Kryss efter tappad ledning * 2 på Nya Gamla Ullevi
2022-06-06 20:15

GAIS - BK Olympic 2-2 (1-1)

Målskyttar; Samuel Kotto, Hugo Bohlin

Wow! Att få åka till Göteborg, Nya Gamla Ullevi och få möta GAIS, vilken inspiration!

GAIS är ett av lagen som sagt rakt ut att dom skall vinna serien och en tredjedel in i serien ligger man verkligen med i toppen. Man har ett homogent lag med många duktiga spelare från försvar till anfall.

GAIS kom närmast från ett kryss (0-0) borta mot Falkenberg med vi har en avbruten match mot Ängelholm.

Vi ställde upp med samma startelva som senast.

GAIS började med avsparken.

Vi får en frispark redan i minut 2 halvvägs in på GAIS planhalva. Vi slår en kort variant från Karlin till Sjöberg som slår inlägget där Kotto kommer perfekt och nickar in bolen i bortre burgaveln. Drömstart!

GAIS får ett bra läge i mint 13 men precis innan skottet skall avlossas kommer Kotto emellan och driver bort bollen.

Men GAIS har tagit tag i takpinnen nu och styr spelet som förväntat.

I 15 minuten slår GAIS:aren Fredrik Lundgren Irfan på vår vänsterkant och slår inlägg till Kargo som kan bredsida in kvitteringen, 1-1.

I anfallet efter frispelas en GAIS:are men Jesper räddar!

Därefter får man ett skottläge och bollen tar på en Olympicare och går tätt utanför vår stolpe.

GAIS skapar ytterligare ett läge när Jesper skall gå ut och ta hand om bollen men tappar den och det blir ett gratisläge för GAIS. Men Albin täcker skottet och vi reder ut det.  Men vi är under hård press och har inget med oss för tillfället.

Melker Widell gör en soloräd och drar tre fyra GAIS:are i värsta ”Messistyle” och drar till med ett oväntat skott men går en liten bit utanför.

GAIS fortsätter att gneta på och man skapar flera man mot man lägen inne i straffområdet och det börjar närma sig en vassare chans.

Det märks att GAIS är mer rutinerat än oss. Man tar frisparkar vid rätt lägen och man får frispark vid rätt lägen. En knuff i ryggen och vi försöker stå. En knuff i ryggen på en GAIS:are och han faller.

I 35:e minuten gör Axel sin gubbe på högerkanten. GAIS:aren går noll på bollen och får gult kort och vi ett bra frisparksläge till vänster utanför straffområdet. Karlin slår som brukligt men vi förvaltar inte chansen. På reprisen kan man se bollen är avsedd för Bohman men GAIS:aren försöker dra av hans tröja…

I 41:a minuten så får vi vår första hörna från höger efter fint spel genom hela banan. Men själva situationen blir väldigt tam och avslutas med ett skott från oss som går en bra bit utanför.

Spelet har jämnats ut och det höga tempo som GAIS satte har ebbat ut. 1-1 i halvlek.

Andra halvlek i gång och vi får ett bra frisparksläge. Frisparken blir ofarlig men inkastet efter får Axel Håkansson en halvchans men inte riktigt en bra träff. GAIS kontrar blixtsnabbt men vi hinner hem och kan avvärja.

I 53:e minuten bygger vi upp anfallet väldigt bra där vi rullar runt snyggt. Boll går ut till Sjöberg som slår in den längs marken till Bohman som rusande vid straffpunkten men halkar till och får inte riktigt träff.

Sjöberg får två minuter senare ett gult när han stoppar GAIS:aren lite väl oschysst.

Ytterligare en hörna från höger jobbar vi fram. En snabb variant där vi spelar kort och slår in ett inlägg men nickas undan till andra kanten. Bollen slås in i boxen och den ser ut att gå över alla men längst bort alldeles själv står Hugo Bohlin som kan nicka in bollen i öppet mål.

Ett felpass från Kotto i speluppbyggnaden gör att vi bjuder GAIS på en rejäl chans men får inte träff på avslutet. Inget vi har råd med eller skall bjuda på!

Hög press från vår sida och vi vinner bollen högt uppe i banan. Snett inåt bakåt till Widell som får en kanonträff men bollen går tyvärr inte innan för målramen.

Vi stör GAIS mer just nu och dom kommer inte in i sin rytm.

GAIS gör ett trippelbyte i 65:e minuten. Ut gick Wängberg, Gustafsson & Norén. In kom Andersen, Lindberg och Friday. Tydligt offensivt byte!

Bohlin får ett gult efter en fasthållning av en motståndare. Frisparken är bra slagen och går i stolpen via en nick.

Nu har GAIS fått luft under vingarna och vår positionering är inte helt 100:a men samtidigt gör ju GAIS det svårt för oss…

I 70 minuten kommer Karlin med bollen på offensiv planhalva. Man tror att han får den för långt men får precis en touch på bollen där motståndaren tvingas riva ner honom på äkta rugbymaner och får således syna det gula kortet. Tyvärr blev frisparken resultatlös.

Kvarten plus tillägg kvar och inga byten för oss.

GAIS gör ytterligare ett byte där forwarden Julius Lindberg och Mikael Kargbo går ut.

Bra frisparksläge för GAIS i minut 79. Centralt 15–20 meter utanför vår box. Tre man i muren och just muren touchar bollen till en hörna som också blir farlig.

Ett lugnt inlägg som Jesper bara skall greppa men tappar bollen rakt ut till Friday som får öppet mål men missar hela målet!

Nu gör vi ett dubbelbyte. Firma Hugo Bolin & Filip Bohman byts ut till förmån av Ivan Danielsson Andonovski & Bahrudin Atajic.

Tyvärr är vi inte med och GAIS kvitterar till 2–2. Det hängde verkligen i luften. Vi tittar boll inne in boxen och är inte med på motståndarnas rörelse.

Det kommer bli en tuff avslutning helt klart. Domaren släpper upp garden och tidigare frisparkar tas nu inte längre vilket inte gynnar oss som är under press.

Hörna till Olympic med en minut kvar av ordinarie matchtid och Bahrudin serverar den fint till Irfan som sätter skallen på bollen men går utanför.

GAIS gör sitt sista byte när Gustav Lundgren går ut och in kommer Viktor Alexandersson.

Fem minuter tilläggstid är aviserat och helt ärligt vet jag inte var han hittar den

Vi får bra läge att sätta in segermålet men varken Norrby eller Bahrudin får till det.

Men GAIS ställer om och kommer till avslut som Jesper räddar.

Rafflande avslutning med lite raggarfotboll där båda lagen går för det.

Men matchen slutar oavgjort 2-2.

Ett resultat som är beröm godkänt trots vi tappar ledningen två gånger om.

Närmast väntar hemmamatch på lördag mot ett annat klassikerlag, Åtvidabergs FF. Avspark 15:00 på Lindängens IP.