SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

Bortamatch på söndag
2024-06-19 17:55

På söndag åker vi norr om Göteborg för bortamatch mot Ljungskile SK. Efter helgens förlust är vi revanschsugna och kommer göra allt för att ta hem 3 poäng!

 

🆚 Ljungskile SK

🏟️ Skarsjövallen

⏰ 16:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Förlust mot serieledarna
2024-06-18 08:23

BK Olympic – Falkenbergs FF 0-5

Dagens motståndare var Falkenbergs FF – laget från havet.
Två år i rad har man misslyckats med avancemang när man gått till kval och förlorat båda tillfällena. Man har en organisation som är redo och arbetar på en högre nivå än många seriekonkurrenter och det är en fördel för Falkenberg.

Tunga tapp i Tim Erlandsson, Wilhelm Ärlig och Oliver Hintsa. Men i andra ändan har man fått in Noel Hansson och målfarliga Isaac Shears. Offensiven ser giftig ut med Rasmus Andersson och Godwin Aguda samt nyförvärvet från Vänersborg Isaac Shears.

Falkenberg kommer vara med i toppen i år igen det kommer man inte komma ifrån. Man är sin egna motståndare även i år och måste höja sig för att kunna vinna serien och slippa ett ovisst kval. Jag är övertygad om att Falkenberg kommer vara med i toppen!

Matchbilden från dagens match inleds som förväntat. Falkenberg har mera boll och driver spelet medan vi ligger rätt och försöker ställa om.

Efter 18 minuter tvingas vi till vårt första byte när en motståndare inte haft koll på sina kroppsrörelser och skadat Banbanas som tvingas utgå. Med ett igenmurat öga kan han inte spela vidare. Svagt av domartrion att missa detta.

Men 10 minuter senare får Falkenberg en hörna som Tyree greppar säkert. En motståndare fullföljer och sparkar av fingret på Tyree i målet vilket leder till ytterligare ett byte. Även detta beivras inte av dagens domartrojka.

Detta skapar lite mental obalans i laget och efter bara ett par minuter efter målvaktsbytet spräcker Falkenberg målnolla.

Resten av matchen domineras av dagens motståndare och vi har inte mycket att säga till om.

För oss gäller det att ta lärdom av detta om varför vi gör en mindre bra prestation både individuellt men även kollektivt. Vi får reparera skadan och lära av misstagen vi gör men även blicka framåt. Det är chans till revansch redan på söndag när vi möter Ljungskile.

Hemmamatch på söndag
2024-06-12 12:14

Ny hemmamatch på söndag när Falkenbergs FF kommer på besök.

 

Väl mött!

 

🆚 Falkenbergs FF

🏟️ Lindängens IP

⏰ 16:00

📺 Ettanplay

📱 MinFotboll

Tre poäng mot Torn
2024-06-08 19:30
Mubaaraks skott och Mattias mål.Foto; Stefan Robert

BK Olympic – Torns IF 1-0 (0-0)

 

Målskytt; Mattias Andersson

 

Annandag nationaldag eller vad man kan kalla det. Studentdag och vad passar bättre än att möta ett lag från akademikerstaden Lund – Torns IF!

 

Torns har inte bara gjort en enkel renovering, man har byggt om helt. Spännande att man går från en ytterlighet till en annan. Izet Kaljic är ny tränare hämtad från Simrishamn med goda resultat.

 

Med en ny tränare och ett nytt arbetssätt har en del klassiska profiler från Stångby valt att gå vidare. I stället har man satsat på talanger från lägre divisioner som nu får chansen i högre seriesammanhang. Vad är det man säger? Motivation slår klass.

 

Just var Torn kommer placera sig i november är väldigt osäkert. Det kommer gå upp och ner för laget men jag tror att Torn kommer spela i Ettan även 2025 och man har inlett säsongen på ett väldigt imponerande sätt! Ett arbetssätt där alla känner sig bekväma och man får ut mycket av varje individ och när det dessutom sätts ihop blir man ett svårslaget lag.

 

Inledningsvis tar Torn tag i taktpinnen och trycker ner oss rejält. Vi är inte bekväma med detta och när vi vinner bollen så blir vi snabbt av med den och får jaga.

 

Första chansen för Torn kommer efter en kvart när man slår ett lågt inlägg som går mellan Tyree och försvarslinjen men Albin Sundgren står säkert i sin försvarsposition och kan styra ut till hörna.

 

Först efter lite mer än 20 minuter får vi iväg första skottet mot mål. Det är Marko Tuka som avlossar men skottet går utanför. Minuter senare vinner vi bollen högt och bollen går till Mergim som avlossar skottet som nu går utanför igen.

 

Det var blåsigt och lurigt under första halvlek. Ett igångsättande av Tyree når inte oss utan plockas upp av en motståndare som avancerar och drar till med ett skott. Tyree hade precis kommit tillbaka i sin position och styr ut bollen med en bra räddning. Samma procedur upprepar sig minuter senare men även denna gång var Tyree med i målet.

 

Oavgjort i halvtid med fördel Torn i sitt spel.

 

Andra halvleks inledning påminner mycket om den första.

 

Med kvarten in i andra ger vi bort en hörna lite billigt. Hörnan skarvas vid första stolpen och Tyree gör återigen en svettig räddning. Torn biter sig kvar och fortsätter anfallet. Ett inspel snett inåt bakåt och avslut som Tyree reflexräddar. Returen ut till en Tornspelare och nu tänker alla att Torn kommer ta ledningen men Tyree gör återigen en fenomenal räddning och vi kan reda ut det.

 

I den 66:e minuten serverar kapten Amir Ayari nyligen inhoppade Mubbe som vaknat på rätt sida. Han gör sin gubbe och avlossar ett tungt skott som Adam Larsson i Torns mål inte kan hålla utan släpper ut till Mattias Andersson som akan omarkerat sätta bollen i mål. Ledning 1-0.

 

Vi får försvara oss rejält och Torn har flera lägen till kvittering men en storspelande Tyree i målet sätter stopp för Torns alla försök till kvittering. Det blir rejält spännande när även domaren lägger till över 8 minuter men vi reder ut det som en gedigen lag insats.

Paul Olausson till Sydsvenskan.se

 

– Spelet böljade fram och tillbaka. Men vi gjorde ett par byten efter en timme och de gav bra effekt. Vi hade chans att göra 2-0 också, men sedan hade Torn ett jätteläge att göra 1-1 på slutet. Som tur var missade de, sa Paul Olausson, tränare i Olympic.

 

– Vi spelade ok och hade tillräckligt många chanser för att kunna vinna. Men det gäller att göra mål också. Det gjorde Olympic och inte vi, sa Izet Kaljic, tränare i Torn till sydsvenskan.se

 

Nästa match är även den hemma mot serieledarna Falkenbergs FF. Söndagen 16 juni med avsparkstiden 16:00 hälsar vi er varmt välkomna till Lindängens IP!

 
SAMARBETSPARTNERS