot en läge där Sjöberg gör en fenomenal viktig brytning.

Lindome biter sig kvar och skapar en hörna och efter det en frispark. Vi vinner duellen och Nuh passar Bohlin som sätter full fart framåt och återigen tvingas en motståndare dra ner oss och syna det gula kortet. Frisparken blir resultatlös och i stället kan Lindome ställa om på oss och nu är det vår tur att få ett gult kort genom bryskt spel för Axel Sjöberg. Frisparken bryter vi direkt och det blir ett bra läge för oss men avslutet lite för tamt.

 

2–0 till BK Olympic genom Hugo Bohlin i minut 41. Hugo får bollen centralt gör några dragningar och placerar in bollen otagbart

 

Vi går till halvtidsledning med en 2–0 ledning.

 

En smakstart på andra halvlek, Tyree slår en lån boll till Irfan som vinner duellen (misstänkt frispark men domaren står bra till) passar in till Hugo som nu avlossar ännu ett skott men den gång i andra hörnet för målvakten och bollen letar sig förbi och går in via en touch i stolpen.

Lindome spelar nu mera varierat och blandar sitt dina kortpassningsspel med lite längre bollar bakom vår backlinje. Det blir alltså fler frågor vi får svara på men vi behåller lugnet och spelar behärskat försvarsspel.

 

Ett felpass på mitten gör att Lindome kan ställa om. Kotto bryter perfekt första gången men andra gången kommer han sent in i duellen och får gult kort. Det innebär att han är avstängd i nästa match.

 

Melker Widell tvingas till ett byte i 60:e minuten efter en skada och in kommer Baris Hummet. Lindome gör samtidigt ett qudrappelbyte där Glavak, Spanedal, Garza och Heden kommer in.

Irfan glider förbi på vänsterkanten och spelar snett inåt bakåt till Bohlin som får chansen till att göra sitt tredje mål för dagen men nu är målvakten med och gör en snygg benparad.

Vi får ytterligare ett gult kort till Albin. Detta då domaren tycker det tar för lång tid. Det innebär att även Albin är avstängd i nästa match.

 

Karlin får en fin passning av Henke när han rusar fram. Målvakten räddar och Henke tar returen men den smiter precis förbi ribban.

 

Äntligen!! I 70:e minuten gör vi 4-0. Baris passar fram till Nuh som tar ett par steg in i straffområdet och sätter sitt första mål i Olympic tröjan.

 

Vi gör ett dubbelbyte. Bahrudin Atjic gör comeback efter skadan borta mot Åtvidaberg och Ivan Danielsson Andonvski kommer in. Ut gick Hugo och Nuh.

 

Lindome gör sitt sista byte i 75:e minuten och så gör även vi. Henke Norrby & Axel går ut och in kom Adham El Yousef och Ajdin Avdic som därmed gör debut för oss.

Sista kvarten blir relativt avslagen och vi rullar runt bra. Bahrudin får sista chansen idag men skottet går över.

 

Det blev en värdefull seger idag och bra att vi får göra en del mål framåt och ytterligare en hållen nolla.

 

Spelarna gör en bra prestation men måste framhäva ledarstaben med Mesut Meral i spetsen om en bra taktiskt genomför match!

 

Närmast väntar match hemma mot FC Trollhättan lördagen den 24 september på Lindängens IP med avsparkstiden 16:00.

Kryss igen....
2022-09-10 20:12
Ivan när han blir neddragen av motståndarmålvakten

BK Olympic – Falkenbergs FF 0-0

 

Det var tid att möta serietvåan och det formstarkaste laget i serien. Vädret bjöd sig från sin vackraste sida idag och det kunde man inte klaga på.

 

Vi ställde upp med samma lag som kryssade mot Ängelholm senaste omgången.

Matchen var en tillknäppt historia som präglades av två duktiga försvarande lag med en solid defensiv.

 

Jag tycker att vi är tillräckligt bra för att göra minst ett mål idag och kanske två. Men vi har inte det lilla flytet med oss för tillfället och det är ingen spelare som kliver fram och axlar manteln efter Filip Bohman.  Det måste göras omgående – det får kosta en tand eller ett ögonbryn – bollen skall in!

 

Sista kvarten i första halvlek är vi väldigt dominerande och Falkenberg blir ordentligt prövade. Visst Falkenberg har någon halvchans men det är inte så att dom spelar den till sig utan det är från våra individuella misstag.

 

Till andra halvlek lyfter Falkenberg upp sig initialt men efter tio minuter står man med hela laget och försvara på sin egen planhalva och satsar på omställningar.

 

Falkenbergs vassaste läge är en frispark utanför, nästan rakt på straffområdeslinjen. Men frisparken går både över och utanför.

 

Med fem minuter kvar slår Sjöberg en passning till Ivan som kommer fri med målvakten. Ivan är först och petar bollen förbi och är förbi samtidigt som målvakten då touchar Ivan. En solklar friläges men domaren som är 20 meter där ifrån väljer att varna Ivan och assisterande domaren gör inget.

 

Matchen slutar mållös.

 

Att kryssa två gånger mot ett lag som spelade i Allsvenska för två år sedan och haft en tydlig målsättning att man skall tillbaka till Superettan är väl godkänt. Att dessutom göra det på de sätt vi gör - En bra spelidé! Vi är bollförande mot Falkenberg i över 180 minuter som nykomlingar i Ettan – Det skall vara en stor eloge till alla spelare som aldrig varit på denna nivå eller ens seniornivå innan säsongen startade.

