SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Inför FBK Balkan
2021-08-02 11:58

FBK Balkan

Laget som delar idrottsplats med seriekonkurrenten FC Rosengård är nykomlingar i division 2. Man har sakta men säkert börjat växa in i div 2 kostymen där man började lite knackigt men tagit poäng på senare tid. Man har spelat 10 matcher och tagit tre vinster och två oavgjorda. I omstarten av serien tog man en meriterande seger borta mot IFK Karlshamn med 1-0.

 

Det är förutom en seriematch i div 2 även ett Malmöderby och returmatch sedan vårt möte tidigare i somras där BK Olympic vann med 3-0. Så det är säkert ett taggat lag vi kommer möta.

 

FBK Balkan har även fått tillbaka sin kapten, Valon Gashi som var skadad initialt av serien och han är viktig. En dirigent men fina egenskaper och erfarenheter av denna nivå. Även mittbacken Hozan Faraidoon Muhamad är tillbaka då han var avstängd senast vi möttes. Men annars är det framför allt Sebastian Rask vi skall hålla ögonen på. Med 8 mål på 10 matcher toppar han skytteligan i serien och är en riktigt duktig måltjuv!

 

Vi hälsar er varmt välkomna till Lindängens IP onsdag 4 aug kl 19:00

Seger i återstarten
2021-07-31 19:12

KSF Prespa Birlik – BK Olympic 0-1 (0-0)

Målskytt; Terry A Svensson

 

Vakna! Hallå! Semestern är över.

Men det tyckte nog inte BK Olympic idag. För det var rena rama semesterfotbollen som spelades på Heleneholms IP under lördagen.

 

Vi snor poäng, vi kanske var värda en…

 

För en neutral åskådare var det säkert en kul match. Men för en supporter av BK Olympic eller Prespa Birlik var det en nagelbitare. Kanske skall båda lagen vara missnöjda??!!

 

Visst vi vinner med 1-0 idag men sättet vi vinner på är kanske inte det som kommer gå till historien.

 

Prespa har inte legat på latsidan under sommarvilan utan förstärkt laget med en handfull spelare. Oklart är om någon har lämnat. Man har även förändrat i ledarstaben och in har Björn Peters och Halda Kabil kommit.

 

Vi startar starkt och ser vassa ut initialt. Vi kommer runt på vår vänsterkant ofta och domarna missar en solklar tröjdragning på ett friläge.

 

Domarna – ja vi avverkar dom direkt. Inte så jag brukar nämna dem men det har varit semester för dem också och jag tycker inte man var riktigt konsekventa och här förstår jag att man är upprörd i hemmalägret. Min personliga åsikt är att vi skulle haft ett rött kort när vår målvakt i andra halvlek är ute på turné och stoppar forwarden lite väl bryskt även om det inte var fult. Sedan skulle nog Prespa även haft en farlig frispark precis utanför straffområdet när Albin visserligen fick bollen oavsiktligt på armen men dock ändå. Även vi skulle kanske haft någon frispark med oss så sätt till matchen och kanske säsongen jämnar det nog ut sig…

 

Som sagt, vi inleder piggast men sedan kommer vi in i ett lägre flow där passningstempot är för lågt och vi bryter inga mönster. Trots vi har bollinnehavet så är vi inte effektiva i sista tredjedelen. Utan där ligger Prespa lågt och kompakt och bjuder inte oss på något.

 

I andra halvlek lyfter vi upp ännu mer vilket gör att vi blottar oss bakåt och Prespa kan ligga på kontringar.

 

Jag tycker att vi inte utnyttjar vårt spelsystem till fullo utan blir för lättlästa. ”Huret” vi skall komma till avslut och göra mål på måste bli bättre och effektiviteten måste upp när vi möter bättre lag för det kommer vi att göra.

 

Men så från en blixt från en klar himmel när matchuret har passerat 80 plus slår Baris en smekande passning fram till Terry som blir helt ren med Prespa målvakt och kan placera in bollen och ge oss ledningen.

 

Men Prespa ger sig inte och skapar farliga chanser och precis innan slutsignalen har man andra skottet i ribban och strax därefter blåser domaren av.

 

Fanns det något poaitivt idag. Nja… Härligt att se Egzon Sekiraca debutera och en återvändare i Walid Ali på planen.

 

Nu gäller det att höja sig ordentligt för redan på onsdag är det en ny match och derby. FBK Balkan väntar på Lindängens IP onsdagen 4 augusti 19:00.  Varmt välkomna!

 

Talangfabriken fortsätter att producera
2021-07-26 23:21

BK Olympic fortsätter att producera talanger.

 

Senast i raden är Joseph Atie som är uttagen till Svenska Fotbollsförbundets riksläger på Bosön i Stockholm.

Till vardags spelar Joseph i vårt U16 som spelar i nationella serien.

 

VI önskar Joseph stort lycka till!

Walid Ali återvänder till BK Olympic
2021-07-20 10:56

Walid Ali är återigen en spelare för BK Olympic. Efter en kortare sejour i Ariana har vi kommits överrens om en övergång till oss.

 

Walid är en spelskicklig försvarsspelare med moderna egenskaper som passa väl in i vårt sätt att spela fotboll.

 

Vi är väldigt glada att Walid har valt att återvända till oss och här har vi en framtida ledare i laget och föreningen.

 

Borta bra men hemma bäst!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U12, 31/07 20:34 
U12, 31/07 20:21 
U15, 25/07 14:46 
2012, 24/07 10:18 
 
SAMARBETSPARTNERS