SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Nästa match
2024-04-17 17:18

Nu på söndag spelar vi vår andra raka bortamatch då vi gästar Tvååkers IF på Övrevi IP.

 

🆚 @tvaakersif

🏟️ Övrevi IP

⏰ 13:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Josef uttagen till det Irakiska U23-landslaget
2024-04-15 17:04

Vår mittback Josef Al-Imam har blivit uttagen till det Irakiska U23-landslaget som just nu förbereder sig inför Asiatiska mästerskapen i Qatar. Irak har hamnat i en grupp tillsammans med Saudiarabien, Thailand och Tadzjikistan, där dem ställs mot Thailand först (imorgon 16/4).

 

❓Hur känns det att vara uppkallad till mästerskapet?

🗣️ Det är en ära och en dröm att få representera sitt hemland i ett så pass stort mästerskap.

 

❓Hur är känslan?

🗣️ Känslan är väldigt bra och vi är förberedda genom tuffa matcher som vi har haft i år. Vi har en bra känsla i gruppen med bra sammanhållning. Vi vet vad som krävs för att ta oss långt och det handlar om att få ut det på plan.

 

❓Vad blir viktigt för er i mästerskapet?

🗣️ Det finns massa saker som är viktiga men av dem viktigaste är att vi använder oss av våra kvalitéer och att man går in till matchen med varken underskattning eller överskattning.

 

Stort lycka till, Josef!💚

 

📸 @iraq.ifa

 

Första Trean - Första Nollan
2024-04-14 07:39
Segerskytt Alex Robert. Foto Stefan Robert

Torslanda IK – BK Olympic (0-0) 0–1 

Målskytt; Alexander Robert

 

Då var det lördag och match, bortamatch mot Torslanda IK. Nykomlingar från div 2 som gör sin sak. Det skall bli intressant och se hur långt det kan räcka. Man har tappat en av sina bättre spelare till Superettannykomlingen IK Oddevold i Gustav Forsell och värvat in sparsamt. Samtidigt betyder det att man har en homogen trupp som mår bra tillsammans.

Äntligen har Göteborg åter ett lag i Ettan igen. Efter GAIS, Qviding försvunnit 2022 har man nu återigen ett lag.

 

Vi gör några ändringar sedan senast. Josef Al-Imam är i väg på landslagsuppdrag med Iraks U23 och August Sandström sjuk.

 

Det gör att Amir Ayari och Mjällbylånet Argjend Miftari går in från start.

 

Torslanda kommer från två raka 1–0 förluster mot Torn i premiären och senast mot Ängelholms FF.

 

Vi jobbar fram en hörna i fjärde minuten på den för dagen blåsiga Torslanda vallen. Hörnan går på första stolpen och blir således resultatlös.

 

Torslanda får sin första höra precis efter 10 minuter men vi försvarar oss bra. Matchen inledning har varit försiktig från båda lagen. Disciplinerat och lagen läser varandra väl.

Vi får ett bra anfall på högerkanten och inlägget från Albin Sundgren är bra men vi är inte på plats i målområdet och Torslanda spelar ut bollen till hörna. Hörnan är väldigt märkligt slagen och det är möjligt att vinden påverkar.

 

Marcus i målet får rädda ett skott efter kvarten. Under kontroll men vi får vara vaksam på Torslandas snabba omställningar.

 

En frispark i ett bra läge får vi sedan Lorik Ademi gjorts ned. Cirka fyra fem meter rakt utanför straffområdet. Ademi tar själv hand om den men går högt över.

 

Torslanda är riktigt nära att ta ledningen efter ett bolltapp i speluppbyggnaden. Men Marcus Pettersson stoppar skottet och nyper bollen precis framför en framspringande spelare från Torslanda.

 

Med ett par minuter kvar tvingas vi till ett byte. En skadad Lorik Ademi tvingas utgå och in kommer Jesper Dickman.

 

I slutet på halvleken får vi ett bra läge när Amir kom helt fri men bollen går strax utanför när han försöker placera in den.

 

Oavgjort, 0–0 i halvlek.

 

Inledningsvis så snor Banabas bollen efter två minuter och tar till sin vänsterslägga men bollen utanför.

 

Kvarten in i andra skapar vi först hörnan. Dickman slår den inåt skruvad och Lorik Konjuhi når högst och nickar precis utanför. Torslanda ställer om skaffar sig en hörna. I samband med hörnan gör Torslanda sitt första byte. Hörnan nickas undan och vi ställer om där Amir Ayari vinner första duellen men säkrar upp bollinnehavet genom att vända hemåt.

 

I matchminut 68 skapar vi ett längre anfall på vår vänsterkant. Fabian Velander driver upp bollen till Banabas som spelar in den till Alex Robert i straffområdet som bredsidar med en placering bollen in i målet. Ett snyggt spelmål och lätt i klassens omgångens mål!

 

Torslanda gör omgående ett byte för att kunna gå till motattack och även vi gör ett byt, vårt andra, när Sadmir Zekovic kommer in i stället för Banabas.

 

Torslanda satsar framåt och har ett par fina aktioner och möjligheter innan till sist Marcus Pettersson kan plocka ner bollen och lugna ner spelet.

 

Vi ligger kompakt samlade försvarsmässigt men innebär samtidigt vid bollvinst att vi har långt till motståndarens mål.

 

Torslanda får ett friläge via Liam Andersson två gånger om. Först räddar Marcus och returen går i stolpen samtidigt som Albin Sundgren står på mållinjen och täcker.

 

Vi får chanserna att anfalla men vi tappar bollen alldeles för enkelt och Torslanda kan ställa om och komma till avslut och skjuta in sig för en kvittering.

 

I näst sista ordinarie spelminuten tappar vi helt koll på motståndaren och vid ett inlägg så är det en fristående motståndare som får hur mycket tid att sikta in sig med pannan men nickar utanför. Väldigt nära kvittering och det ligger in kvittering i luften.

 

Vi spelar med huvudet under armen och Torslanda får chans på chans. Marcus Pettersson gör en bra räddning! Vi får i ren panik skyffla undan bollen.

 

Aldrig förr har tilläggstiden på 5 minuter känts så lång. Mattias Andersson byts ut och in kom Joshua Sivertsen.

 

Vi ger Torslanda en sista möjlighet genom att rensa ut en boll till hörna. Hörnan vinns av Torslanda men nickas utanför och domaren blåser därefter för slutsignal.

 

En bra laginsats där Marcus Pettersson i målet sticker ut lite extra. Han får hålla sin första nolla och gör flera bra ingripande för oss

 

Till sydsvenskan.se ger Paul sina synpunkter.

– Vi får sortera in det här i kategorin kämpasegrar. Vi var under rejäl press sista tio minuterna. Innan dess såg det bra ut, i alla fall under vissa perioder, sa Paul Olausson, tränare i Olympic.

 

– Nu har vi fyra poäng på tre matcher och det känns som en ok start. Det var skönt att se att vi kan jobba och kämpa oss till poäng även när spelet inte riktigt stämmer.

 

Nästa söndag väntar den tredje bortamatchen i de fyra första omgångarna när vi åker till Halland och besöker Tvååkers IF.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa match
2024-04-10 19:59

NÄSTA MATCH

 

Den första av två raka bortamatcher spelas nu på lördag där vi gästar nykomlingen Torslanda IK på Torslandavallen.

 

🆚 @torslandaik

🏟️ Torslandavallen

⏰ 16:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

 
SAMARBETSPARTNERS