SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Seger borta mot Tvååkers IF
2024-04-22 08:08
Martins Egbe frispark till vårt ledningsmål, 1-0. Foto Stefan Robert

Tvååkers IF – BK Olympic 1-2 (0-1)

Målskyttar; Martins Egbe och Alexander Robert

Dags att besöka västkusten och Tvååkers IF som är ett stabilt Ettanlag som har en spelidé som lönar sig i längden. Man har ingen direkt stjärna utan ett gediget lag som tror på kollektivet och det lönar sig!

Man är oerhört svårslagna och framför allt på hemmaplan där förra årets möte slutade mållöst.

Båda lagen kommer från säsongens första segrar. Tvååker imponerade när man bortaslog Trollhättan med 3–1 och vi slog Torslanda med 1-0.

Smolk i segerbägaren för oss senast med att Lorik Ademi utgick med en bekräftat fraktur i foten.

Matchen spelas på naturgräs i gynnsamma förhållande.

Inledningsvis är det kontrollerat från båda lagen. Man klassiks känner på varandra.

Efter lite mer än 10 minuter börjar Tvååker hota liter mera. Man kommer runt på kanten ett par gånger och får komma till avslut ett par gånger.

När vi har bollen rullar vi runt väl och kontrollerat samtidigt som Tvååker ligger rätt och följsamt med sitt lag i sitt försvarsspel. Vi försöker jobba oss fram till avslut men Tvååker är inledningsvis starkare i det duellspelet som uppkommer i och omkring straffområdet.

Tvååker ställer o till anfall och det blir en duell mellan Fabian Velander och en motståndare där Fabian får en tå på bollen till en hörna. På hörnan som Tvååker får biter man sig fast och avlossar ett skott som täcks av Amir Ayaris arm och det blir ett väldig farligt frisparksläge. Frisparken slås utanför.

Minuten senare blir Jesper Dickman hakad precis i skottögonblicket utanför straffområdet och nu är det vår tur att få en frispark i bra läge.

Martins och Mattias Andersson ställer upp och det blir Martins som tar den med sin vänsterfot runt muren och via stolpen går bollen in och ledning för Olympic.

Efter målet blir vi lite oorganiserade och Tvååker skapar nya anfallslägen men vi försvarar oss frejdigt.

Ledning i halvlek med 1–0.

Tvååker inleder andra halvlek med ett större tryck mot oss. Bättre bolltempo och tuffare i sin press när man kliver upp högre.

Fem minuter in i andra halvlek studsar bollen rätt och Alex Robert avlossar ett skott nära målvakten och reflexräddar till en hörna. Hörnvarianten blir farlig innan Tvååker kan rensa undan.

Marcus i målet får steppa upp och räddar oss när Tvååker spelar vägg i straffområdet. Returen går ut men skottet går utanför. Svettigt och Tvååkers bästa läge än så länge.

Alex Robert får ytterligare en chans när Jesper Dickman serverar. Skottet styrs ut av målvakten och utmynnar sedermera i en resultatlös hörna för oss.

Det börjar osa katt i vårt straffområde. Vi missar en nick och bollen dyker ner framför fötter på en spelare i Tvååker som inte får träff och Fabian Velander kan rensa undan. Tvååker kommer närmare och närmare.

Tvååker skapar en hörna i minut 60 efter en löpduell där Lorik Konjuhi täcker ut bollen över kortlinjen. En variant från Tvååker men vi är på tårna och jobbar undan anfallet.

Tvååker får en frispark på mittplan och lyfter in bollen i straffområdet. Vi vinner första duellen och nickar undan bollen. Men Tvååker knuffar fram bollen och när Marcus Pettersson skall plocka upp bollen tappar han den mellan benen och vi inner inte rensa undan innan bollen rullar in över mållinjen. Kvitterat och utjämnat.

Tvååker fortsätter att trycka på och det är inte bara massor av grus på planen utan även i vårt spel.

20 minuter in i andra gör Tvååker ett trippelbyte och vi byter ut Jesper Dickman till förmån för August Sandström.

Vi bjuder på för mycket och det är pojklagsfotboll som presteras just nu av oss. Men via Banabas Tagoes framryckning på vänsterkanten i 70:e minuten och kommer till ett bra läge med avslut på mål där returen går ut igen till honom väljer han nu passa Alex Robert som sätter till en bredsida och placerar in bollen i mål och vi är i ledning igen.

10 minuter kvar och Tvååker får ånyo en frispark och kan lyfta upp sina fyrtorn. Men Marcus är ute och plockar ner bollen.

