SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Seger i topp & nykomlingsmötet
2022-06-23 22:31

BK Olympic -IK Oddevold 3-1 (2-0)

Målskyttar; Irfan Jarasevic, Filip Bohman 2

Då var det dags för match igen. Sista innan sommaruppehållet.

Matchen idag var även ett möte mellan två nykomlingar som presterat väldigt väl i serien så här långt. IK Oddevold med ett 3-5-2 system där man har ett bra arbetssätt både offensivt och defensivt.

Matchen blåses i gång under perfekta förhållande.

Matchens först riktiga farlighet får IK Oddevold som avlossar ett skott efter drygt 10 minuters spel men skott går tätt över ribban

 I en uppbyggnad av ett anfall tappar pass inåt in banan och ger bort en farlighet till motståndarna som inte tar vara på gratischansen.

I stället kan vi ställa om och på sista tredjedelen släpper Widell ut den till Irfan som avlossar en kanon så hård som målvakten inte kan hålla utan tappar in bollen. 1-0 ledning efter 11 minuter.

I den 17:e minuten har vi en frispark av Bahrudin som nickas ut av en motståndare och Baris står rätt med en sträckt vrist på volley och bollen går precis utanför stolpen!

Två minuter senare kommer 2-0 målet genom Filip Bohman. En boll som målvakten enkelt skall ta men tappar rakt ner till Bohman som kan enkelt rulla in den.

29 minuten passar Bohman bra till Bohlin som avlossar skottet men blockas av en motståndare som står rätt i straffområdet.

I den 31:e minuten slår Baris en längre boll, Widell sliter sig fri men blir hakad precis utanför straffområdet när han är framför sin motståndare. Frilägesutvisning? Tyvärr gör sig även Widell illa i denna situation och slår upp sin nyckelbensskada från tidigare i år. Widell out och Ivan fick ersätta

 

Till andra halvlek gör IK Oddevold gör ett byte. Ut går nr 17 och in kommer nr 9 Gustav Kjellström. Detta tyder på lite mera längre bollar då Kjellström är en reslig man.

I den 52:e minuten r vi ett farligt frisparksläge när Hugo gjorts ner precis utanför straffområdet. Bahrudin trycker in den men vi får inte in andra bollen.

55:e minuten får Oddevold en hörna och biter sig kvar. Ett bra avslut inne boxen som tvingar Tyree till ett bra ingripande!

58:e minuten en vass frispark från Irfan långt utanför straffområdet som tvingar målvakten i Oddevold till en världsräddning. Revanscherringfrån ingripande i första halvlek

68 minuten. Långt inkast från Ivan som studsar förbi alla och hamnar hos Bohman som drar till. Skottet går precis över och jag undrar om bollen fortfarande har landat??!!

70 minuten får Albin ett läge efter pass från Henke. Men skottet går utanför.

Vi har verkligen läge att sätta spiken i kistan men förvaltar inte riktigt våra lägen.

Nu satsar Oddevold mera offensivt och blottar sig bakåt. Inom loppet av ett par minuter får vi två bra läge via Bohman och Bohlin att avgöra

 

Irfan täcker ett bra skott till hörna i minut 81. På efterföljande situation kan IK Oddevold reducera på en nick som går in. Det sätts två händer i ryggen på kapten Håkansson som blir nedtryckt och inte en chans att ta sig in i duellen.

 I situationen efter målet blir det en tilltrasslad situation när motståndarna rycker bollen ur händerna på Tyree. Både Tyree och motståndaren får vars ett gult men tämligen oförstående. Glädjande är att våra spelare står upp för vår målvakt och visar stor pondus.

IK Oddevold får ytterligare en hörna. Det blir farligt och den nickas klockrent i ribban och efterföljande blir också farligt. Svettigt nu!

Det blir en kontrin till oss och Karlin kommer fri med målvakten men motståndaren hinner i kapp och får Karlin ur balans precis innan skottet skall avlossas.

Men så kommer då äntligen spiken i kistan i den 92:a minuten. Vem är det som håller sig framme. Jo Filip Bohman så klart. Han har läst straffområdet som en green på en golfbana och rullar in bollen i målet.

En härlig trea in på kontot precis innan semestern för killarna!

 

Nästa match är den 31 juli borta mot ett annat grönt lag – Ljungskile.

