SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920
A-lag Herrar

Säsongen 2017
2017-09-26 21:52

Det börjar bli dags att knyta ihop säcken för 2017.


Serien är avgjord och vi gratulerar Nosaby IF med spelare, ledare och förening till seriesegern och avancemang till div 2 2017.


Vi är redan klara för kval. Ett kval som säkert blir spännande och är stor skillnad mot serie. Det kommer bli en trelagsgrupp där segraren går upp i div 2. Trelagsgrupperna består av tvåor från södra Götalands div 3 serier. Idag är Sölvesborg klara och för nuvarande är det Högaborg som innehar den sista platsen. Men jag vill bara informera kortfattat att tre lag slåss om seriesegern i den serien och avgörs först till helgen.


Den här krönikan är skriven i slutet av säsongen. Alla känner sig lite slitna både fysiskt och mentalt. Man ser framemot en liten ledighet. Säsongen är ju kärleksfull och även ljuvlig. Charmigt nedbrytande för psyket och ständigt 90 minuters lidande på den där jäkla planen…

Denna helg som gått har varit underbar. Ingen match då BW90 dragit sig ur serien. Så luft och energi har laddats på inför slutspurten.


Kommer nedan skriva lite om våra motståndare. Kanske mer ut kritisk synvinkel och inte alltid så glädjande och läsa men sanningsenlig.

Nosaby IF – Bara att lyfta på att och gratulera. En tabell ljuger aldrig när den är slut och man vinner serien välförtjänt. Har gjort en prestation som man förväntat sig faktiskt. Nosaby har värvat ihop ett bra lag. Frågan är hur man kommer hålla i Div 2. Jag tror inte Nosaby kommer vara länge i den serien.  Truppen har rutinerade spelare och i längden kommer dom inte orka med det arbetet som krävs för att spela i div 2. En tuff serie där man kanske får gå upp i träningsdos. Underifrån är det också tunt, inga direkta årgångar som är lovande, alla talangerna tar Kristiandstad hand om och försöker fostra spelare till sin A-lagsverksamhet. Kanske står KFC inför ett vägval och det kan gynna Nosaby. Men att skilja endast en serie mellan Kristiandsstadlagen kommer inte gynna Nosaby. Handbollen är störst i stan, hockeyn på gång och även ett damallsvenskt fotbollslag så är det även tufft med sponsorer.


Kulladals SK - Ännu en gång är vi framför lillebror. Laget som gjorde en suverän försäsong men missade lite för mycket i början av serien men avslutat bra. Det finns en stor kamratskap i klubben och det vinner man mycket på. Men man passar bra in i div 3 kostymen och har verkligen mätt sig ordentligt i år med topplagen. Kulladal som förening jobbar på ett klokt sätt och har bra juniorer som kommer underifrån och man visar även mod genom att matcha dem. Det kommer löna sig i längden.


Dösjebro IF – Kompislaget har gjort en väldigt bra säsong. Inledde starkt och har avslutat starkt. Har haft en bra kontinuitet.  Har gjort det imponerade och fått bra resultat. Laget kan påminna lite om Kulladal med en stark gemenskap där man accepterar sina roller och underkastar sig lagets arbetssätt. Då kommer resultatet, enträgen vinner! Men vad vill klubben? Vill man spela i trean eller vad är ambitionen. 2018 – Hur kommer treorna vara indelade?  Riskerar Dösjebro hamna i Sydvästra med långa resor till västkusten? Tufft att klara det i längden med de resorna. Se bara Kågeröd i år som tappade just på en sådan anledning.

 

Eslövs BK – En överraskning faktiskt. Nykomlingen som verkligen spelat en bra fotboll. Har en bra tränare och en skyttekung som man hade önskat att ha! Man har under hösten kommit i gång ordentligt och har lovande ungdomar som håller väldigt bra kvalitet. Tränarens son är även han fantastiskt bra. Vilken blick för spelet. Borde inom ett par år vara på en betydligt högre nivå än div 3. Kanske med Eslöv??


