Samling:13:00
Delad poäng i toppmötet
2019-09-30 22:07
Jesper Andersson (arkivbild)

Det var mycket som stod på spel inför lördagens drabbning och det hela blev inte mindre intressant när Ängelholm spelade 0-0 under fredagskvällen. Qviding reste till Malmö med fem raka segrar i bagaget medans Olympic hade tre raka. Inför matchen får man nog säga att pressen att ta tre poäng var störst på Qviding då man är en poäng bakom Olympic.

Olympic går in i matchen med självförtroendet att man är bra i toppmatcherna. Inte bara vann man mot Qviding senast man har även gjort det bra mot de andra topp fem lagen och inför matchen hade man en statisk på 6 vinster och en förlust mot de andra fem högst placerade lagen i tabellen.

Olympic gjorde två förändringar i startelvan; Jesper Ö fick starta efter ett bra inhopp mot Eslöv och Simon startade på mitten. Matchen började ganska jämnt och det märktes att det var mycket på spel. Efter runt kvarten spelad så spelar Olympic sig loss på högerkanten och Simon Ståhl placerar ett skott som retligt går på insidan av stolpen och ut.

Efter detta tar Qviding över och skapar flera bra chanser. Jesper står för några fina räddningar och Kevin räddar bollen på mållinjen samt har han en avgörande brytning i straffområdet efter Olympic slarvat med bollen. Dock håller Olympic ut till halvlek och får vara nöjda med att inte ligga under i halvlek.

I andra halvlek kommer Olympic ut starkt och man vinner fler dueller samt släpper inte till mycket defensivt. I sextiofemte minuten gör man även 1-0 målet när bollen går till Almir utanför straffområde efter en fast situation. Många spelare i boxen och Almir slår ett inlägg som Aron får huvudet på nära mål och styr den i mål. Vild glädje bland Olympic spelarna.

Henke kommer in direkt efter målet och även Chris en kvart senare. Olympic har bra kontroll efter målet och man får även ett superläge att utöka till 2-0. Det är Rassa som river sig loss på högerkanten, han skär  inåt i banan och spelar en perfekt boll till Sadde som kommer fri mot målvakten. Sadde försöker chippa målvakten på första touchen en bit utanför straffområdet men får tyvärr inte tillräckligt bra höjd på bollen och målvakten kan klistra den.

Tyvärr strax efter så slår Qviding bollen in i straffområdet från en frispark och bollen dimper ner i straffområdet. Efter några touch på bollen går en Qviding spelare ner i backen. Domaren pekar på straffpunkten och seriens skyttekung Daniel Tidstrand kvitterar från 11 meter i den åttiofjärde minuten. Efter målet är det två lag som går för segern men Qviding känns lite mer desperata och Olympic väntar in dom och går sedan på kontringar mot få försvarare. Olympic känns farligast och gör även ett offensivt bytet i slutet när anfallaren Terry kommer in istället för Rassa som wingback.

Terry är även den som får den sista chansen i matchen när han driver in i straffområdet från vänster och skjuter från nära håll i dålig vinkel men målvakten räddar. Därefter blåser domaren av och bägge lagen känns besvikna över att inte kunna ta alla tre poäng. Ett kryss som gör att det fortfarande är väldigt spännande i toppstriden med Olympic i fortsatt serieledning.

Härnäst spelar Olympic mot Assyriska BK borta i Göteborg. Ett Assyriska som har fem poäng ner till negativ kvalplats och kan nog därför räknas som säkra för fortsatt spel i divison två. Detta efter man har vunnit fyra raka matcher och inte släppt in ett mål på någon av de matcherna. Man har även faktiskt spelat tre raka matcher mot de andra Malmö lagen och möter nu Olympic. En vinst där så har de slagit alla Malmö lagen i fyra matcher i följd.

Förhoppningsvis kan Olympic sätta stopp för denna svit och ta med sig alla tre poäng hem till Malmö.