SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bli medlem i BK Olympic
BLI MEDLEM
Kryss och ny nolla borta mot Tvååkers IF
2022-10-01 14:59

Tvååkers IF – BK Olympic 0-0

Tidig avfärd för att möta de halländska mästarna Tvååker. Tidigare i veckan slog man Falkenberg i finalen med 2–0. Ett imponerande resultat.

Vi blev tvungna återigen att ändra i startelvan. Sedan förra matchen saknades Irfan, Sidibe & Baris som var avstängda men i truppen var återigen Kotto och Albin. Även med i truppen för första gången i år var Samuel Burakowsky.

Tvååker kom seriemässigt senast från en seger mot Torns IF på bortaplan där man avgjorde sent på straff.

Tvååker får ett bra läge efter 5 minuter genom en frispark där vi är lite väl passiva. Men frisparken går i muren.

Motståndarna inleder helt klart bättre än oss och när vi väl har bollen är felbesluten många och vi tappar bollen. Inte heller vår press och försvarsspel känns inledningsvis säkert.

Melker Widell får första varningen i matchen efter klättrat lite väl mycket på motståndaren. Men om domaren lägger nivån för gula kort på denna händelse kommer det bli många kort.

Vårt första och bästa läge får Bahrudin. Nuh vinner bollen högt uppe och serverar Bahrudin. Bahrudin får inte riktigt kontroll på avslutet som målvakten kan rädda. I denna situation blir även målvakten skadad av sin egen försvarare (ser det ut som) och man tvingas till ett byte.

Vi får två halvchanser på kort tid för Widell och Bahrudin. Men båda avsluten är för tama och går utanför.

Vi anfaller glatt och spelar bättre anfallsfotboll. Bohlin serverar Bahrudin som får sitt tredje läge för matchen men målvakten räddar snyggt direktskottet.

Vi har tagit över mer av spelet och vi blir därför lite ställda när Tvååker efter 30 minuter går upp högt i pressen. Pressen lönar sig och man får matchens första hörna. Man får även en andra hörna och gör en variant som inte blir lyckad och vi kan ställa om. Då dras Widell taktiskt omkull och motståndarna får sitt första gula.

Vi blir tvungna att göra ett byte efter ca 35 minuter. Axel Sjöberg skadad och utgår. In kom Ivan Danielsson Andonovski

Hugo Bohlin kör några överstegsfinter inne boxen och avslutar tungt och Tvååker rensar till hörna. Hörnan är bra slagen och Kevin nickar precis över ribban.

Vi får ett bra frisparksläge ut i höger korridor sedan motståndaren (gult kort) dragit omkull Nuh som annars varit förbi. Frisparken slås bra av Widell som nickas till hörna. Hörnan blir relativt ofarlig.

Tvååker gör ytterligare ett byte innan paus och tilläggstiden kommer vara lång pga alla skador.

Mållöst i första halvlek.

Tvååker gör ytterligare ett byte i halvlek.

Det är Tvååker som inleder andra precis som första. Man har bollinnehavet och man spelar betydligt aggressivare nu.

Vi är lite för passiva inledningsvis och inte bekväma med väder och plan riktigt.

Vår första chans kommer efter kvarten in i andra. Bohlin letar skottläge och alla förväntar att han skall avsluta men i stället passar han till Widell och bollen går fram till Nuh som avslutar men tyvärr rätt på målvakten.

Vi tappar bollen i en speluppbyggnad och Tvååker ställer om snabbt. Tvååker är bra på att utnyttja sin motståndares misstag. Man försöker komma till avslut flera gånger men vi är snabbt på rätt sida och kan täcka bollen.

Hörna till oss i 68:e minuten från Widell som blir resultatlös.

Tvååker bygger upp ett anfall och kommer till avslut från distans som Tyree tvingas styra över målet till hörna. Hörnan blir för lång och resultatlös.

Men det är chansartat och när Kotto missar en mottagning hugger Tvååker men Albin är kylig i försvarsspelet och väntar ut motståndaren som till sist slår en för dålig passning.

I 74:e minuten går Nuh ut och in kommer Burkakowsky som äntligen får göra debut efter hjärtmuskelinflammation och meniskskada. Kul!

Med kvarten kvar gör Tvååker sitt sista byte.

Bahrudin går ut med 10 minuter kvar och in kommer Adhem El Yosef för oss. Direkt efter bjuds vi på en hörna efter slarv från Tvååker. Widell slår som vanligt. Kotto får läget denna gång men avslutet täcks bra.

Strax efter får Tvååker sett gyllene läge. Onside sticker Rasmus Andersson men Tyree är precis före och plockar bollen. I situationen efter drar Tvååker på sig en frispark och man tuggar till sig två gula och då ett rött och en spelare mer för oss sista tiden.

Vi får en hörna och styr den mot mål men målvakten räddar med en benparad på mållinjen. Returen går ut till oss men avslutet går utanför.

