SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
A-lagspelare på besök hos ungdomslagen
2023-09-19 11:48

Besöken hos våra akademilag är ett initiativ med flera syften. Vi vill stärka ungdomarnas relation till den grön-gula kulturen och se till att ungdomarna kan identifiera sig med klubben. Att ha A-lagsspelare som gästar ungdomsträningarna ger barnen en chans att få nya insikter och vidga sina vyer. Allt ifrån taktiska, tekniska, psykologiska och sociala frågor berörs både under träningen men även efteråt då laget och A-lagsspelarna samlas för en frågestund. 

En del av A-lagsspelarna deltar i övningarna under träningen medan andra tar på sig en tränarroll. Exempelvis har Mirza som dessvärre varit skadad fått agera tränare och Emmanuel varit med under övningarna när de besökte U14-1. Under U13-2:s träning så kom Henrik och Christian på besök där Henrik var deltagande i övningarna och Christian gav målvakterna individuell träning och tips. 

Av det vi har sett och hört så är ungdomarna nöjda och har tyckt att besöken från våra A-lagsspelare har varit roliga. Under träningarna var spelarna sugna på att visa upp sina bästa sidor till seniorerna vilket gjorde att fokuset, tempot och kvalitén ökade. 

Förhoppningsvis leder detta initiativ till att fler spelare känner en starkare relation till klubben och exempelvis kommer och tittar och inspireras under fler A-lagsmatcher. 

Om cirka en och en halv vecka kommer alla våra lag ha haft besök av vårt A-lag. 

 

Seniorer
BK Olympic - Torns IF i bilder
2023-09-11 05:55, Seniorer
Ladda album (+22 bilder) >>
© Stefan Robèrt
 
En poäng i derbyt
2023-09-10 09:09
BK Olympics kvittering av Mattias Andersson.

BK Olympic – Torns IF 1-1( 0-0)

Målskytt; Mattias Andersson

Dags för derby mot Torns IF. Ett lag som vi historiskt haft det svårt mot i serien.

Matchen spelades på Limhamns IP då Lindängens IP inte var i speldugligt skick efter nederbörd under augusti månad.

De första fem minuterna inleds på klassiskt Olympic maner. Vi har bollinnehavet och rullar runt på mitten. Torns IF ligger med tio spelare på rätt sida och försvarar sig väl.

Efter sex minuter spelade får Torn ett inkast som man kastar långt. Inkastet blir till hörna. Torn biter sig kvar och skapar ytterligare en hörna och ytterligare en. Försvarsspelet är otydligt hos och på fjärde hörnan när Torn nickar utanför får vi lite andrum.

Torn får ett bra frisparksläge i minut 11 precis utanför vårt straffområde till vänster. Frisparken är väl slagen och Tyree touchar till hörna. Hörnan är ok men vi jobbar undan och ställer om på en kontring.

Strax efter den jämna inledningskvarten spelar Torn sig runt på vänsterkanten och slår in bollen snett inåt bakåt. Vi har gjort jobbet bra defensivt och ligger rätt och kan täcka i väg bollen.

Vår första hörna kommer i 21; e minuten från höger. Hörnan slås av Martins. Det blir en kort variant som är inte lyckas men vi behåller bollen och försöker etablera anfall dock utan att lyckas.

Vårt första avslut kommer efter Marins drivit upp bollen längs hela banan ohotat och lyfter in den till Mattias Andersson som plockar ner och avslutar men går rakt på målvakten i Torn.

Ett bolltapp från oss leder till en farlig omställning för Torn som vi täcker ut till hörna. Torn biter sig kvar och dom får ytterligare en hörna. Det är oroväckande att ge bort så många offensiva fasta till Torns som har sina styrkor på dessa situationer.

28:e minuten får vi vår andra hörna. Albin Sundgren slår och Mattias Andersson nickar utanför.

Vi har bollinnehavet men Torn ställer om giftigt med fart och fläkt framför allt genom Osama Khattab. Det leder till ytterligare en hörna som blir resultatlös.

Vi har en bra anfallssekvens där vi spelar runt finurligt och när bollen kommer ut till Emmanuel slår han ett bra inlägg men keepern är med och kniper bollen.

Första halvlek blir mållös – rättvist.

Andra halvlek börjar Torn med en hörna efter fokuserat försvarsspel. Minuter senare i 49:e minuten gör Tyree en jätteräddning till hörna efter en nick från Tornare som står helt omarkerad! Hörnan blir resultatlös.

Mattias jätteläge efter ett bra inlägg från Albin. Ett läge som skall vara mål!