 

Stark vändning i andra gav tre poäng
2022-06-18 18:26

FC Trollhättan – BK Olympic 1-3 (1-0)

Målskyttar; Filip Bohman, Bahrudin Atajic, Ivan Danielsson Andonovski

En lördagsresa till Trollhättan är aldrig fel! Vi åkte upp till viss del brandskattat då Henke och Irfan var avstängda. Lägg sedan till ett par sjukdomar på Sjöberg, Widell och Lorik så är det många matchers erfarenhet som saknades.

Men då får andra visa sig i stället!

Trollhättan tränas av William Lundin som har fått fotbollen i vällingen då hans pappa varit både spelare och tränare på högsta nivån. Trollhättan har ett väldigt bra lag och varit lite svårstartade men har kommit i gång på sista tiden. Senaste matchen var derby mot Oddevold där man vann trots att Oddevold stod för bollinnehav och chanserna.

Vi har dippat i poängskörden den senaste tiden och det har varit mycket stolpe ut för oss. Det har gjort att andra lag har kommit i kapp oss poängmässigt.

Matchen börjar och vi känner på varandra. Initialt står Trollhättan högre men efter hand backar man hem och bjuder på första ytan.

Vi äger boll om vartannat och Trollhättan får en halvchans när vi förlorar en duell i uppbyggnaden av ett anfall men Tyree är nere och plockar den.

Vårt första riktigt bra läge får vi när Karlin sätter den till Bahrudin centralt som släpper den vidare till Totte men får inte riktigt träff på den i avslutet.

15 minuten kommer Ivan in i Straffområdet fri men får en knuff i ryggen. 10 av 10 gånger är detta frispark utanför straffområdet men domaren friar.

Det är friska vindar som ställer till det för båda lagen och det blir ibland spel med högre chans.

Trollhättan står lågt och är kompakta i sin försvarsposition vilket dom gör bra med tanke på dom enbart släppt in 6 mål inför denna omgång.

Efter en inspark i minut 26 vinner vi varken första eller andra bollen centralt vilket gör att Trollhättan anfaller direkt och rakt samtidigt som vi är passiva i försvarsspelet. Underläge 1–0 och inte helt rättvist.

Albin får syna det gula kortet när han taktiskt kapar en motståndare vid mittplan när Trollhättan ställer om än en gång.

Bohman får ett bra läge men bollen touchar en motståndare och går till hörna. Hörnan blir en kort variant men resultatlös.

Direkt i starten av andra får Trollhättan en vass chans men trots öppet mål styr man bollen utanför.

I medvinden får vi en hörna och efter en nickskarv står Bohman på rätt plats och trycker in kvitteringen på halvvolley!

Ett par minuter senare händer följande. Bahrudin får bollen precis utanför straffområdet till vänster efter ett bra positionsspel. Han väggar med Bohlin och blir fris med målvakten efter bra rörelse och kan bredsida bollen i bortre målet och helt plötsligt har vi vänt denna match och leder med 2-1 efter 57 minuter. Kanske gör Bahrudin årets målgest!!??

Minuter efter får vi en hörna som blir farlig. Kotto sätter avslutet i stolpen!

Vi pressar Trollhättan nu och då kontrar Trollhättan med ett dubbelbyte av offensivare art.

Nu blir rollerna ombytta där vi ligger lägre och kompakta och Trollhättan lyfter upp och står för bollinnehavet.

Trollhättan får en frispark i 71:e minuten. Frisparken sätts igång snabbt precis utanför vårt straffområde och med ett par snabba passningar får man ett bra läge som Tyree räddar snyggt!

I 75:e matchminuten gör Trollhättan ytterligare ett byte. Direkt efter bytet gör Trollhättan ett misstag i uppspelsfasen. Vi hugger på högerkanten och Ivan kommer allena med målvakten som väljer hoppas för att göra sig stor. Ivan lägger då den kyligt längs backen i medvinden och trots motståndarna gör allt för att stoppa bollen går det inte och vi utökar.

I 79;e minuten gör vi vårt första byte. James kommer in och Baris går ut.

Vi får en märklig frispark emot oss. En hockeytackling i ryggen och vi faller över bollen. Domaren blåser frispark då vi låser fast bollen. Frisparken blir resultatlös. Samtidigt gör Trollhättan sist sista byte när Isak S kommer in.

Vi gör ytterligare ett byte. Bahrudin går ut och in kommer Hamid. Detta sker i 84:e minuten samtidigt som Trollhättan har en spelare skadad.

