SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Förlust efter tappad ledning
2022-08-11 07:18

Torns IF – BK Olympic 3-2 (1-2)

Målskyttar: Henrik Norrby & Melker Widell

Då var det dags att ge sig till Stångby IP för att möta Torns IF. Ett Torns som efter senaste seriematchen bytt tränare och fått upp ångan. Där har man åter gått tillbaka till det spelsätt som Torn kan väldigt bra. Ligga lågt och slå om på kontringar samt att vinna duellspelet.

Vi hade varit tvungna att ändra om i startelvan då både Axel Sjöberg och August Karlin var avstängda.

Torn tog avsparken och satte i gång och redan efter någon minut hade man skaffat sig en hörna. Vår första farlighet kom efter fyra minuter då Melker Widell skjuter men skottet går i ribbans överkant.

Fem minuter senare kommer Bohman fri men bollen studsar till och han får inte riktigt kontroll över bollen. Samtidigt blir han även ordentligt uppvaktad och det skulle skavas rätt mycket på honom idag.

Vi står nu för bollinnehavet och Torn ligger cyniskt lågt och jobbar på våra misstag. Får vi ett läge tar Torn dom taktiska frisparkarna oavsett om det kostar ett gult kort.

Vi skapar en handfull hörnor första halvtimmen men alla blir helt resultat. Alla hamnar på första ytan och där hade vi ingen som kunde vinna kampen.

I den 33:e minuten sätter Henke Norrby 1–0. På en lång boll vinner vi andra bollen och Henrik flyter fram och drar till med vänstran och bollen letar sig in bakom målvakten i Torn.

Fem minuter senare får Widell en bra passning av Henke – Vänder upp efter en bra mottagning och sätter skottet i mål. Utökad ledning.

Vad gör man nu när man leder med 2–0 och Torn backar hem med hela laget? I stället för att rulla boll i backlinjen går vi hela tiden framåt. Vårt tålamod är alldeles för dåligt och vi är väldigt orutinerade. För när vi går till anfall och tappar boll så ställer Torn om som dom har gjort hela matchen. Vid en omställning nickar vi ut bollen till ett inkast. Ett långt inkast som nickskarvas/lobbas över alla och det är reducerat precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek trycker Torn på inledningsvis. Dom biter sig fast på vår planhalva och vi får jobba hårt i försvarsspelet. Vi är inte riktigt på tå i försvarsspelet utan boll och positionsspelet utan boll ser inte organiserat ut.

När vi väl vinner bollen slår vi ofta bort den. Detta då rörelsen utan boll är inte tillräcklig och rörelsen kommer först efter passningen är slagen.

Men samtidigt har vi en del individuella skickliga spelare. I 60:e minuten passar Henke till Bohman vidare till Bohlin men målvakten räddar. I anfallet efter drar Widell till men än en gång räddar målvakten genom en tippning i ribban.

Minuter senare gör vi en variant på en hörna men Widell skjuter över.

Så kommer kvitteringen i 67:e minuten av Torn. Vi anfaller och Torn ställer om oss och kontrar. När vi tappar bollen agerar vi alldeles för långsamt och är varken i rätt position eller nära vår motståndare. Torn är cyniska och vi är naiva. VI skapar lägena till Torn och dessa misstag vi gör kostar.

Torn gör inte ett utan fyra byten och får in nya friska ben. Detta medan vi ser tröttare ut och våra aktioner på planen blir inte bättre utan sämre och färre.

Men vi försöker fortsätta anfalla och Torn ställer om. Det kommer även bli spiken i kistan när det sker i slutet av matchen när klockan tickat upp mot 90 minuter. Torn kontrar in sitt segermål.

Vi har ingen bra formkurva för tillfället…Blåstället måste på – Både för ledare och spelare.  

Förlust mot serieledarna
2022-08-06 07:14

BK Olympic – GAIS 0-3 (0-2)

Dags för årets hemmamatch och denna gång var det inte på Lindängen utan på Malmö Stadion. Orsaken till flytt av matchen beror på att det är bedömt att vara en högriskmatch. Så egentligen bortamatch.

Mesut hade möblerat om lite i startelvan sedan förlustmatchen mot Ljungskile.

Lagom till avspark spricker himlen upp och solen tittar fram.

GAIS började avsparken.

Matchens första hörna får vi efter två minuters spel. Karlin slår den inåtskruvad från höger en går högt över alla.

Axel Sjöberg får matchens första varning i sjunde minuten (avstängd i nästa match). Strax där efter fixar han en hörna till oss från höger som än en Karlin slår. Kort variant till Bohlin som slår men nickas i väg. Trots det biter vi oss kvar och Bohlin får ett skottläge men täcks i straffområdet av en motståndare.

GAIS ställer om och det blir farligt men sista passningen är lite för lång.

Gais gör 1-0 efter ca 10 minuter spelade. Man kommer runt på vår vänsterkant och slår ett inlägg som touchar en försvarare och friställer en motståndare som står offside och kan raka in bollen i öppet mål. Domarna friar förvånande!