Vi får sista chansen att avgöra när Burakowsky får bollen. Men målvakten i Tvååker (matchens lirare) gör en kvalificerad räddning.

Matchen slutar mållöst. Vi varken vinner eller förlorar mot Tvååker i år. Då skall vi komma ihåg att Tvååker inför säsongen sa att man skulle vinna serien och avancera till Superettan.

Här näst i serien väntar sista Skånederbyt för säsongen. Lördagen 8 oktober kl 13:00 möter vi Lunds BK hemma.

 

 

 

 

 

Framgångar i våra ungdomsled
2022-09-30 08:24

Muzamil Abdullah  har blivit uttagen till regionalt läger i Helsingborg den 10/10. 


Muzamil kom till Bk Olympic denna säsongen och har varit en tongivande spelare i P06 truppen där han har varit med och bidragit till framgångarna i nationella serien. 


Muzamil är en vänsterback som gärna gillar att följa med upp i banan, han har fina offensiva kvaliteter där hans snabbhet och tillslag på bollen sticker ut. Vi tror att Muzamil kommer fortsätta att utvecklas och ta stora kliv nästa säsong där större utmaningar väntar honom.

 

Vi önskar honom stort lycka till!

 

 

Tåget har gått eller?
2022-09-25 07:24

BK Olympic -FC Trollhättan 1-2 (0-2)

Målskytt; August Karlin

En liten toppmatch på Lindängens IP under bra förutsättningar rent vädermässigt.

Vi tvingades till två ändringar i startelvan pga. avstängningar. In kom Axel Håkansson och Lorik Konjuhi.

Initialt ser det godkänt ut och båda lagen känner på varandra. Trollhättan är ett lag som har ett stabilt försvarsspel så vi kommer inte till någon större chans.

I stället är det Trollhättan som är lite vassare och i minut tio får vi inte undan bollen som studsar inte vår väg utan mera motståndarna. En chans som egentligen är avslutad men olyckligtvis får Melker en dubbeltouch på bollen och tappar den i boxen. Första chansen klarar vi men när en fristående motståndare står helt själv med Tyree så får vi abdikera. Den stora frågan är om han är offside men domarna väljer att fria. 0-1 och tungt.

Här trodde jag att vi skulle vakna till liv och till viss del gör vi det. Trollhättan backar hem och vi har bollen. Men sista tredjedelen är vi inte riktigt påkopplade idag.

Mot slutet av halvleken slappnar vi av för mycket.  Trollhättan sätter ner en boll i korridoren som man får vända upp lite för enkelt och sätta in ett inlägg i boxen. Där får planens kortaste spelare gå upp ostört och nicka in 2-0 omgiven av två gröna spelare. Svagt försvarsspel att två motståndare kan slå fyra av oss.

Vi gör ett trippelbyte i halvlek. In kom Baris, Ivan & Bahrudin medan Axel, Lorik & Sidibe gick ut. Vi möblerade om rejält och gick verkligen för en vändning.

Det offensiva spelet blir betydligt bättre men samtidigt är Trollhättan svåra att komma igenom.

Vi anfaller ihärdigt och står för bollinnehavet. Det är först efter en hörna i minut 75 som August Karlin kan trycka in reduceringen i mål. Det blir lite match igen.

Vi gasar på och försöker trycka in kvitteringen. Vi skapar en tre fyra lägen men vi har inte flytet riktigt med oss idag.

FC Trollhättan får revansch på oss sedan vi slog dom uppe i Trollhättan. Men vi skall ta med oss andra halvlek som vi vinner med 1-0 till nästa match borta mot Tvååkers IF.

Taktisk trium gav seger
2022-09-17 14:53

Lindome GIF – BK Olympic 0-4 (0-2)

Målskyttar; Hugo Bohlin 2, Irfan Jasarevic 1, Mubaarak Nuh 1

 

Bortamatch med tidiga avspark mot zebrorna från Lindome på Lindevi IP. Lindome spelar på konstgräs och kallar sig zebror. Lindevi kallas för savannen. Men än så länge har jag aldrig sett några zebror beta på en plastmatta.

 

Lindome ligger på nedre halvan av tabellen och har gjort så hela säsongen. Sedan mötet på Lindängen har man lånat in spelare från både GAIS, Utsikten och Örgryte. Även den rutinerade Anders Alö har förstärkt truppen. Längst fram har man pålitlige målskytten Robert Lipovac som gjort 8 mål hitintills i serien.

 

Lindome kommer närmast från en oavgjord (2-2) historia mot Oskarshamn där man tappade ledningen två gånger om.

 

Vi har haft en bra träningsvecka och fått tillbaka spelare från skador som snart är aktuella för spel. Men vi ställde upp med samma startelva som senast mot Falkenberg.