Tungt och onödigt tapp
2022-09-05 20:53

Ängelholms FF – BK Olympic 1-1 (0-0)

Målskytt: Henrik Norrby

Dags för match i Lergökastan som har gått från en fotbollsstad till en hockeystad. Ängelholms FF är visserligen nykomlingar i Ettan men man är verkligen ingen nykomling när det gäller till spelartruppen. Roar Hansen som styr skutan har tränat lag på allra högsta nivå i Sverige. Lägg sedan till att ett tiotal spelare i truppen har spelat i Allsvenskan eller Superettan. Min personliga synpunkt är att Ängelholm har en av de tre bästa trupperna i serien. Då är det faktiskt ett underbetyg att ligga där man ligger.

Ängelholm har gått tungt sista tiden och kommer närmast från en förlust mot Qviding borta.

Vi har däremot gått bättre men allt sådant är historia och man är aldrig bättre än sin senaste match.

Widell kommer runt i tredje minuten och glider förbi in i straffområdet och slår in den till Nuh som får ett bra läge men hela foten kommer under och bollen går högt över.

I anfallet efter får Oremo i Ängelholm bollen och vänder bort vår försvarare och avlossar ett skott men Tyree står rätt i målet och parerar med benet. Svettig räddning!

Oremo är het för Ängelholm och sätter 1-0 i minut 7 men domaren vinkar korrekt för offside.

Första hörnan i matchen går till Ängelholm. Hörnan är inte helt ofarlig men vi nickar undan.

Vår första hörna kommer i minut 11 och slås från vänster. En bjudning. Widell slår på bortre och Kotto kommer först och nickar över. Irfan smög upp bakom Kotto och hade ett kanonläge.

Ängelholm hade hand om första kvarten men vi kom in matchen och har en fin period av bolltrillning och en del halvchanser.

Snabbt inkast i 25:e minuten av Bohlin till Widell som går in och drar ett skott och tvingar målvakten till en benparad. Precis i skottögonblicket studsar bollen till och det blir inte n ”ren” träff. För annars…

Halvtimmen in får Ängelholm ett bra frisparksläge. Mittplan och skruv in mot Tyree men vi nickar undan och kan efter lite tryck ta hand om bollen igen.

Vår bästa chans kommer i 39:e minuten när Henke driver centralt och släpper till en framrusande Widell som helt fri chippar över målvakten i Ängelholm men bollen går precis utanför.

Ängelholm skapar en hörna som blir farlig i 40:e minuten som blir en dubbelhörna. Ängelholm har många stora spelare och en bra serve så blir det så klart farligt!

  • i halvlek i en underhållande match än så länge.

Vi börjar andra halvleken positiv. Sjöberg plockar ner en fin boll och serverar Nuh ett friläge. Dock väljer Nuh att passa i stället för att avsluta.

I 58 minuten ordnar Nuh en frispark. Widell slår den men täcks undan av ett väl samlat försvar. Vi vinner andra bollen och Norrby slår ett inlägg som målvakten inte kan hålla och tappar den rakt ner till Nuh som dock inte får någon träff.

Nuh får ytterligare ett läge och drar en sträckt vrist som målvakten får enhandsrädda.

Vi anfaller mycket och ofta från båda våra sidor nu och vi går verkligen för ledningsmålet. Det är farligt men när vi kommer in till boxen och det sista så får vi inte riktigt till det på varken fötter eller huvud.

Widell får en passning in i boxen av Widell som drar sin gubbe men får inte till bollen i skottögonblicket.

Men vi fortsätter mala på. Sjöberg passar in till Widell i boxen som klackar vidare till Norrby som kan trycka in ledningsmålet i 69:e matchminuten.

Vi slappnar av och blir nonchalanta. När vi trillar boll i backlinjen så slarvar Sidibie otroligt mycket med både mottagning och passning så Ängelholm vinner bollen. Man serverar Oremo som slänger sig i stället för att stå upp. Domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. Kvitteringen är ett faktum trots att Tyree är nära.

Helt onödigt att bjuda

79: e minuten så gör Ängelholm två byten och vi gör även byte. Nuh ut och Ivan in.

I 83:e minuten går Henke ut och in kommer Adhem El Yossef.

Vi biter oss kvar och får en dubbelchans. Först Ivan som skjuter och målvakten räddar ut till Bohlin som drar till men även här är målvakten i vägen.

Ivan vaskar fram ett bra läge – rundar målvakten och vänder upp men då kommer en motståndare i vägen. Ängelholm kontrar och är nära att göra mål. Verkligen öppet nu i slutet.

Ängelholm kämpar för näbbar och klor och är väl samlade i defensiven och täcker våra avslut.

Matchen blåses av och den slutar 1-1.

Vi tappade verkligen två poäng och vi har oss själva att skylla! Onödigt att bjuda in till dans.

Kontraktet må vara säkrat (35 poäng) men vi kan mycket bättre än så här.

Nästa match är på lördag hemma mot Falkenbergs FF kl 13:00 på Lindängens IP. Falkenberg som är det absolut formstarkaste laget och ha verkligen blivit en maskin.

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
SAMARBETSPARTNERS