Vi gör dagens andra byte och Mattias Andersson går ut och in kommer debuterande Mergin Laci.

Det är heta känslor i slutet när det återstår fem minuter. Det smäller rejält i kamperna och delas ut tuffa tacklingar åt båda håll. Domaren står upp bra och håller ordning på båda lagen.

Hörna för Tvååker med två minuter kvar. Detta efter om omdiskuterad situation där Tvååker söker straff.

Tvååker lyfter upp allt och trycker på. Man avlutar gång på gång och bollen går som en flipperkula innan vi får bollen med oss. En tilläggstid på 6 minuter känns väldigt orimligt!

2 minuter kvar och vi slarvar med bollen i uppspel. I stället får Tvååker en dubbelhörna och det är verkligen farliga lägen nu! Målvakten är uppe och vi får chansen att avgöra med tom bur men slarvar. I stället får Tvååker sista chansen att kvittera men vi får frisparken med oss när Marcus blir tufft åtgången i straffområdet.

Slutsignalen lyder och vi vinner återigen och en skön trea på kontot.

Vår tränare Paul Olausson till Sydsvenskan.se

– Det var en ny ”jobba in poängen i slutet-match”. Vi har mycket kvar att jobba med, och det vet vi om. Men det är skönt att se att vi kan ta poäng under processens gång

– Efter Alexander Robert 2-1 mål öppnade matchen upp sig. Tvååker flyttade upp mer och mer folk och de hade ett par chanser att kvittera. Men vi hade också ett par omställningar som var farliga. Det blev mycket krigande. Men spelarna vet vad som krävs för att ta poäng och det är jag glad över.

 

Till kommande helg är det äntligen dags för den riktiga hemmapremiären på Lindängens IP. Då kommer Boråslaget Norrby IF på besök. Norrby besegrade Falkenberg på bortaplan med mål på övertid – imponerande. Norrby IF är ett lag som jag tror kommer vara med i toppen under seriens gång och det kommer bli en svårt och tuff match för oss.

Nästa match
2024-04-17 17:18

Nu på söndag spelar vi vår andra raka bortamatch då vi gästar Tvååkers IF på Övrevi IP.

 

🆚 @tvaakersif

🏟️ Övrevi IP

⏰ 13:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Josef uttagen till det Irakiska U23-landslaget
2024-04-15 17:04

Vår mittback Josef Al-Imam har blivit uttagen till det Irakiska U23-landslaget som just nu förbereder sig inför Asiatiska mästerskapen i Qatar. Irak har hamnat i en grupp tillsammans med Saudiarabien, Thailand och Tadzjikistan, där dem ställs mot Thailand först (imorgon 16/4).

 

❓Hur känns det att vara uppkallad till mästerskapet?

🗣️ Det är en ära och en dröm att få representera sitt hemland i ett så pass stort mästerskap.

 

❓Hur är känslan?

🗣️ Känslan är väldigt bra och vi är förberedda genom tuffa matcher som vi har haft i år. Vi har en bra känsla i gruppen med bra sammanhållning. Vi vet vad som krävs för att ta oss långt och det handlar om att få ut det på plan.

 

❓Vad blir viktigt för er i mästerskapet?

🗣️ Det finns massa saker som är viktiga men av dem viktigaste är att vi använder oss av våra kvalitéer och att man går in till matchen med varken underskattning eller överskattning.

 

Stort lycka till, Josef!💚

 

📸 @iraq.ifa

 

Första Trean - Första Nollan
2024-04-14 07:39
Segerskytt Alex Robert. Foto Stefan Robert

Torslanda IK – BK Olympic (0-0) 0–1 

Målskytt; Alexander Robert

 

Då var det lördag och match, bortamatch mot Torslanda IK. Nykomlingar från div 2 som gör sin sak. Det skall bli intressant och se hur långt det kan räcka. Man har tappat en av sina bättre spelare till Superettannykomlingen IK Oddevold i Gustav Forsell och värvat in sparsamt. Samtidigt betyder det att man har en homogen trupp som mår bra tillsammans.

Äntligen har Göteborg åter ett lag i Ettan igen. Efter GAIS, Qviding försvunnit 2022 har man nu återigen ett lag.

 

Vi gör några ändringar sedan senast. Josef Al-Imam är i väg på landslagsuppdrag med Iraks U23 och August Sandström sjuk.

 

Det gör att Amir Ayari och Mjällbylånet Argjend Miftari går in från start.

 

Torslanda kommer från två raka 1–0 förluster mot Torn i premiären och senast mot Ängelholms FF.

 

Vi jobbar fram en hörna i fjärde minuten på den för dagen blåsiga Torslanda vallen. Hörnan går på första stolpen och blir således resultatlös.