Bara minuter senare ställer man om och gör 2–0. En boll från mittplan bakom vår backlinje och återigen misstänkt offside men man friar igen.

28 minuten trippelchans för oss. Bohman fri och målvakten räddar med fotparad ut till Sidibe som drar den rakt i ribbans underkant. När Widell skall ta bollen blir han överkörd bakifrån. Solklar straff då Gaisaren bara går på spelare och noll på boll men än en gång friar domarna.

GAIS går till halvtidsledning med 2–0.

Andra halvlek börjar vi med innehavet medan GAIS ligger tryggt och säkert och bevakar sin ledning.

Bohman väggar med Widell efter 10 minuter i andra och kommer relativt fri. Men i stället för att gå rakt på så gör vi det lite svårt och omständligt för oss och då hinner motståndaren samla sig.

Men samtidigt som vi lyfter upp laget och chansar lite mer blir GAIS omställningar farliga och man skapar en del avslut som antigen räddas av Tyrre eller täcks av försvarslinjen.

Vi gör första bytet efter en kvart. Axel Håkansson går ut till förmån för Bahrudin Atajic. En back mot en forward. Redan efter minuten på plan får han ett jätteläge men tyvärr går avslutet högt över.

GAIS gör ett tydligt defensivt byte när man bytare en forward mot en försvarare.

Vi kommer i ytterligare ett anfall och bra lägen går vi och nu är det Sjöbergs tur men även nu går skottet över då han inte fick riktig träff.

August Karlin dra på sig en varning halvvägs in i andra vilket gör att även han är avstängd i nästa match.

Vi gör ett dubbelbyte för att sätta tryck. Ut gick Irfan & Sidibe och in kom Ivan och Baris.

Direkt skapar vi en vass chans där målvakten i GAIS gör en fantomräddning på Bahrudins nick. På efterföljande hörna avlossar Widell högran och än en gång tvingas målvakten att sträcka ut till hörna. På den hörnan som går studsar bollen upp på hand i straffområdet på en motståndare och han får bollen med sig. Vi skriker på straff men domaren friar.

Men när vi då går framåt öppnar sig det bakåt. Tyree gör en bra räddning på ett friläge men returen går ut till en motståndare som kan trycka trean och därmed spiken i kistan.

Med minuter kvar får vi ett bra frisparksläge. Bohlin tar denna men synonymt med de flesta avsluten idag går den högt över.

Vi är inte nära idag och bara att lyfta på hatten för GAIS. Vinner dom inte denna serie är det dåligt.

Nu väntar två matcher som kommer bli otroligt viktigt för oss. På onsdag är det derby borta mot Torn och nästa måndag är IFK Malmö hemma.

BK Olympic lånar från Malmö FF
2022-08-03 13:26

BK Olympic och Malmö FF intensifierar sitt samarbete.

Malmö FF kommer under hösten låna ut tre spelare till oss i BK Olympic

Samuel Kotto som redan spelat för oss under våren har vi förlängt året ut. Samuel är en försvarsspelare som är fysiskt stark och ett bra positionsspel som verkligen har växt in i vår trupp till en startspelare.

Ismaël Sidibé är en mittback och central mittfältare som gjorde debut för oss i bortamatchen mot Ljungskile SK med gott betyg. Sidibé har erfarenheter från Malis U20-landslag och kommer närmast från spel i Jammerbugt FC i den danska division 2.

Emmanuel Igbonekwu är en snabb winger som var med och gjorde ett inhopp i bortamatchen mot Ljungskile och var nära att kvittera motståndarnas ledning. Emmanuel kommer närmast från spel i Jammerbugt FC i den danska division 2.

Förlust i omstarten
2022-07-31 20:18

Ljungskile SK – BK Olympic 1-0 (1-0)

Då var det dags för att starta upp höstsäsongen som kommer sluta i november! Dagens motståndare var Ljungskile. Ett lag som 2020 spelade i Superettan och har ambitioner att göra det igen.

Personligen minns jag mest med Ljungskile när dom för många år sedan gick upp i Allsvenskan och ärvde Helsingborgs IF:s läktare.

Årets upplaga av Ljungskile består av många rutinerade spelare som levererat på en hög nivå under många år. Detta har man kryddat med en del importer. En av de som gått bäst i år är Uba Charles som ryktas både till Allsvenskan och Tippeligan.

Vi kom till start med relativt ordinarie lag. Saknades gjorde Samuel Kotto avstängd och Hugo Bohlin sjuk. Som vanligt ställde vi upp i våra orangea bortaställ.

Avsparken på Skarsjövallen tog Ljungskile hand om.

Ljungskile står för bollinnehavet initialt och får ett bra skottläge i tredje minuten som Axel Sjöberg snyggt täcker via en glidtackling.

Vi tappar bollen i uppspelsfasen när vi spelar in den centralt. Ljungskile ställer om spelar ut på kanten och sedan snett inåt bakåt. Då har vi blivit bolltittare och inte plockat upp markeringering. Utan det blir en duell och Ljungskilespelaren faller och det luktade straff men domaren stod välplacerad och friade.

