SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Poäng borta mot Eskilsminne
2024-07-04 11:21
Mergim trycker in kvitteringen. Foto; Stefan Robert

Eskilsminne IF – BK Olympic 1–1 (0-0)

 

Målskytt; Mergim Laci

 

Då var det dags att starta upp höstsäsongen. Matchen var planerad att spelas första helgen i augusti men krokade med Eskilsminnes turnering Eskilscupen så klart att vi flyttar för att barn och ungdomar kan ha en oförglömlig tid.

 

Eskilsminne har sedan vårt möte på Lindängen varit obesegrat så det väntade en tuff uppgift för oss. Vi fick tillbaka en gäng spelare som varit avstängda i senaste matchen mot Oskarshamn.

 

På en härlig idrottsplats, Harlyckan spelades denna match i ett behagligt sommarväder.

En fin matta bjöd in till ett bra inledande spel från båda lagen. Båda lagen skapar några halvchanser i första halvlek där det hade med lite mera skärpa kunnat innebär en halvtidsledning för oss men lite otur hade vi även kunnat ligga under. Så tämligen rättvist halvtidsresultat.

 

I andra halvlek så är matchbilden den samma som första. Vi skiftas om initiativet men mesta delen av spelet är mellan de två straffområdena då försvarsspelet är väl organiserat hos de båda lagen idag.

 

Men efter 25 minuter när båda lagen tröttnat lite så hänger vi inte med utan tittar mera boll än spelare. Ett inspel från kortsidan gör att vi tappar markeringen på en motståndare och han kan styra in bollen i mål.

Men vi ger oss inte utan arbetar på och i tredje övertidsminuten slår Fabian Velander en lång boll som Argjend som nickar ner till Mergim som trycker in kvittering till stor glädje för alla spelare, ledare och supportrar.

 

Paul Olausson till sydsvenskan.se om matchen.

– Det är alltid en speciell känsla när man kvitterar så sent, och för moralen var det ett viktigt mål. Men spelmässigt var det en match som vi borde vunnit. Det är svårt att vara helt nöjd.

– Vi har en ung och oerfaren trupp och det har märkts. I våra bästa stunder kan vi slå alla lag, men vi kan också förlora mot lag som ligger i botten. Utmaningen i höst blir att hitta en jämnare nivå i våra prestationer.

 

Motståndarens tränare Martin Pringle till hd.se

– Det är så klart tråkigt att de kvitterar i 94:e, men så är det ibland. Det var en ganska jämn match där lagen turades om att ha initiativet och skapa chanser.

Nu väntar semester och lite ledighet för truppen.

 

Men vi tar inte semester i BK Olympic utan förbereder oss för våra kommande matcher i höst.

 

Nästa hemmamatch är måndagen den 19 augusti mot FC Rosengård. Vi kommer spela i rosa tröjor som sedan kommer auktioneras ut till förmån för bröstcancerfonden.

Det kommer även vara flera olika arrangemang.

Vårens sista match
2024-07-02 07:22

Nu vänder serien och vårens sista match spelas mot Eskilsminne IF på bortaplan. Hemmamatchen slutade med en 2-0 vinst genom två mål av Mergim Laci och vi hoppas upprepa detta på onsdag.

 

🆚 Eskilsminne IF

🏟️ Harlyckans IP

⏰ 19:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Vårens sista hemmamatch på lördag
2024-06-27 18:13

Vårens sista hemmamatch spelas nu på lördag hemma mot Oskarshamns AIK klockan 16:00.

 

🆚 Oskarshamns AIK

🏟️ Lindängens IP

⏰ 16:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Familjematchbollen
2024-06-25 17:53

Nu lanserar vi ”Familjematchbollen”🙌

 

BK Olympic är en förening med ett A-lag i Division 1 och med en ständigt växande ungdomsverksamhet - både på pojk och flicksidan.

 

Med Familjematchbollen har ni nu chans att bidra till att BK Olympic fortsätter att utvecklas  som förening och att våra barn- och ungdomar får roliga upplevelser.

 

För 1000kr/familj får du följande👇

🟢Matchbollsvärdar - ditt/ert namn ropas upp av speakern vid våra hemmamatcher

🟢 Hemsidan - ditt/ert namn kommer finnas med på vår hemsida

🟢 Lottning - med i utlottningen av att få chansen att lämna matchbollen till domaren

 

📱Swisha 1000kr till 123 371 82 28

 

Tack för ditt stöd och bidrag till BK Olympics fortsatta utveckling💚

 
SAMARBETSPARTNERS