IFK Trelleborg – Årets flopp och fiaskoinsats. Gjorde en bra försäsong och imponerande. Men är jag överraskad. Nej faktiskt inte. Man värvade in spelare som var vana att starta i sina lag. Detta fungerar under försäsong. Men under serie och inget reservlag så var man dömda på förhand. När sedan resultaten inte heller kom så var det konflikter och inte så god stämning i truppen enligt säkra källor. Sedan skedde ytterligare saker i klubben vilket gjorde att en viss uppgivenhet har synts på resultaten under hösten. Ny tränare för 2018 är redan klar. En bra tränare absolut, Hannu Sirviö har man fått! Men man måste värva in spelare för att lyckats för underifrån har man inget som håller div 3 i alla fall. TFF har de bästa ungdomsspelarna och man får vara glad m man kan lyckas knyta till sig någon spelare varje år som blir ratad. Men IFK har ett par bra spelare som är bra. Få dom att stanna kvar så finns där att bygga på!


Hörby FF – Man tränar alltså bara två gånger i veckan i Hörby! Det visar sig kanske även resultatmässigt där man ibland tappar ordentligt i slutet. Även formen på spelarna visar att man tränar två gånger i veckan då en del tröjor sitter lite tajt… Men en notorisk målskytt på topp och ett kraftverk med Kim Johansson så har man gjort en ok säsong anser jag. Men är HFF ett framtida div 3 lag. Tveksamt.


IF Lödde – Laget har verkligen framtiden för sig. Ett ungt lovande lag och en ännu större ungdomsverksamhet. Man tappade ett par nyckelspelare inför säsongen och det var ett större tapp än man trodde. Samtidigt med ny tränare som har en stor erfarenhet men samtidigt kunde vara lite lättlästa stundtals. Men jag hoppas man kan stanna kvar och bygga vidare på laget.


Lunds SK – En nykomling som spelar en fin fotboll stundtals men kollektivet i defensiven kan stundtals vara lite tunna. En väldigt bra och duktig tränare men en klar idé och arbetssätt som man följer väl. Mycket vilja och krigarinställning råder i laget. Laget har även gjort en snabb resa inom seriesystemet med en homogen trupp. Framtida hot i en Swot-analys är såklart underlag för ett div tre lag. Störst i Lund är handbollen. Sedan kommer LBK & Torn som starka lag. Där under får man kämpa hårt och det finns inte så mycket att hämta. Tror att LSK kommer få det tufft i framtiden att behålla sin div 3 plats.


Bjärreds IF – Laget klarade inte gå från fyran till trean och etablera sig där i år. Man spelade på samma sätt 2017 som 2016 och tyvärr är kvalitetsskillnaden för stor mellan dessa serier. Även en bristande kontinuitet och en låg träningsnärvaro gör att resultaten i år uteblivit. Samtidigt har ”JP” gett många unga och talangfullare spelare chansen. Underlaget i Bjärred bådar gott för framtiden och kommer säkert bli ett lag att räkna med om man rekryterar in en bra tränare.


Hyllie IK – Ett lag som har presterat som man förväntat sig. Man var tippade i botten och kommer spela i div 4 nästa år. Hyllie som klubb kommer behöva gå igenom ett litet stålbad. Man skulle satsa på egna spelare, ungdomsverksamheten under året men det verkar inte ha skett i år. Klubben har fantastiska möjligheter att lyckas då området runt klubben är bra. Men ungdomstränarna är för dåliga och det känns väldigt tunt nedåt i leden. 2018 kommer även det bli ett tufft år för seniorlaget och man riskerar absolut att få det tufft.

 

Eventuella kommande motståndare;

IFK Malmö – Man har gjort satsning på satsning men resultaten har inte kommit. Bristande kontinuitet och en styrelse som sällan visat tålamod för en längre period tar ut sin rätt. Har ett bra lag i grunden med en del fantastiska fotbollsspelare. Tyvärr är det så att ett seniorlag kostar mycket pengar och har man inga ungdomar så blir det dyrt. Nu satsar man återigen på ett U-lag och det kommer hålla. Max en säsong…


Kvarnby IK – Gjort en helt ok säsong och ser ut att klara sig kvar för div 2 även nästa år. Viktigt att få en kontinuitet när man byggt lite nytt i år. Man har även en ungdomsverksamhet som varit lite på glid de senaste åren. Tidigare var man kontinuerligt i de höga serierna men har nu fått gå ner något trappsteg.


