SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Skånederby på måndag
2024-05-23 00:15

På måndag är det dags för ännu ett Skånederby när vi tar emot Lunds BK hemma på Lindängens IP.

 

Fri entré för alla mammor som har ett barn i BK Olympic! Detta för att fira morsdag🙌

 

🆚 Lunds BK

🏟️ Lindängens IP

⏰ 19:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Bottenapp i Malmöderbyt
2024-05-20 09:29
Startelvan. Foto Stefan Robert

FC Rosengård – BK Olympic 2-0 (1-0)

 

Nykomlingar som tagit för sig ordentligt på försäsongen. Man har behållit nyckelpjäser med den rutinen som dom har besuttit och kryddat till ordentligt med etablerade nyförvärv som Ian Pettersson, Emmanuel Igbonekwu samt FD Tornspelarna Granit Stagova och Adam Olofsson. Intressanta karaktärer Halda Kabil ansvarar för. FC Rosengård kommer vara ett starkt hemmalag där man har en frejdig offensiv. Jag är övertygad om att man kommer överraska många lag och klara ett nytt kontrakt.

 

Fredag – Sol och vind på Rosengårds IP.

 

Rosengård tar tag direkt i taktpinnen och vårt segerrus sedan måndagens match hade knappt lagt sig.

 

Rosengård inleder med en hög aggressiv press som tvingar oss till paniklösningar som vi idag inte klarar av. Man stressar oss till misstag och vi kommer inte alls i gång. Våra olika lagdelars fina samarbete sedan förra matchen kommer inte i gång och vi har blivit sönderlästa.

När vi sedan bjuder Rosengård på 1-0 genom ett individuellt misstag där vi sätter varandra i svåra situationer blir det även lätt uppförsbacke.

 

Vi är tama och inte alls med i matchen. FC Rosengård gör en bra prestation mot oss.

VI gör byte i halvtid och positionsförändringar men resultatet uteblir. Huvudet är under armen på de flesta spelarna idag.

 

När Rosengård sedan gör 2-0 i 74 minuten avgör man matchen.

 

Man är inte bättre än sin senaste prestation och idag van Rosengård för man ville mera, löpte mera. Vi var inte där idag och bara att lyfta på hatten.

 

Bara att slicka såren, komma igen!

 

Nu väntar topplacerade Lunds BK hemma på Lindängen måndagen 27 maj med avspark 19:00

Malmöderby på fredag
2024-05-14 11:58

Malmöderby🔥

 

På fredag är det dags för säsongens första Malmöderby för vår del då vi gästar FC Rosengård.

 

Den perfekta starten på helgen😎

 

🆚 FC Rosengård

🏟️ Rosengårds IP

⏰ 19:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Första trepoängaren på hemmaplan
2024-05-14 08:15
Mergim Leci vid 1-0. Foto; Stefan Robert

BK Olympic – Eskilsminne IF  2-0 (1-0)

Målskytt; Mergim Leci 2

 

Dags för ny match på Lindängen och ytterligare ett skånederby mot Eskilsminne IF

Patrik Ingelsten ledde laget 2023 till fina framgångar. Ett tungt lag att möta med ett bra arbetssätt. Nu har Patrik tagit över seriekonkurrenten Jönköping Södra och Martin Pringle har tagit över rollen som huvudtränare.

 

Man har tappat Robin Wendin Thomasson till GAIS och Lucas Larsen till FC Helsingör men behållit tongivande spelare och kryddat med spännande nyförvärv.

 

Kommer Eskilsminne etablera sig eller kommer man gå för det? Man har absolut rätt förutsättningar anser jag både på och bredvid planen. Klubben styrs klokt och strategiskt mot framgång.

 

Eskil kommer närmast från seger mot Onsala BK och vi från förlust mot Ängelholms FF.

 

Med bra väder och sköna förutsättningar startade vi matchen på ett bra och kontrollerat sätt. Eskils hade ett högt utgångsläge men vi kunde rulla runt öst till väst.

 

Men efter hand flyttar vi upp positionerna och vi spelare mera varierat i anfallen än tidigare matcher.

 

Efter fem minuter kommer vi fram på högerkanten och Mubbe testar ett skott som går strax utanför gamla BK Olympicare Philip Mårtensson i målet.

 

V får en frispark efter 25 minuter på vänsterkanten. I stället för att lyfta in det blir det en kort variant till Amir Ayari som passar vidare till Albin Sundgren som avlossar högerdojan. Bollen går i insidan av stolpen och ut i famnen till Mårtensson i Eskilsmålet. Skulle det bli ännu en dag där bollen inte studsar vår väg…

 

I anfallet efter sticker Eskilsminne upp och lite missförstånd i vårt annars för dagen gedigna försvarsarbete spelar in bollen centralt och avslutar men bollen går både utanför och över.

I en omställning efter lite mer efter en halvtimme spelar Mergim fram till Alex Robert som kanske tar ett tillslag för mycket och skottet täcks av en försvarare. Det går snabbt i fotboll och hade han sett så var det en helt fri Banbanas som stod några meter bort.

 

Matchuret har tickat upp på över 46 minuter när Alex Robert serverar Mergim en boll i djupled. Mergim kommer fri och sätter bollen säkert i målet. Ledning i halvtid.

 

I andra halvleks inledning startat Eskils en forcering för kvittering. Vi försvaras oss med näbbar och klor och gör det riktigt bra.

 

Vi håller ut den så viktiga första kvarten i andra halvlek samtidigt som Eskils gör offensiva byten.

 

Det böljar framåt och tillbaka i spelet men vi har lite medvind i andra halvlek och kan utnyttja det i vårt anfallsspel. I flera situationer tillåter domaren en väldigt hög nivå där det tillåts för mycket och i vissa situationer en betydligt lägre nivå. En parentes mitt i referatet är att Eskils hade med en annan domare kunnat syna tre röda kort i dag. Två för friläge och ett för ett språkbruk som inte hör hemma på en fotbollsplan.

 

Men knappt en halvtimme spelad av andra halvlek vinner vi bollen och Argjend passar fram till Mergim som på mittplan driver fram bollen någon meter, ser att Mårtensson inte är i rätt position och avlossar ett skott som går in i målet. Omgången och månadens mål!

 

Matchen ebbar ut där och båda lagen gör sina traditionells enliga byten och vi tar säsongens första trepoängare.

 

Paul Olausson till sydsvenskan.se

– Vi hade bra kontroll och vann välförtjänt. Jag tycker att vi skapar lite mer målchanser för varje match. Det är något som vi tränat aktivt på så det är skönt att det ger utdelning.

 

Martin Pringle till hd.se

– Vi släpper in ett billigt mål. Sen trycker vi på, men det var en sån där dag när det inte spelar nån roll vad man gör. Det är många individuella misstag.

 

Redan på fredag är det dags för match igen och för tredje matchen i rad ett skånederby och mot FC Rosengård.

 
SAMARBETSPARTNERS