SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BollKlubben Olympic
Malmö 1920

2) Vårt namn & Vårt klubbmärke!
2020-04-01 11:35
Åren efter starten 1920 blev händelserika. A-laget kämpade sig upp i Malmöserien. Man startade upp ett reservlag och två juniorlag vilket var lite ovanligt på denna tid. En av Olympics största stjärnor på denna tid hette Elvir Svensson. Han var forward och en riktigt bra målskytt. Han vann bl a skytteligan 1922 med 17 mål och blev i och med detta föreningens förste skyttekung.

1924 blev ett händelserikt år. Klubben beviljades inträde i Svenska Fotbollsförbundet och Riksidrottsförbundet. Men detta under förutsättningen att klubbnamnet ändrades än en gång.
I Stockholm fanns nämligen redan en klubb som hette Olympia. Eftersom BK Olympia växt snabbt och ordnat både stämplar och märken med sitt namn, vållade namnbytet problem. Detta löstes då någon kom på att man kunde skära bort den ena stapeln på a:et så att det istället blev ett c. Och så var BK Olympic fött. Det engelska namnet för olympiad.

Det första klubbmärket kom tidigt. Man gjorde detta redan innan namnbytet men betonade att man kom från Malmö istället för Stockholm. Detta märke blev inaktuellt vid namnbytet och man tog istället fram ett nytt märke i grönt/gult som har stått sig i många år. Man ändrade märket med att ta bort fotbollsspelaren och lägga till en lagerkrans runt märket som mer stämde in i vårt nya namn, Olympic.
På 90-talet lanserade man fram ett märke i endast grönt och vitt men man återgick några år senare till originalmärket igen. 
I år har BK Olympic tagit fram ett snyggt broderat märke som ovan syns på den ordinarie målvaktströjan. Nyhetsarkiv
1) Starten 1920! 2020-03-20 22:46
 
SAMARBETSPARTNERS