Prespa Birlik – Märkligt lag på något sätt. Älska eller hata, alla har en åsikt om klubben och laget. Ingen helt lyckad säsong i år där man siktade på avancemang uppåt i seriesystemet. Är en ny ”toppklubb” i Malmö och har inte hunnit bygga upp sin ungdomsverksamhet ännu. Att då ha dessa ambitioner kostar och frågan är hur länge tålamodet finns. Rykten placerar investerare i klubben i andra föreningar 2018.


Lunds BK – Starkt lag som vi åkte ut i Svenska cupen mot men vi slog dom även i en träningsmatch. Man har en bra elva plus några avbytare.  Är bara tvåa i kommunen efter Torn. Men en klassisk klubb med bra ungdomsverksamhet så kommer man vara ett topplag även nästa år om man inte redan i år går upp i div 1.


FC Rosengård – Kommer åka ur div 1 i år. Oerhört dåligt skött denna premiärsäsong. Tränarbyte trots framgång och ändrat spelsätt med ny tränare. En sak som Rosengård har som många andra inte har är de ekonomiska förutsättningarna. Frågan är vilka spelare som stannar?


Torns IF – Har ett väldigt bra a-lag men underifrån är det lika tunt som en måndagsbilaga från Sydsvenskan. Man har i år satsat ordentligt och leder serien inför sista omgångarna. Detta med stor hjälpa av tre f.d. Olympicspelare som varit väldigt tongivande. Men går man inte upp i Div 1 i år kommer det bli tufft att behålla befintlig trupp. Kostar en hel del med att satsa och pengar varar inte för evigt…


LB07 – Har nu klättrat en division i seriesystemet och kommer spela div 3 2018. Kul för klubben och spelarna i laget som har en väldigt hög potential. Men läser man följande artikel;

https://www.skanesport.se/2017/09/21/division-3-andrar-inget-lb07s-policy/

Efter läst denna artikel blir man självklart konfunderad. Får ingen spelare ersättning i LB07?? Om man följer den policyn kommer div 3 sejouren bli kortvarig men det tror jag inte då målet är att etablera sig i trean och säkert kunna nå högre. LB07 har en fantastik, imponerande ungdomssektion där man borde kunna lyfta upp två – tre spelare per åldergrupp kontinuerligt i A-truppen.


FBK Balkan – Fantastiskt att man kan ha sådan spelare i div 4! Kommer 2018 spela i div 3. Säkert många spelare som stannar och man har under året stärkt sin defensiv och kryddat med offensiven. Klassiskt lag som nu gör come back i förbundsserien och skall bli roligt att se.


När våran säsong är klar kommer en summering av BK Olympics prestation 2017!


