Åtvidaberg FF – BK Olympic 0-1 (0-0)

Målskytt: Hugo Bohlin

Årets längsta bortamatch. 45 mil enkel resa upp till Östergötland och spel på klassiska Kopparvallen.

Åtvidaberg har haft en stigande formkurva samt man har förstärkt sin trupp. Starka på hemmaplan med vinster de senaste omgångarna

Vi tvingades justera i startelvan sedan matchen mot IFK Malmö. Båda målskyttarna (Axel Sjöberg och Irfan Jasarevic) från senaste matchen saknades.

Första chansen får Åtvidaberg i femte minuten efter slarvigt uppspel men Albin täcker/glidtacklar föredömligt.

Efter ett längre inkast Ivan får vi i situationen efter ett bra frisparksläge. Men serven är för kort och Åtvidaberg kan ställa om och göra det tufft för oss men vi reder ut det.

Vi känner på varandra och tempot är behagligt.

Åtvidaberg får hörna från höger i 12:e minuten men vi försvarar oss lugnt och tålmodigt.

I 17:e minuten spelas bollen ut till Melker Widell som spelar in bollen som rullar jämte mållinjen utan vi kan trycka in den då motståndarna screenar bort våra forwards.

Bohlin tunnlar en motståndare utanför straffområdet till vänster och blir kapad. Frispark till oss men målvakten plockar och man kan ställa om snabbt men Tyree i målet är på tårna och kan rensa undan.

Hörna till oss i 23:e minuten från höger som Bahrudin slår. Men motståndarna kan nicka och rensa undan hela vägen ner till Tyree.

I 26:e minuten passar Albin ut till Henke som slår fram den till Nuh som kommer själv med målvakten i lite snäv vinkel så han försöker tunnla men målvakten parerar. Vår bästa möjlighet så här långt.

Hörna för Åtvidaberg i 32:e minuten. Man samlar in centralt framför Tyree men vi är först på bollen och kan nicka undan.

Det är en onödig hörna vi ger Åtvidaberg efter slarv i vårt uppspel. Där är vi lite för naiva ibland och måste bli lite mera resolutare.

Bohlin fixar ett bra frisparksläge precis i hörnet vid straffområdet till vänster. Bahrudin slår på bortre och där kommer Albin men får inte ordentlig träff.

Åtvidabergs forward Bonilla är ett farligt hot hela tiden men han får svåra bollar och jobba med men det syns han har kvalitet.

Efter ett lite längre anfall av oss får Nuh bollen ute till höger och vandrar in och drar en sträckt vrist som målvakten räddar till hörna. Hörnan slås på bortre och rensas undan till ett inkast. Ivan kastar och på denna skaffar vi oss ett skottläge för Nuh igen. Men målvakten räddar återigen till hörna.

Vi biter oss kvar medan Åtvidaberg pressar upp oss. Men vi passar oss igenom och skapar ännu en hörna. Hörnan är bra slagen men Kotto får inte träff. I stället får Bohlin bollen och avlossar ett skott som målvakten inte har en chans på. Tyvärr går bollen klockrent i ribban.

I slutet av halvleken gör sig Bahrudin illa och kan inte fortsätta. In kommer Adhem El-Yousef och precis därefter blåser domaren för halvlek.

Vi får en mycket bra målchans direkt i inledningen. En cross till Ivan som spelar in den i boxen och bollen når fram till en fri Nuh som inte får någon träff utan det blir ett hål i luften.

Widell vinner ett motlägg när motståndarna försöker chansbryta. In i straffområdet och fintar bort sin motståndare men när sista passningen skall slås touchar den på en motståndare och chansen rinner ifrån oss.

I 57:e minuten får Åtvidaberg en billig frispark i ett helt okej läge. Vi vinner första bollen och Karlin vinner mark och serverar fram den till Hugo Bohlin som blir helt fri med målvakten, dock en försvarare i ryggen, kan han placera in vårt ledningsmål.

I anfallet efter för Åtvidaberg kommer man till ett centralt avslut efter ett inlägg. Avslutet är bra och täcks ut till hörna. Första hörnan vinner vi förstabollen men förlorar andrabollen och det blir ytterligare en hörna för motståndarna. Vi är samlade och kan jobba ut situationen.

Man kan se att efter vårt mål så lyfter Åtvidaberg upp sina positioner. Fler spelare i anfallen och betydligt högre och tuffare press. Då ligger vi och spelar ett kontringsspel i stället.

Åtvidaberg får ett jätteläge i 66:e minuten. En genomskärare ut för ett inlägg från höger och man möter med en nick som går i ribban och rakt ner i marken. Framrusande motståndare försöker trycka in kvitteringen men på något sätt står Tyree där med bollen i händerna.

Matchens första varning får Tyree. Antagligen för maskning. Det är en inspark för oss och den tar lite längre tid då vi vill slå lite längre och komma upp i våra positioner.

I 73:e minuten gör Åtvidaberg ett dubbelbyte. Direkt där efter har Åtvidaberg en hörna. En bra slagen hörna och man vinner duellen men nicken går utanför stolpen.

Henke Norrby slår fram en fin passning till Ivan som avslutar men bollen är för nära målvakten och får inte riktigt ett bra läge.

Åtvidaberg jobbar sig närmre och närmre en kvittering. Ny hörna i 80:e minuten. Blir en fräck variant som Tyree räddar till ny hörna som Åtvidaberg är först på igen men denna gång går nicken över.

Vi har det tufft och får försvara oss. Vårt anfallsspel hackar lite och vi har inte så mycket innehav utan får inrikta oss på att försvara.

Åtvidaberg gör ytterligare ett byte så även vi. Nuh går ut till förmån för Emmanuel.

Vi får en offensiv frispark halvvägs in på Åtvidabergs planhalva. I stället för att spela framåt spelar vi den bakåt hela vägen till Tyree och det slutar med ett inkast och anfall till Åtvidaberg.

På övertid kommer Axel Håkansson in för oss i stället för Hugo Bohlin. Samtidigt har Åtvidaberg ett farligt inkastläge högt upp i banan. Ett långt inkast som Tyree går ut och vinner.

93:e minuten och Åtvidaberg får en hörna. Man flyttar upp allt och alla. Vi vinner bollen och kan ställa om. Kontringsläge md fyra mot två. I stället för etablera spelet väljer vi avslut och kan bjuda Åtvidaberg på ytterligare ett läge.

Vi reder ut det och domaren blåser för full tid. En oerhörd skön seger. Lång resa och vi gör en bra prestation. Andra matchen i rad med hållen nolla. Kotto har försvarsmässigt varit en klippa där bak och även Tyree i målet.

Närmast väntar hemmamatch på lördag 27 augusti hemma mot Oskarshamns AIK på Lindängen kl 16:00