SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Bortamatch mot IK Oddevold!
2023-06-07 12:15

Återigen match mot ett topplag i serien, starka IK Oddevold med anor från allsvenskan en gång i tiden.
Vi är själv inne i en bra fas av vår utveckling och ser fram emot utmaningen.

Kolla hur det går i matchen i appen "Min fotboll" eller köp den via "Ettan play"
Framåt Gröna!

#bkolympic
#ettanfotboll

Imponerande seger på hemmaplan
2023-06-04 06:50

BK Olympic – Falkenbergs FF 2-1 (1-1)

Målskyttar; Amir Ayari, Mohammed Diagne

 

Dags att ta sig en seriefavoriterna från Falkenberg – Laget från havet som dom kallar sig. Förra året kvalade man till Superettan men fick ge sig mot Östersund. Man har behållit stora delar av sin trupp och ledarstab inför denna säsong och kontinuitet är svårt med en väg till framgång. Ingen spelare sticker ut anser jag men det är kvalitet rakt igenom för Christoffer Andersson & CO.

 

Falkenberg kom närmast från en bekväm hemmaseger mot Åtvidaberg med 4-0 och matchen var avgjord efter lite mer än 30 minuter. Vi kryssade i derbyt senast mot Torn 1-1 efter en sen kvittering av motståndarna.

 

Matchen spelades under perfekta former. Knappt 20 grader i luften, strålande sol och en liten bris.

 

Matchen blåses i gång och Falkenberg skapar en hörna direkt. Sedan arbetar vi oss in och det ser intressant ut men knappt hade vi hunnit bänka oss när Tyree är ute och skall dribbla av forwarden hos motståndarna men tappar bollen. Bra för oss är att han missar målet helt!

Efter ca 10 minuter får vi vårt första anfall av klass där Alex Robert slår ett bra inlägg som Amir Ayari nickar strax över. Minuten efter gör Falkenberg 1-0 efter en misslyckad rensning som tar på en Falkenbergspelare och friställer Godwin Aguda som inte gör något misstag utan kan rulla in bollen och ledningsmålet. Tungt för oss! 

 

Men där och då tror jag något händer med oss. För efter detta tycker jag verkligen att vi går ihop oss som ett lag och börjar arbeta för varandra, för varje lagdel, för hela laget, för hela truppen! Vi går in helhjärtat i närkamper och man spelar uppoffrande både i offensiv och defensiv.

 

Vi får en frispark i minut 21 när Emmanuel görs ner. Snabbt slagen till Albin som avlossar skott och går till hörna. Hörnan nickas undan till ett inkast som till slut hamnar hos Albin Sundgren som slår ett kvalitativt inlägg som når fram till Amir Ayari som vinner duellen och styr in kvitteringen.

 

Namne Sundgren kommer förbi sin motståndare fem minuteter senare efter en läcker nedtagning men målvakten i Falkenberg är med och kommer ut och avstyr i sista sekunden.

Chanserna avlöser sig och närmast på tur är Falkenberg som får en frispark i offensiv vänster korridor. Frisparken slås in hårt och med precision där vår motståndare är först på bollen och styr mot mål men Tyree är med och räddar till hörna.

I slutet av halvleken äger vi verkligen spelet.

  • Alexander Robert blir avvinkad tveksamt för offside precis när han rullar in 2-1.(men korrekt)
  • Emmanuel drar två gubbar och fri med målvakten men skottet går tajt över.
  • Bahrudin plockar ner bollen på bröstet i farten i straffområdet men blir överkörd av en försvarsspelare där det är noll spel på bollen men domaren friar

Vi tar halvlek med 1-1 och mersmak.

 

Direkt i andra, efter 23 sekunder spel nickar Mamadou Diagne in ledningsmålet som senare skulle visa sig även bli segermålet. Bahrudin täcker en rensning och bollen når Emmanuel som lyfter in bollen till Mamadou.

 

Falkenberg ökar på sitt bollinnehav och trycker ner oss men vi står upp väldigt bra. Vi har dock Tyree i målet som växt ut till en panter för dagen och är med på marken, luften – ja över allt är han på bollarna.

 

Med kvarten kvar har Bahrudin gjort sitt för dagen och in kommer Theo Ekström som visar framfötterna direkt med bra dribblingar.

 

Efter en fast situation i 78:e minuten för oss ställer Falkenberg om på oss men Andre Alvarez Perez tar en taktisk varning när han tar någon form av kampsportsgrepp och river ner en framrusande Godwin Aguda.

 

Värmen tar ut sin rätt och våra spelare är slitna av det hårda arbetet man har gjort för varandra. Det blir ryckigt och lågt tempo och efter över 10 minuters tillägg blåser domaren av matchen och en skön lördagskänsla infann sig samtidigt som pulsen sjönk rejält.

 

”Vi hanterade att spela i ledning mycket bättre än förra veckan mot Torn. Även om Falkenberg dominerade bollinnehavet i andra halvlek försvarade vi oss väl och skapade omställningslägen som blev farliga, tyckte Olympics tränare William Strömberg till sydsvenskan.se”

 

EN härlig och gedigen lagseger där Tyree är stabil i målet. Överraskande för många men inte för oss som vet att vi jobbar hårt och dagligen på Lindängen.

 

Nästa vecka väntar en tuff bortamatch mot IK Oddevold som än så länge motsvarat förväntningarna och ligger med i toppen.

Tjejfotboll och Gårdsfotboll
2023-06-02 11:00
 
Tjejfotboll och Gårdsfotboll är två nya projekt BK Olympic driver. Låt ditt barn komma och prova fotboll hos oss, helt kostnadsfritt! Vi håller på hela sommaren.
Vecka 23 startar vi.
 
Följ oss här på insta för mer info om tider och platser.
 
Eller kontakta vår projektledare, Luigi Cordasco.
cordascoluigi1997@gmail.com  Tel. 0793406487
 
Hjärtligt Välkomna!
 
Hemmamatch på lördag kl. 16.00!
2023-05-30 11:31

Vi möter Falkenbergs FF, som har börjat säsongen starkt. Det blir en intressant och spännande utmaning. Vi själva har höjt oss ordentligt på slutet, vi hoppas att kurvan fortsätter peka uppåt.
Kom ner och stötta grönt. Vi ses.😀💪🌞

 

Köp din matchbiljett här:

https://bkolympic.ticketco.events/se/sv/e/bk_olympic__falkenbergs_ff

#bkolympic
#ettanfotboll

BLI MEDLEM
 
SAMARBETSPARTNERS