Efter kvarten spelad får Ljungskile första hörnan i som Tyree boxar undan och kan sedan gå ut och plocka sin egen retur.

Minuten efter är det lite rörigt i försvarsspelet hos oss och vi tvingas spela ut till ytterligare en hörna. Men vi reder ut även denna fasta situation.

Vårt första riktiga anfall har vi efter 20 minuter. Bra passningsspel och rörelse resulterar att Henke får bollen utanför boxen och klipper till. Tyvärr med ”fel” fot och bollen går utanför stolpen.

Matchens första gula kort får Axel Håkansson i 24:e minuten. Efter en svag passning till Axel träffar han motståndare i stället för bollen. Följande frispark blev ofarlig,

Ljungskile anfaller helst på vår vänsterkant och man kommer lite närmare när man passar sig igenom och kommer till avslut som tvingar Tyree till sträcka ut och rädda till hörna.

I samma stund gör även Ljungskile ett byte. In kommer Linus Tornblad.

Ljungskile biter sig kvar och skapar ytterligare två hörnor. På den andra hörnan gör Ljungskile 1–0 där Anton Henriksson kommer högst och före våra försvarare och nickar in bollen snyggt i mål.

Vår första hörna skapar vi i matchminut 32. Baris Hummet slår hörnan från höger. Hörnan nickas undan men när Ljungskile skall rensa blir det ett motlägg på Bohman och bollen går i stolpen!

Ljungskile fortsätter att anfalla. Uba Charles hittar Anton Henriksson som blir fri med Tyree som gör en kanonräddning.  Vi ligger inte riktigt rätt i positionerna vilket gör att Ljungskile kan spela till sig denna chans.

I 39:e minuten servar Sjöberg ett högerinlägg till en fristående Bohman som inte får träff och skjuter över.

Men det svänger åt andra hållet i stället och via en kontring sätter inbytta Linus Tornblad den i stolpen.

Vi har det verkligen tufft just nu. Ett bra skott utifrån och Tyree får sträcka ut igen och rädda bollen som sedan går i ribban och ut.

Just nu håller Tyree nere siffrorna då chanserna som Ljungskile skapar är väl kvalificerade.

Vi får ytterligare en hörna innan halvlek är men denna blir resultatlös.

Till halvlek med underläge med målet. Spelmässigt började vi helt ok men efterhand tog Ljungskile över och ledde helt rättvist.

En halvlek där vi gör för många individuella misstag, gasar för lite framåt kan man sammanfatta.

Direkt i andra skapar vi en hörna från höger som Baris tar hand om.  Hörnan relativt ofarlig men vi biter oss kvar och får en hörna nu från vänster men kvaliteten var inte bra nog.

Sjöberg avlossar ett skott i min 53:e – ngt överraskande och målvakten reflexräddar till hörna. På den hörnan är vi återigen tama och när Sjöberg får skottläge ånyo får han inte lika bra träff och skottet går högt över.

Ljungskile tvingas till ytterligare ett byte då Uba Charles går ut. Vi passar även på att göra ett byte. Albin går ut och Bahrudin kommer in. Offensivt byte!

60:e minuten - Sjöberg fortsätter skjuta in sig via en bra möjlighet men även denna gång rädda målvakten till en hörna.

Ljungskiles första hörna i andra halvlek kommer i 64:e minuten. Hörnan nickas ner och Widell kan täcka ut till en ny hörna. Ljungskile biter sig kvar och skapar ännu en hörna men krånglar till det för sig och man blir offside.

Ljungskile får sitt första gula i 66:e minuten när man gör ner Sjöberg på mittplan.

Efter en bättre strat på andra halvlek har Ljungskile återigen ätit sig in i matchen.

Vi bygger på vår fina hörnstatistik. Ytterligare en hörna från Baris till höger och denna gång får vi träff men Irfan nicka en bit över.

70:e minuten byts Irfan ut till förmån för Ivan Danielsson Andonovski.

Vi får med oss en frispark i 74:e minuten där Henke visar en bra vinnarinställning. Mitt på offensiv planhalva men den kan nickas ut till inkast. Ivan ta hand om inkastet som går till Baris som trycker till som täcks återigen till ett nytt inkast.

I situationen efter trycks Widell ner och ett bra frisparksläge. Filip Bohman tar hand om denna men är för hög och lös.

Tröttheten kommer nu in. Två enkla misstag av oss ger Ljungskile gratischans att sätta spiken i kistan men på vi reder ut även detta.

I 83; e minuten byter vi ut Sidibe för Emmanuel. Ett sista offensivt byte för att komma till en kvittering.

Men vi får inkassera säsongens andra förlust. En betydligt bättre andra halvlek än första. Men vi var inte tillräckligt bra idag i offensiv box för att kunna ta en poäng.

Nu väntar en oerhörd tuff match. GAIS hemma på fredag, 5 augusti. Matchen spelas på Malmö Stadion med avsparkstiden 19:00.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
SAMARBETSPARTNERS