SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Hemmamatch på lördag kl. 16.00!
2023-05-30 11:31

Vi möter Falkenbergs FF, som har börjat säsongen starkt. Det blir en intressant och spännande utmaning. Vi själva har höjt oss ordentligt på slutet, vi hoppas att kurvan fortsätter peka uppåt.
Kom ner och stötta grönt. Vi ses.😀💪🌞

 

Köp din matchbiljett här:

https://bkolympic.ticketco.events/se/sv/e/bk_olympic__falkenbergs_ff

#bkolympic
#ettanfotboll

Nydalatorgets dag på fredag den 2 juni!
2023-05-29 11:09

Vi medverkar på Nydalatorgets dag på fredag den 2 juni!

Kom och träffa oss och ha en trevlig dag. 😀😀😀

 

#bkolympic

#nydalatorgetsdag

Kryss efter sen kvittering
2023-05-27 07:07

Torns IF – BK Olympic 1-1 (0-1)

Målskyttar; Emmanuel Igboneekwu

Fredagsmatch och derby mot Torns IF. En motståndare som vi ”känner” väl till. Förra året mötte vi Torn tre gånger i tävlingssammanhang och det blev bara en pinne. Så lite av ett derbyspöke som hänger över oss när vi tar oss an motståndarna för dagen.

Både vi och Torn ligger på nedre halvan av tabellen och inget av lagen har rosat marknaden men vi har lite olika förutsättningar.  Vi kommer från en förlust senast mot Ahlafors där vi efter den matchen utvärderat och analyserat första delen av säsongen och kommit fram till bra slutsatser att ta med oss och jobba på.

Matchen spelades på Stångby IP och väderförhållandet var kraftig sidovind men sol.

Torn sätter sin ton efter tre minuter med ett långt inkast som vi arbetar undan till en omställning för Tuka som dock blir resultatlös.

I 7:e minuten jobbar vi fram en hörna från höger – en variant från Fabian och Albin når Emmanuel på bortre som nickar in ledningsmålet för oss. En härlig start.

Vi tar tag i taktpinnen och styr spelet väldigt bra men Torn är inte oävna i sina omställningar i vinden. Torn får en bra chans när bollen studsar som en flipperkula på våra spelare men skottet går utanför.

Mattias sliter sig loss från en tuff bevakning i 20:e minuten och kommer fri. Dock hittar domaren en offensiv foul från Mattias och det blir ingen chans.

(Om skall avhandla domartrion direkt. Lite ojämn nivå där det var viktigare att stå exakt rätt vid inkast och lägga bollen exakt rätt på frispark. Assisterande tar billiga frisparkar men när det är frispark tar man inte det. OBS det var på båda hållen och jag tycker Torn skall ha en straff i första halvlek vid en tröjdragning av oss i straffområdet.)

Åter till matchen och i 22:e minuten lyckas vi inte blocka ett inlägg från höger och vi vinner inte första duellen. Här var jag säker på att Torn skulle kvittera men Tyree räddar på ett svagt avslut.

Matchens första gula kort går till BK Olympics Martins men visst skulle han kanske haft en frispark med sig själv i första läget.

Torn trycker på nu och har tagit över initiativet. Dock ser vårt försvarsspel bra ut. Organiserat och disciplinerat.

När vi väl vinner bollen blir vi lite för ivriga att anfalla och försöker hitta den avgörande bollen för tidigt. Helt rätt att ha den inställningen att vilja att gå till anfall och göra mål men ibland är det bättre att behålla bollen nom laget i stället för att göra det plottrigt och för smått.

I slutet av första halvlek får Emmanuel ytterligare chanser gånger två men bollen ville inte in. Men en bra och trygg ledning går vi till halvtidsvila.

Vi börjar den andra helt ok med en frejdig offensiv och kontrollerat spela. Diagne kommer till ett av många avslut och har kanske den bästa möjligheten av alla chanser inledningsvis i andra halvlek. Vårt spel ser bra ut och i tiden flyger fram. Torn gör ett trippelbyte efter en kvart i andra. Stora pjäser byts in för att nå resultat.

När Torn har bollen ligger vi rätt i pressen och gör ett bra kollektivt arbete. Mattias vinner bollen högt och rusar fram till straffområdet men avslutet styrs undan till en hörna.

Torn gör som dom alltid gjort och det är långa inkast, långa bollar. Tyree är med på noterna och kan avvärja.

I 77:e minuten byts Emmanuel och Mattias ut till förmån för Alexander Robert och Bahrudin Atajic. Även Torn gör ett byte.

Torna trycker på nu och vi ger bort initiativet och det är lite på grund av orutin. William coachar på bra från sidlinjen.

Vi gör ytterligare byte under kommande period. Ray går in i stället för Martin och Mamadou ut, James in.

Klockan tickar på. I 95:e minuten kastar Torn ett långt inkast som vi jobbar undan. För en gång skulle blir vi sena upp i press på bollinnehavaren som kan slå in en lyra i boxen. Där blir vi bolltittare och när Torn får med sig bollen kan man skicka in kvitteringen.

Vårt spel bådade var betydligt bättre denna match!

Nu får vi helg ledigt och kan ladda om batterierna. Lördagen 3 juni kommer seriefavoriterna Falkenbergs FF på besök till Lindängens IP med avsparkstiden 16:00.

Varmt välkomna

Nya projekt!
2023-05-25 16:25

Upplev glädje, gemenskap och utveckling i våra nya projekt. Att röra på sig är också viktigt för hälsan, kom och lek fotboll med oss!

Start den 5 juni.

Håll utkik på våra sociala kanaler för mer info.

Eller kontakta vår projektledare, Luigi Cordasco
cordascoluigi1997@gmail.com Tel. 0793406487

#tjejfotboll
#bkolympic

BLI MEDLEM
 
SAMARBETSPARTNERS