 

Torslanda får sin första höra precis efter 10 minuter men vi försvarar oss bra. Matchen inledning har varit försiktig från båda lagen. Disciplinerat och lagen läser varandra väl.

Vi får ett bra anfall på högerkanten och inlägget från Albin Sundgren är bra men vi är inte på plats i målområdet och Torslanda spelar ut bollen till hörna. Hörnan är väldigt märkligt slagen och det är möjligt att vinden påverkar.

 

Marcus i målet får rädda ett skott efter kvarten. Under kontroll men vi får vara vaksam på Torslandas snabba omställningar.

 

En frispark i ett bra läge får vi sedan Lorik Ademi gjorts ned. Cirka fyra fem meter rakt utanför straffområdet. Ademi tar själv hand om den men går högt över.

 

Torslanda är riktigt nära att ta ledningen efter ett bolltapp i speluppbyggnaden. Men Marcus Pettersson stoppar skottet och nyper bollen precis framför en framspringande spelare från Torslanda.

 

Med ett par minuter kvar tvingas vi till ett byte. En skadad Lorik Ademi tvingas utgå och in kommer Jesper Dickman.

 

I slutet på halvleken får vi ett bra läge när Amir kom helt fri men bollen går strax utanför när han försöker placera in den.

 

Oavgjort, 0–0 i halvlek.

 

Inledningsvis så snor Banabas bollen efter två minuter och tar till sin vänsterslägga men bollen utanför.

 

Kvarten in i andra skapar vi först hörnan. Dickman slår den inåt skruvad och Lorik Konjuhi når högst och nickar precis utanför. Torslanda ställer om skaffar sig en hörna. I samband med hörnan gör Torslanda sitt första byte. Hörnan nickas undan och vi ställer om där Amir Ayari vinner första duellen men säkrar upp bollinnehavet genom att vända hemåt.

 

I matchminut 68 skapar vi ett längre anfall på vår vänsterkant. Fabian Velander driver upp bollen till Banabas som spelar in den till Alex Robert i straffområdet som bredsidar med en placering bollen in i målet. Ett snyggt spelmål och lätt i klassens omgångens mål!

 

Torslanda gör omgående ett byte för att kunna gå till motattack och även vi gör ett byt, vårt andra, när Sadmir Zekovic kommer in i stället för Banabas.

 

Torslanda satsar framåt och har ett par fina aktioner och möjligheter innan till sist Marcus Pettersson kan plocka ner bollen och lugna ner spelet.

 

Vi ligger kompakt samlade försvarsmässigt men innebär samtidigt vid bollvinst att vi har långt till motståndarens mål.

 

Torslanda får ett friläge via Liam Andersson två gånger om. Först räddar Marcus och returen går i stolpen samtidigt som Albin Sundgren står på mållinjen och täcker.

 

Vi får chanserna att anfalla men vi tappar bollen alldeles för enkelt och Torslanda kan ställa om och komma till avslut och skjuta in sig för en kvittering.

 

I näst sista ordinarie spelminuten tappar vi helt koll på motståndaren och vid ett inlägg så är det en fristående motståndare som får hur mycket tid att sikta in sig med pannan men nickar utanför. Väldigt nära kvittering och det ligger in kvittering i luften.

 

Vi spelar med huvudet under armen och Torslanda får chans på chans. Marcus Pettersson gör en bra räddning! Vi får i ren panik skyffla undan bollen.

 

Aldrig förr har tilläggstiden på 5 minuter känts så lång. Mattias Andersson byts ut och in kom Joshua Sivertsen.

 

Vi ger Torslanda en sista möjlighet genom att rensa ut en boll till hörna. Hörnan vinns av Torslanda men nickas utanför och domaren blåser därefter för slutsignal.

 

En bra laginsats där Marcus Pettersson i målet sticker ut lite extra. Han får hålla sin första nolla och gör flera bra ingripande för oss

 

Till sydsvenskan.se ger Paul sina synpunkter.

– Vi får sortera in det här i kategorin kämpasegrar. Vi var under rejäl press sista tio minuterna. Innan dess såg det bra ut, i alla fall under vissa perioder, sa Paul Olausson, tränare i Olympic.

 

– Nu har vi fyra poäng på tre matcher och det känns som en ok start. Det var skönt att se att vi kan jobba och kämpa oss till poäng även när spelet inte riktigt stämmer.

 

Nästa söndag väntar den tredje bortamatchen i de fyra första omgångarna när vi åker till Halland och besöker Tvååkers IF.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
SAMARBETSPARTNERS