Med tre mål, massa byten och en del skador – det kommer bli många tilläggsminuter! Det är spännande avslutning detta och vi gör det bra!

Vi håller verkligen i och avslutar snyggt och bärgar tre poäng. Det är väldigt imponerande. Att vända ett 1-0 underläge till seger visar god moral. Att vända det på det sättet vi gör visar på gott självförtroende i truppen!

Nu väntar en match kvar innan uppehållet. IK Oddevold hemma torsdagen den 23 juni 19:00 på Lindängens IP.

Hedersam förlust
2022-06-15 07:25
Foto: Casper Johansson

BK Olympic – Ängelholms FF  0–1 (0-1)

En match som verkligen har två ansikten! Dels för att den spelades över två dagar och olika underlag och olika spelplatser.

Ytterliggare ett kryss...
2022-06-11 18:47

BK Olympic – Åtvidabergs FF 2-2 (0-1)

Målskytt Filip Bohman 2

Strålande sol på Lindängen startade matchen en kvart senare då Åtvidaberg fastnade i en trafikolycka.

Samma startelva som senast fick ånyo nytt förtroende.

Vi börjar lite darrigt och vinner inte duellspelet som är lite tuffare och domaren tillåter det. Så det är Åtvidaberg som initialt har hand om bollen och styr spelet.

Första 20 – 25 minuterna är ingen hit från vår sida. Första avslutet på mål får Bohman som snor åt sig ett bolltapp på mitten och avancerar centralt i banan men skottet blir med ”fel” fot och inga svårigheter för målvakten i Åtvidaberg.

Vårt försvarsspel är inte bra över hela banan och Åtvidaberg drar isär oss på ett bra sätt.  Man får en hörna i 26:e minuten. Den blir lite för lång men man vinner andra bollen som slås in i boxen och returen går ut till en fristående motståndare som kan placera in bollen.

Vi vaknar till liv och skapar en farlighet direkt. Bohlin skjuter och målvakten räddar till hörna. På hörnan nickar Kotto den stenhårt i ribban och den kommer ut till oss igen och stenhårt skott som nu räddas på mållinjen av en motståndare.

Vi får momentum och sätter Åtvid under press och skapar ytterligare farligheter men Åtvid reder ut stormen.

I 32:e minuten kommer Widell förbi, blir fasthållen men står upp. Skottet räddas till hörna. På hörnan sliter sig Axel Håkansson loss och trycker nicken mot mål och tvingar målvakten till en kvalificerad räddning. Efterföljande hörna blir också farlig men bollen vill inte in till vår förtret.

Nu händer det mycket och vi skapar mycket men Åtvidabergmålvakten verkar ha vaknat på rätt sida idag.

Åtvidaberg får mera kontroll över situationen och reder ut vår press till halvlek.

I andra halvlek tar vi över taktpinnen och börjar styra.

Åtta minuter in i andra halvlek får Bohman en djupledsboll och rundar målvakten i Åtvidaberg och kan sätta kvitteringen behärskat trots att en motståndare har hunnit ner till mållinjen.

Vi fortsätter rulla på och har nu tagit över matchen.

När Bohman får en till djupledsboll i 66:e minuten chippar han den nu över målvakten och vi tar ledningen 2-1.

Men strax efter 70:e minuten tar vi en onödig frispark. Frisparken leder till en hörna. På hörnan får vi inte undan bollen utan nickskarvar den ut till en fri motståndare som får tid på sig att sikta in sig och sätta kvitteringsmålet.

Direkt efter målet gör vi ett dubbelbyte. Henrik och Albin går ut och in kommer Ivan och Bahrudin.

I 85:e får Åtvidaberg ett gyllene läge när man kommer fri mot Jesper men Jesper är ute och parerar bort bollen som går till en motståndare som försöker slå in bollen i mål men missar och går bredvid.

Även vi har våra lägen men sista skärpan i sista passningen saknas. Saknas skärpan så gör målvakten i Åtvidaberg fantastiska räddningar och är helt lysande!

Oavgjort hemma mot Åtvidaberg får faktiskt räknas som en missräkning.

Nästa match är hemma mot Ängelholms FF redan på tisdag. Då skall den uppskjutna matchen spelas klart. Då vet vi att vi kan vända en match!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
SAMARBETSPARTNERS