 

Lindome skapar första chansen genom ett vasst skott utifrån som Tyree boxar till hörna. Ett skott som gör att vi måste vara på tårna direkt!

 

Lindome startar helt klart positivt och står bollinnehavet den första tiden av matchen. När vi vinner bollen sätter man en hög press och vi tappar då bollen direkt.

 

I 8:e minuten rullar Lindome upp oss och vinner duellspelet. Man kommer till ett avslut men Tyree är med igen.

 

Minuten senare ställer vi om på en kontring. Hugo driver bollen från vänster till höger, släpper ut den till Sjöberg som trycker in en hård passning längs marken och där kommer Irfan framrusande och kan trycka in bollen i öppet mål. 1–0 ledning på vårt första riktiga anfall.

Anders Alö tar matchens första gula kort efter 17 minuten när han är tvungen att dra ner Hugo som snott bolen och är på väg att ställa om i en farlig kontring. Frisparken är bra slagen av Widell men målvakten i Lindome räddar.

 

3 minuter senare ställer vi om igen och återigen hakas vi upp och det blir ånyo ett gult kort till Lindome.

 

Matchen är underhållande och det som kul att se är att Lindome är ett lag som försöker SPELA fotboll till varje pris. Det är kul att se!

 

Vår första hörna kommer efter 30 minuter. Slås från höger av Widell. Hörnan får vi efter fint och tålmodigt spel. Hörnan blir lite rörig men vi kommer inte till något avslut utan Lindome kan kontra och det blir ett en mot en läge där Sjöberg gör en fenomenal viktig brytning.

Lindome biter sig kvar och skapar en hörna och efter det en frispark. Vi vinner duellen och Nuh passar Bohlin som sätter full fart framåt och återigen tvingas en motståndare dra ner oss och syna det gula kortet. Frisparken blir resultatlös och i stället kan Lindome ställa om på oss och nu är det vår tur att få ett gult kort genom bryskt spel för Axel Sjöberg. Frisparken bryter vi direkt och det blir ett bra läge för oss men avslutet lite för tamt.

 

2–0 till BK Olympic genom Hugo Bohlin i minut 41. Hugo får bollen centralt gör några dragningar och placerar in bollen otagbart

 

Vi går till halvtidsledning med en 2–0 ledning.

 

En smakstart på andra halvlek, Tyree slår en lån boll till Irfan som vinner duellen (misstänkt frispark men domaren står bra till) passar in till Hugo som nu avlossar ännu ett skott men den gång i andra hörnet för målvakten och bollen letar sig förbi och går in via en touch i stolpen.

Lindome spelar nu mera varierat och blandar sitt dina kortpassningsspel med lite längre bollar bakom vår backlinje. Det blir alltså fler frågor vi får svara på men vi behåller lugnet och spelar behärskat försvarsspel.

 

Ett felpass på mitten gör att Lindome kan ställa om. Kotto bryter perfekt första gången men andra gången kommer han sent in i duellen och får gult kort. Det innebär att han är avstängd i nästa match.

 

Melker Widell tvingas till ett byte i 60:e minuten efter en skada och in kommer Baris Hummet. Lindome gör samtidigt ett qudrappelbyte där Glavak, Spanedal, Garza och Heden kommer in.

Irfan glider förbi på vänsterkanten och spelar snett inåt bakåt till Bohlin som får chansen till att göra sitt tredje mål för dagen men nu är målvakten med och gör en snygg benparad.

Vi får ytterligare ett gult kort till Albin. Detta då domaren tycker det tar för lång tid. Det innebär att även Albin är avstängd i nästa match.

 

Karlin får en fin passning av Henke när han rusar fram. Målvakten räddar och Henke tar returen men den smiter precis förbi ribban.

 

Äntligen!! I 70:e minuten gör vi 4-0. Baris passar fram till Nuh som tar ett par steg in i straffområdet och sätter sitt första mål i Olympic tröjan.

 

Vi gör ett dubbelbyte. Bahrudin Atjic gör comeback efter skadan borta mot Åtvidaberg och Ivan Danielsson Andonvski kommer in. Ut gick Hugo och Nuh.

 

Lindome gör sitt sista byte i 75:e minuten och så gör även vi. Henke Norrby & Axel går ut och in kom Adham El Yousef och Ajdin Avdic som därmed gör debut för oss.

Sista kvarten blir relativt avslagen och vi rullar runt bra. Bahrudin får sista chansen idag men skottet går över.

 

Det blev en värdefull seger idag och bra att vi får göra en del mål framåt och ytterligare en hållen nolla.

 

Spelarna gör en bra prestation men måste framhäva ledarstaben med Mesut Meral i spetsen om en bra taktiskt genomför match!

 

Närmast väntar match hemma mot FC Trollhättan lördagen den 24 september på Lindängens IP med avsparkstiden 16:00.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
SAMARBETSPARTNERS