Nyhetsarkiv
Hemmapremiären i bilder2024-04-07 11:10
Spelare lämnar2020-12-22 10:34
Foto från Malmöderbyt2020-10-04 13:48
25. Linus Silverberg2020-09-09 11:30
23. Marko Stojic2020-08-31 09:00
99. Tyree Griffiths2020-08-28 09:00
22. Siwan Awla2020-08-21 09:00
20. Ahmed Diini2020-08-18 16:30
19. Walid Ali2020-08-17 09:00
Finns inget bättre...2020-08-16 02:19
17. Oliver Kihlberg2020-08-13 15:10
16. Rassa Rahmani2020-08-10 09:00
15. Ilyas Adan2020-08-07 09:00
14. Henrik Norrby2020-08-05 09:00
13. Geronimo Balint2020-08-03 09:00
11. Edriss Hushmand2020-07-27 09:00
10. Alexander Robèrt2020-07-24 08:14
9. William Magnusson2020-07-22 10:00
8. Oscar Erlandsson2020-07-20 09:00
7. Simon Ståhl2020-07-18 09:00
2020-07-17 23:45
6. Jesper Örnberg2020-07-16 09:00
5. Alexander Roos2020-07-14 08:56
4. Aron Nouicer2020-07-04 09:00
3. Axel Håkansson2020-06-24 09:59
2. Kevin Robèrt2020-06-18 15:54
1. Jesper Andersson2020-06-12 13:04
Fotbolls-Tennis2020-06-06 21:49
I väntan på matcher...2020-05-24 18:21
Nyförvärv2020-04-27 10:28
1-1 i Bromölla2020-03-22 22:15
Foto från Derbyt!2020-03-08 00:29
Uppflyttning Ilyas Adan2020-01-21 18:44
A-laget flyttar upp2020-01-19 20:00
Träningen är igång2020-01-18 12:17
Ståhl klar för 2020!2019-12-02 13:02
KAPTENEN ÄR KLAR!2019-11-20 11:22
Hemsidan träffar Chris2019-09-25 15:00
Tre mål gav tre poäng2019-09-22 07:00
Derbyseger!2019-09-08 18:45
Krya på dig Assad!2019-08-16 07:00
Intervju med Mr Zekovic2019-08-15 07:00
Hemsidan träffar Roos2019-08-08 23:00
Tre nya pinnar2019-08-04 21:18
Hinken från Skurup2019-08-02 08:00
Fjärde raka 3an!2019-07-07 11:42
Hemsidan träffar Patchi2019-07-04 09:00
He is back!2019-06-19 21:42
Hemsidan träffar Terry2019-06-12 12:00
Örnen har landat2019-05-22 11:51
Torsdagsprofilen2019-05-16 21:31
Möt vår keeper Jesper!2019-05-09 21:12
BK Olympic anno 20192019-04-07 03:01
Foto från Hässleholm2019-03-23 22:16
Förlust i MM mot LB072019-02-24 00:46
0-0 mot BK Flagg2019-02-09 22:31
Moståndarkoll IS Halmia2019-01-22 07:58
Internkoll2019-01-21 09:04
Div 2 20192019-01-10 15:03
Håkansson stannar!2018-11-02 19:57
Kaptenen stannar!!2018-10-31 20:01
3:e gången gillt - Not2018-09-22 16:20
Derbyförlust2018-09-02 10:38
Derby X2018-08-26 10:25
0 pinnar2018-08-19 17:41
Sadmir x 22018-08-13 21:49
Heroisk insats 2018-08-02 22:22
Seger och tre friska2018-07-05 13:13
Kryss2018-06-30 20:30
BK Olympic – IS Halmia2018-06-16 17:24
Tre friska på kontot2018-06-11 22:18
Ullared - BK Olympic 3-12018-05-26 17:38
Remi på Lindängen2018-05-19 20:19
BK Olympic kammade noll2018-04-28 21:10
Första 3:an2018-04-21 22:10
1:a poängen på kontot2018-04-14 17:40
Game Set match Hittarp2018-04-07 19:38
Seriepremiär 7/42018-04-06 19:23
Sista pusselbiten2018-03-29 08:16
Nyförvärv2018-03-27 10:15
Nyförvärv2018-03-21 17:42
1 seger 1 förlust2018-03-19 20:47
2+12018-01-26 11:54
Förlängning av spelare2018-01-25 08:57
EMEK-Cup2018-01-25 08:17
Klara för 20182017-12-06 12:56
Spelartruppen 20182017-11-02 07:33
Div 2 – Here we come!2017-10-22 13:02
Säsongen 20172017-09-26 21:52
Seriefinal2017-08-11 09:28
BK Olympic i media2017-07-21 09:43
Halvsäsongssnack2017-07-04 15:43
Come Back Arnes Mujanic2017-06-17 22:50
Lägesrapport BK Olympic2017-05-25 22:53
Truppstatus2017-04-25 15:23
Vägen till Europa!2017-04-13 10:32
DIV 3 20172017-04-11 09:15
Träningsläger2017-03-20 07:46
Tung vecka2017-03-11 17:15
Nyförvärv Simon Ståhl2017-02-19 16:29
Nyförvärv2017-02-08 16:16
 
SAMARBETSPARTNERS