Emmanuel får ett gratisläge i 57:e minuten efter en dålig passning från motståndaren. Ett öppet mål så väljer man och spela i stället för att avsluta och chansen rinner oss ur händerna.

I 59:e minuten ställer Torn om och vi gör inte jobbet i defensiven vilket leder till en hörna för Torn. En kvalitativ hörna som slås på bortre och nickas in i mål utan chans för Tyree. Slarvigt vid flera tillfällen gör att vi släpper till detta.

Kvitteringen kommer tämligen omgående. På ett inlägg från höger genom Facundo kommer Mattias högst och trycker dit pannan på bollen. Skönt!

Vi gör ett rakt mittfältsbyte när Oliver Granberg går ut och in kommer Mamadou Diagne.

Tempot och energin avtar och kvaliteten har sjunkit. Dock är Torn lite hetare i offensiv box men vi reder ut det med vilja och attityd.

Det görs lite byte i Torn och i Olympic kommer James in i stället för Victor.  Vi får en hörna som nickas på mål. Torn ställer om snabbt och det blir farligt när vi varken vinner första eller andra boll. Vi räddas dock av domaren som inte är helt fokuserad när vi får bollen på armen. I stället ställer vi om och kommer till ett bra avslut från Facundo men målvakten är nere och greppar.

Vi får ett bra frisparksläge i samma situation som Torn i första halvlek. Frisparken slås av Albin men nickas undan.

Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid gör vi ett trippelbyte. In kom Mirza, Alex och Victor

Torn ställer om och Tyree kommer på mellis. Henke dyker upp som en räddande ängel och slår bollen till inkast!

Martins slår ett bra inlägg från vänster och Mirza rusar fram men når inte bollen.

I sista matchminuten får Torn ett väldigt bra frisparksläge. En billig frispark kan tyckas. Frisparken är tacksamt svagt slagen och ställer inte till några större problem för Tyree.

Vi får ett bra läge när Martins serverar James som är helt ren i boxen men nicken går över.

Matchen slutar oavgjort vilket gör att vi är fast cementerade i botten av serien. Nu kommer ett gäng av matcher där oavgjort inte räcker utan det är segrar som endast räknas.

 

Foto Stefan Robert

Olympic Cup 2023!
2023-09-09 13:27

Olympic Cup kommer att spelas igen i Kunskapsportens Arena i Bunkeflo "f.d Whilborgs arena" 
Vi öppnar anmälningar för åldersklasserna P8, P9, P10, P11, P12, P13, P14, P15.

Då det gäller flicksidan så spelas följande åldersklasser: F8/9, F10/11, F12/13 & F14/15.  

 

Olympic Cup spelas i år för 47:e gången.

Spelprogram: Åldersklasserna spelas färdigt samma dag.

Spelplats: Kunskapsportens Arena i Bunkeflo, konstgräs

Tävlingsform:  Futsal   

Speldatum:

Lördag   2/12:   P11 (födda 12), P14 (födda 09) 

Söndag  3/12:   P10 (födda 13), P13 (födda 10)

Lördag   9/12:   P12 (födda 11), P15 (födda 08)

Söndag  10/12: F8/9 (födda 14/15), F10/11 (födda 12/13), F12/13 (födda 10/11), F14/15 (födda 08/09), P8 (födda 15), P9 (födda 14)

Matchtid:
13 min. Mål: Handbollsmål. 

Antal lag:
Maximalt 16 lag i varje åldersgrupp. Vid överbokningar gäller de som först betalt sin anmälningsavgift.

Domare: Domare från Malmös fotbollsdomarklubb samt egna utbildade ungdomsdomare.

Spelform: Alla lag i åldersgrupperna 8 – 10 år spelar man minst 3 matcher utan tabell. I övriga åldersklasser gäller gruppspel samt slutspel.
I åldersklasserna F11, P11 & P12 finns det två alternativ. Dels kan man välja gruppspel med slutspel eller poolspel dvs gruppspel med 3 matcher utan tabell.

Priser: Samtliga spelare får medaljer åldersklasserna då de spelar poolspel. I övriga åldersklasser gäller lagpris samt individuella priser till 1:an & 2:an.


Avgifter
:

P8, P9, P10, F9 & F11  – 900:-
P10, P11, P12, F13, & F15 – 950:-
P13, P14 & P15 – 1000:-

Sista anmälningsdag: 1/11 – 2023  

Anmälan ska göras på turneringens hemsida:  http://www.cupmate.nu/cup/olympiccup

Spelprogram: Finns på hemsidan. E-mail påminnelse skickas till respektive ledare då lottningen är klar. 

Upplysningar:
  Lars Isie 070/7301862

 

BLI MEDLEM
 
SAMARBETSPARTNERS