SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Hemmamatch på söndag
2024-06-12 12:14

Ny hemmamatch på söndag när Falkenbergs FF kommer på besök.

 

Väl mött!

 

🆚 Falkenbergs FF

🏟️ Lindängens IP

⏰ 16:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Tre poäng mot Torn
2024-06-08 19:30
Mubaaraks skott och Mattias mål.Foto; Stefan Robert

BK Olympic – Torns IF 1-0 (0-0)

 

Målskytt; Mattias Andersson

 

Annandag nationaldag eller vad man kan kalla det. Studentdag och vad passar bättre än att möta ett lag från akademikerstaden Lund – Torns IF!

 

Torns har inte bara gjort en enkel renovering, man har byggt om helt. Spännande att man går från en ytterlighet till en annan. Izet Kaljic är ny tränare hämtad från Simrishamn med goda resultat.

 

Med en ny tränare och ett nytt arbetssätt har en del klassiska profiler från Stångby valt att gå vidare. I stället har man satsat på talanger från lägre divisioner som nu får chansen i högre seriesammanhang. Vad är det man säger? Motivation slår klass.

 

Just var Torn kommer placera sig i november är väldigt osäkert. Det kommer gå upp och ner för laget men jag tror att Torn kommer spela i Ettan även 2025 och man har inlett säsongen på ett väldigt imponerande sätt! Ett arbetssätt där alla känner sig bekväma och man får ut mycket av varje individ och när det dessutom sätts ihop blir man ett svårslaget lag.

 

Inledningsvis tar Torn tag i taktpinnen och trycker ner oss rejält. Vi är inte bekväma med detta och när vi vinner bollen så blir vi snabbt av med den och får jaga.

 

Första chansen för Torn kommer efter en kvart när man slår ett lågt inlägg som går mellan Tyree och försvarslinjen men Albin Sundgren står säkert i sin försvarsposition och kan styra ut till hörna.

 

Först efter lite mer än 20 minuter får vi iväg första skottet mot mål. Det är Marko Tuka som avlossar men skottet går utanför. Minuter senare vinner vi bollen högt och bollen går till Mergim som avlossar skottet som nu går utanför igen.

 

Det var blåsigt och lurigt under första halvlek. Ett igångsättande av Tyree når inte oss utan plockas upp av en motståndare som avancerar och drar till med ett skott. Tyree hade precis kommit tillbaka i sin position och styr ut bollen med en bra räddning. Samma procedur upprepar sig minuter senare men även denna gång var Tyree med i målet.

 

Oavgjort i halvtid med fördel Torn i sitt spel.

 

Andra halvleks inledning påminner mycket om den första.

 

Med kvarten in i andra ger vi bort en hörna lite billigt. Hörnan skarvas vid första stolpen och Tyree gör återigen en svettig räddning. Torn biter sig kvar och fortsätter anfallet. Ett inspel snett inåt bakåt och avslut som Tyree reflexräddar. Returen ut till en Tornspelare och nu tänker alla att Torn kommer ta ledningen men Tyree gör återigen en fenomenal räddning och vi kan reda ut det.

 

I den 66:e minuten serverar kapten Amir Ayari nyligen inhoppade Mubbe som vaknat på rätt sida. Han gör sin gubbe och avlossar ett tungt skott som Adam Larsson i Torns mål inte kan hålla utan släpper ut till Mattias Andersson som akan omarkerat sätta bollen i mål. Ledning 1-0.

 

Vi får försvara oss rejält och Torn har flera lägen till kvittering men en storspelande Tyree i målet sätter stopp för Torns alla försök till kvittering. Det blir rejält spännande när även domaren lägger till över 8 minuter men vi reder ut det som en gedigen lag insats.

Paul Olausson till Sydsvenskan.se

 

– Spelet böljade fram och tillbaka. Men vi gjorde ett par byten efter en timme och de gav bra effekt. Vi hade chans att göra 2-0 också, men sedan hade Torn ett jätteläge att göra 1-1 på slutet. Som tur var missade de, sa Paul Olausson, tränare i Olympic.

 

– Vi spelade ok och hade tillräckligt många chanser för att kunna vinna. Men det gäller att göra mål också. Det gjorde Olympic och inte vi, sa Izet Kaljic, tränare i Torn till sydsvenskan.se

 

Nästa match är även den hemma mot serieledarna Falkenbergs FF. Söndagen 16 juni med avsparkstiden 16:00 hälsar vi er varmt välkomna till Lindängens IP!

Match mot Torn på fredag
2024-06-03 14:52

Nu på fredag är det dags för nästa Skånederby då vi tar emot Torns IF hemma på Lindängens IP. Den perfekta starten på helgen😁

 

🆚 Torns IF

🏟️ Lindängens IP

⏰ 19:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Oavgjort och fall framåt
2024-06-03 10:13
Jesper Dickman efter 2-1 målet. Foto Stefan Robert

Ariana FC – BK Olympic 2–2 (1-1)

 

Målskyttar; Amir Ayari, Jesper Dickman

 

Lagets andra säsong som sägs vara den tuffa säsongen. Men Ariana har trampat gasen i botten och gjort flertalet imponerande nyförvärv med meriter som få är förunnat på denna nivå.

Johan Brannefalk, Dino Mesic, André Reinholdsson, Albin Bjurnemark, Alexander Blomkvist, Wahlfrid Nilsson, Rasmus Lindkvist och Brwa Nouri är några av de absolut tyngsta nyförvärven i hela serien.

 

Laget leda av Firat Sahan som även han är ny på sin post. Laget har presterat väldigt väl på försäsongen och jag är övertygad om att Ariana kommer vara med i toppen hela säsongen. Ariana är en lågoddsare att vinna Ettan Södra 2024 trots man inte fått full utdelning initialt.

 

Vi gör en väldigt bra match och förtjänar segern. Vi dominerar spelmässigt men får inte fullt ut med alla tre poängen.

Det som var extra glädkjande att se var att vårt anfallsspel var mera utvecklat och vi kommer till många avslutslägen.

 

– Det är klart att det känns bittert när vi tappade matchen så sent. Vi hade flera lägen och borde avgjort mycket tidigare, sa Paul Olausson, tränare i Olympic.

 

– Vi fick en skada på vår målvakt efter att vi gjort alla byten, så vi fick spela med tio man och en utespelare i mål. Då kvitterade vi, sju eller åtta minuter in på övertiden. Det är klart att vi hade hoppats på mer, men som det blev så känns det som en vunnen poäng, sa Firat Sahan, tränare i Ariana.

 

På fredag spelar vi ytterliggare ett derby hemma på Lindängen när Torns IF kommer på besök.

 
SAMARBETSPARTNERS